ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από το επόμενο Σάββατο επιστρέφει η μουσική στην εστίαση;

Με ενδιαφέρον αναμένεται η κυβερνητική πολιτική, με το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην εστίαση η μουσική να είναι ανοιχτό.
Από το επόμενο Σάββατο επιστρέφει η μουσική στην εστίαση;

Με ενδιαφέρον αναμένεται η κυβερνητική πολιτική, με το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην εστίαση η μουσική να είναι ανοιχτό.

Η κυβερνητική πολιτική στην Ελλάδα, κινείται σε δύο βασικούς άξονες εδώ και λίγες μέρες, στο επίκεντρο φυσικά είναι η εστίαση.

Όλα αυτά γίνονται με στόχο να επανέλθει η κοινωνία, όσον το δυνατόν περισσότερο, στους ρυθμούς που υπήρχαν πριν από τον κορονοϊό.

Οι πρώτος της άξονας κίνησης είναι οι εμβολιασμοί. Προσπαθεί να τους επιταχύνει όσον το δυνατόν περισσότερο, με την παροχή προνομίων, σε αυτούς που το έχουν κάνει, έτσι διαθέτουν το ανάλογο πιστοποιητικό.

Από την άλλη προσπαθεί να… ξηλώσει, όλα τα μέτρα που όπως φαίνεται οδηγούν σε πάρτι με την παρουσία πολλών ατόμων όπως αυτό που έγινε στο ΑΠΘ, με πάνω από 3000 παρευρισκομένους.

Έτσι απ’ ότι φαίνεται, δεν θα αργήσει να επιστρέψει η… επιστροφή της μουσικής στην εστίαση. Από την άλλη ίσως σύντομα καταργηθεί και η απαγόρευση κυκλοφορίας, που έχει θεσπιστεί για τις 12:30.

Το πρόβλημα που υπάρχει για να δοθούν προνόμια σε αυτούς που έχουν κάνει το εμβόλιο είναι να μην υπάρχει διάκριση των ατόμων σε δύο κατηγορίες. Επίσης πως θα αποδεικνύεται πως κάποιος έχει εμβολιαστεί.

Πάντως προνόμια που εξετάζονται για να δοθούν είναι σε διάφορους τομείς. Ένα από αυτά είναι να επιτρέπεται η εστίαση και σε κλειστούς χώρους, ενώ να μην έχουν να κάνουν αυτοδιαγνωστικά τεστ κάθε εβδομάδα.

Επίσης οι εμβολιασμένοι να μπορούν να κινούνται με μεγαλύτερη ελευθερία, εντός και εκτός της Ελλάδας, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν rapid test.

Η πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου σε δηλώσεις της, τόνισε τι θα συμβεί σε περίπτωση που έρθει ένας πλήρως εμβολιασμένος σε επαφή με κρούσμα:

«Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με δυο δόσεις αν έρθουν σε επαφή με ένα άτομο που έχει τον ιό, απλώς παρακολουθούνται, δεν χρειάζεται να κάνουν test. Εκτός κι αν εμφανίσουν συμπτώματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γλυκά Νερά: Η ψυχολόγος της Καρολάιν ήταν υποψήφια στις Ευρωεκλογές!

MasterChef τελικός: Το χειρότερο λάθος που θα μπορούσε να γίνει (vid)

Μεντβέντεφ – Τσιτσιπάς: «Τιτανομαχία» με φόντο τους «4» του Roland Garros

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Από το επόμενο Σάββατο επιστρέφει η μουσική στην εστίαση;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.