ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνικά πιστοποιητικά εμβολιασμού πωλούνται στο Dark Web

Ελληνικά πιστοποιητικά εμβολιασμού αλλά και πιστοποιητικά από κάθε χώρα πωλούνται στο Dark Web!
Ελληνικά πιστοποιητικά εμβολιασμού πωλούνται στο Dark Web

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Τρόπο για να αποφύγουν το εμβόλιο κατά του Covid-19 αλλά και τα μέτρα που έχει πάρει η Ελληνική Κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους φαίνεται πως βρήκαν ορισμένοι καθώς στο Dark Web χωρίς τέλος πωλούνται τα ελληνικά πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού!

Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές των πιστοποιητικών κυμαίνονται από 100 έως 200 δολάρια με τις διαφημίσεις Darknet για τα εμβόλια COVID-19 να έχουν αυξηθεί ενώ οι ομάδες που πωλούν πιστοποιητικά περιέχουν μερικές φορές έως και 450.000 άτομα.

Η Check Point Research που παρακολουθεί στενά τη μαύρη αγορά στην οποία πωλούνται τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά παρατήρησε μια μια αύξηση των πλαστών πιστοποιητικών «διαβατηρίων εμβολίων» στην πλατφόρμα, καθώς πωλούνται για όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες.

Ως επί το πλείστον τα πιστοποιητικά πωλούνται από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία ενώ μέσα σε αυτές τις χώρες βρίσκεται και η Ελλάδα.

Επί του παρόντος οι ερευνητές εντόπισαν πλαστά πιστοποιητικά από όλο τον κόσμο, όπου η πλειοψηφία προέρχεται από την Ευρώπη, με πλαστογραφήσεις του πιστοποιητικού NHS, του EUDCC (EU Digital COVID Certificate) και άλλων χωρών όπως η Ελλάδα, η Ολλανδία, η Ιταλία, η Γαλλία και Πιστοποιήσεις σχετικές με την Ελβετία.

Ενώ οι προηγούμενες αναφορές έδειχναν σποραδικούς, αν και δαπανηρούς, αριθμούς διαφημίσεων στο darknet, οι ερευνητές βλέπουν τώρα μια εκθετική αύξηση του όγκου των οπαδών και των συνδρομητών σε ομάδες και κανάλια που προσφέρουν και διαφημίζουν πιστοποιήσεις COVID19 και άλλα μέσα για να παρακάμψουν την ανάγκη φυσικής λήψης του εμβολίου.

Δείτε τα Ελληνικά πιστοποιητικά εμβολιασμού:

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Με δωρεάν δεδομένα στο κινητό θα προσπαθήσουν να «ψήσουν» τους εφήβους για το εμβόλιο;

Κορονοϊός: Πού θα γίνουν δωρεάν rapid test την Παρασκευή (10/9)

ΕΠΟ: Ο Ζαγοράκης δεν είχε λόγο πουθενά – Ούτε στην Εθνική!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνικά πιστοποιητικά εμβολιασμού πωλούνται στο Dark Web», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.