ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Δύο τα σενάρια για την κατάργηση – Οι πιθανές ημερομηνίες

Δύο είναι τα σενάρια που υπάρχουν για την απαγόρευση κυκλοφορίας και το πότε αυτή θα καταργηθεί.
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Δύο τα σενάρια για την κατάργηση – Οι πιθανές ημερομηνίες

Δύο είναι τα σενάρια που υπάρχουν για την απαγόρευση κυκλοφορίας και το πότε αυτή θα καταργηθεί.

Τα σενάρια για την απαγόρευση κυκλοφορίας και το πότε αυτή θα καταργηθεί είναι πολλά, ωστόσο δύο είναι αυτά που φαίνεται πως είναι τα επικρατέστερα.

Οι ειδικοί εξετάζουν τα σενάρια ανάλογα την πορεία του κορονοϊού και την πορεία των κρουσμάτων.

Το Lockdown μπορεί να αποτελεί παρελθόν, ωστόσο η απαγόρευση παραμένει για τις 00:30 και το επόμενο βήμα είναι η κατάργησή της.

Σύμφωνα ωστόσο με τις πληροφορίες που υπάρχουν αυτή δεν αναμένεται να γίνει μέσα στον Μάιο, ενώ απομακρύνεται και το σενάριο για τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.

Τα σενάρια που παίζουν είναι για τη Δευτέρα 7 Ιουνίου, είτε μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή τη Δευτέρα 14 Ιουνίου.

Στο τραπέζι βέβαια έχει πέσει και το Σαββατοκύριακο (12-13/6) με την εν λόγω ημερομηνία να εξετάζεται.

Όλα λοιπόν θα κριθούν από την πορεία των κρουσμάτων, προκειμένου να προχωρήσουμε στα επόμενα στάδια επιστροφής στην κανονικότητα.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως η άρση της απαγόρευσης δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα συμπαρασύρει και τα μπαρ, αλλά και τη μουσική η οποία ακόμα δεν επιτρέπεται.

Ο ΕΟΔΥ σήμερα (27/5) ανακοίνωσε 1.905 νέα κρούσματα, ενώ οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους φτάνουν τους 39. Στα θετικά είναι το γεγονός πως ο αριθμός των διασωληνωμένων συνεχίζει να πέφτει, φτάνοντας τους 540.

Τα δεδομένα αυτά κάνουν τους ειδικούς να αισιοδοξούν και τους υπεύθυνους να ανοίγουν τη συζήτηση για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων.

Θυμίζουμε ότι μετά τις 00:30 μετακίνηση επιτρέπεται για τρεις λόγους και πιο συγκεκριμένα: α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας,
β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία) και
γ) ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμβολιασμός μαθητών για τον κορονοϊό πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς!

Σοβαρεύουν τα πράγματα – Μπάιντεν: Βρείτε αν ο κορονοϊός προήλθε από νυχτερίδα ή εργαστήριο!

Survivor 27/5: Τριαντάφυλλος – Ατζούν 1-0 – Βρήκε τον μπελά του ο Τούρκος

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απαγόρευση κυκλοφορίας: Δύο τα σενάρια για την κατάργηση – Οι πιθανές ημερομηνίες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.