ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τα νέα ωράρια ισχύουν από σήμερα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σε ακόμα πιο σκληρές συνθήκες καραντίνας υποχρεώνει από σήμερα η κυβέρνηση τους πολίτες της χώρας, στην προσπάθειά τους να περιορίσουν την πανδημία
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τα νέα ωράρια ισχύουν από σήμερα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σε ακόμα πιο σκληρές συνθήκες καραντίνας υποχρεώνει από σήμερα η κυβέρνηση τους πολίτες της χώρας, στην προσπάθειά της να διαχειριστεί την πανδημία. 

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Νέα δεδομένα για Αττική, Θεσσαλονίκη και περιοχές με αυστηρό lockdown σε «βαθύ κόκκινο». Από σήμερα, λοιπόν, το πρωί στις 06:00 ισχύουν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Παρασκευής.

Ενώ στις περιοχές με σκληρό lockdown ισχύει απαγόρευση μετά τις 18.00, στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική θα ισχύει μόνο για τα Σαββατοκύριακα.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική τα Σαββατοκύριακα θα είναι κλειστά όλα τα καταστήματα εκτός από σούπερ μάρκετ φαρμακεία, φούρνους και βενζινάδικα.

Σούπερ μάρκετ και φούρνοι αλλά και όλα τα καταστήματα τροφίμων θα είναι ανοικτά έως τις 17:00 τα Σαββατοκύριακα.

Σχετικά με τις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» και πιο συγκεκριμένα σε πιο επικίνδυνη κατάσταση από τις κόκκινες αφορά την Πάτρα, τον Άγιο Νικόλαο, τη Χαλκίδα, τη Θήρα και τη Μύκονο. Σε αυτές τις περιοχές θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00μ.μ όπως ενημέρωσε ο κύριος Χαρδαλιάς.

Σημειώνεται ότι τα Δημοτικά Σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν στους Δήμους Μυκόνου και Θήρας μόνο, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά. Ενώ οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας, για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία) και ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Συγκεκριμένα στα τρία επίπεδα μέχρι στιγμής οι απαγορεύσεις είναι:

-«κίτρινο» : Απαγορεύεται η κυκλοφορία μετά τις 21.00 και έως τις 5.00π.μ

-«κόκκινο»: Απαγορεύεται η κυκλοφορία μετά τις 18.00 και έως τις 5.00π.μ (εξαιρέσεις είναι η Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική όπως αναφέρθηκε παραπάνω)

-«βαθύ κόκκινο»: Απαγορεύεται η κυκλοφορία μετά τις 18.00 και έως τις 5.00π.μ

Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τα νέα ωράρια ισχύουν από σήμερα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.