ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΘ: Στο… κενό η απόπειρα εκκένωσης της κατάληψης – Πρόστιμα και μία σύλληψη

Η Αστυνομία το βράδυ της Δευτέρας επιχείρησε να επέμβει στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, που βρισκόταν σε κατάληψη.
ΑΠΘ: Στο… κενό η απόπειρα εκκένωσης της κατάληψης – Πρόστιμα και μία σύλληψη

Η Αστυνομία το βράδυ της Δευτέρας επιχείρησε να επέμβει στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, που βρισκόταν σε κατάληψη.

Λίγο πριν τις 9:00 το βράδυ της Δευτέρας, μια κλούβα της αστυνομίας και μια διμοιρία των ΜΑΤ έστησαν φραγμούς στην είσοδο της Πρυτανείας στο ΑΠΘ. Παράλληλα, η οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ απέκλεισαν και περιμετρικά τις εισόδους του Πανεπιστημίου.

Ακολούθησε ένταση ενώ έγινε χρήση χημικών από την αστυνομία, που προχώρησε σε πέντε προσαγωγές, εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη. Πρόκειται για έναν 23χρονο που κατηγορείται για απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στους προσαχθέντες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης βεβαιώθηκαν πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Περίπου στις 10:30 το βράδυ, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από την οδό Εθνικής Αμύνης, στην οποία βρίσκεται η είσοδος του ΑΠΘ, με τον δρόμο να δίνεται ξανά στην κυκλοφορία.

Εντός της Πρυτανείας βρίσκονταν περίπου 80 φοιτητές που συμμετέχουν στην κατάληψη.

Σημειώνεται ότι όταν αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, στους χώρους εντός και εκτός του Πανεπιστημίου είχαν συγκεντρωθεί καθηγητές του ιδρύματος και δεκάδες φοιτητές. Μεταξύ άλλων, έξω από την Πρυτανεία (που βρίσκεται υπό κατάληψη) έσπευσαν μέλη της Συγκλήτου και άλλοι καθηγητές του ΑΠΘ, καθώς και περίπου 50 φοιτητές. Επίσης, στον αύλειο χώρο της Πρυτανείας μετέβησαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Κ. Νοτοπούλου, Δώρα Αυγέρη, Γιάννης Αμανατίδης).

Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΠΘ: Στο… κενό η απόπειρα εκκένωσης της κατάληψης – Πρόστιμα και μία σύλληψη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.