ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτη ακρίβεια στην Ελλάδα: Η σύγκριση τιμών βγάζει την χώρα μας πιο ακριβή και από την Γαλλία

Η Ελλάδα ακριβότερη στην Ευρώπη σύμφωνα με τη σύγκριση τιμών διάφορων προϊόντων καθημερινής χρήσης.
Απίστευτη ακρίβεια στην Ελλάδα: Η σύγκριση τιμών βγάζει την χώρα μας πιο ακριβή και από την Γαλλία

Η ακρίβεια είναι ένα από το πιο σοβαρά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και σύμφωνα με έρευνα του ALPHA, η Ελλάδα παραμένει από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης και σε μερικά προϊόντα, η πιο ακριβή μάλιστα.

Όπως έχετε διαβάσει και στο Sportime οι ανατιμήσεις στις τιμές των τροφίμων καλπάζουν, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να βρίσκονται σε απόγνωση.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε χορήγηση νέου Market Pass προκειμένου να ανακουφίσει λίγο τα νοικοκυριά, ωστόσο αυτά είναι ασπιρίνες σε μια βαριά άρρωστη κατάσταση πολλών ετών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με την έρευνα του ALPHA, ένα καθαριστικό μπάνιου 500 ml στην Γαλλία κοστίζει 3,36 ευρώ, την ώρα που στην χώρα μας το αγοράζουμε με περισσότερο από 2 ευρώ διαφορά! Συγκεκριμένα στα 5,59 ευρώ!

Ανάλογη είναι η διαφορά για ένα υγρό πιάτων, το οποίο στην Ελλάδα κάνει 6,57 ευρώ, ενώ στην Ισπανία μόνο 4,52!

Ακρίβεια: Δείτε παρακάτω τη σύγκριση τιμών ανάμεσα σε Ελλάδα κι Ευρώπη






Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απίστευτη ακρίβεια στην Ελλάδα: Η σύγκριση τιμών βγάζει την χώρα μας πιο ακριβή και από την Γαλλία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.