ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργία Πέμπτη 10/6: Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Απεργία Πέμπτη 10/6: Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα αύριο (10/6), που θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Απεργία Πέμπτη 10/6: Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Απεργία Πέμπτη 10/6: Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα αύριο (10/6), που θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

24ωρη Απεργία την Πέμπτη 10/6 θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, η οποία ετοιμάζεται να κατεβάσει… διακόπτη.

Αρκετοί κλάδοι ανακοίνωσαν πως θα συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις και ανάμεσα σε αυτούς και οι εργαζόμενοι των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα αφορά τα Μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ), όπως και τα τρόλεϊ. Παράλληλα, τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 09:00 – 21:00.

Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ απεργούν και διαδηλώνουν ενάντια:

-Στην κατάργηση του 8ώρου,

-Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας,

-Στην κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας,

-Στην αποδυνάμωση της απεργίας,

-Στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων,

-Στην κατάργηση του ν.1264 και στην επίθεση στα συνδικάτα.

«Τα Σωματεία Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ. ενώνοντας τη φωνή τους και τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα, συμμετέχουν στην πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 10 Ιουνίου 2021, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει, όπως υποστηρίζουν, το αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο που οδηγεί στην καταστρατήγηση του 8ωρου, στην υπονόμευση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, της ίδιας της απεργίας», δηλώνουν χαρακτηριστικά.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) σημειώνει πως μετά από όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων, των ιδιωτικοποιήσεων και όλων των άλλων δεινών, η χώρα χρειάζεται ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ανάπτυξη όμως που θα βελτιώνει και θα καλυτερεύει τη ζωή των εργαζομένων. Το Νομοσχέδιο όμως αυτό, τονίζει η ΠΟΣ, όχι μόνο απορυθμίζει την αγορά εργασίας αλλά και επιβάλλει μια μορφή σύγχρονης σκλαβιάς για τους εργαζόμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βόλος: Ο ντελιβεράς ανησύχησε επειδή σταμάτησε να παραγγέλνει. Τον βρήκαν νεκρό

Εμβολιασμός στο σπίτι: Πότε ξεκινάει, ποιοι μπορούν να το κάνουν;

Survivor Τριαντάφυλλος: Ο Ηλίας βγάζει κακίες – Δεν έχω δική μου πισίνα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απεργία Πέμπτη 10/6: Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.