ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Athens Pride: Αν είσαι gay μπορείς να παρελάσεις – Αν είσαι gay αστυνομικός δεν μπορείς

Το Athens Pride που περηφανεύεται για την ελευθερία έκφρασης και δικαιωμάτων απέρριψε την αίτηση των ΛΟΑΤΚΙ+ αστυνομικών.
Athens Pride: Αν είσαι gay μπορείς να παρελάσεις – Αν είσαι gay αστυνομικός δεν μπορείς

Το Athens Pride απέτυχε πανηγυρικά να σπάσει την αλυσίδα του διαχωρισμού. Υποτίθεται πως διακηρύττει τα δικαιώματα και την ελευθερία έκφρασης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αλλά δεν μπορεί να συμπεριλάβει σε αυτή την ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ αστυνομικών επειδή κάποιοι άλλοι αστυνομικοί χρησιμοποιούν βία.

Αν υπάρχουν διακρίσεις μέσα στις ίδιες τις κοινότητες που έχουν βιώσει τον ρατσισμό, την προκατάληψη, την περιθωριοποίηση, τότε μάλλον όλη αυτή η ιστορία με την παρέλαση περηφάνιας είναι περισσότερο για το θεαθήναι. Μοιάζει περισσότερο με event, παρά με statement. Θυμίζει περισσότερο ένα κακόγουστο πανηγυράκι, παρά μια συγκέντρωση που θέλει να κάνει ν’ ακουστεί δυνατά ένα ηχηρό μήνυμα.

Ανέκαθεν, το Athens Pride ήταν μια αμφιλεγόμενη ιστορία. Διότι, παρουσιάζει την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα ως κάτι που δεν είναι. Το νόημα δεν μπορεί, δεν πρέπει να είναι πως ο καθένας μπορεί να άγεται και να φέρεται όπως του «καπνίσει». Η αισθητική, ο σεβασμός στο διπλανό σου, δεν έχει φύλλο, δεν είναι κάτι που μπαίνει σε καλούπι.

Το Athens Pride σε περιπτώσεις σαν αυτές των αστυνομικών είναι που πρέπει να ανοίγει τα φτερά του και να σκεπάζει. Η παρέλαση περηφάνιας για την ελεύθερη έκφραση σεξουαλικότητας σε κάθε επαγγελματικό πλάνο όφειλε να είναι ψηλά στην «ατζέντα». Η περιφρόνηση και η άρνηση συμμετοχής στους β αστυνομικούς, απλώς ενισχύει την άποψη πως το Athens Pride, γίνεται απλά για να γίνεται.

Athens Pride: Δικαιωματιστές αποκλείουν άλλους δικαιωματιστές

Τι συμβαίνει αυτή τα στιγμή; Δικαιωματιστές δεν δίνουν το δικαίωμα σε δικαιωματιστές ίδιων προτιμήσεων και πεποιθήσεων να δώσουν το παρόν σε εκδήλωση που διακηρύσσει την αξία των δικαιωμάτων τους όλων τους, επειδή οι αστυνομικοί δικαιωματιστές διαπράττουν το… έγκλημα να ανήκουν ταυτοχρόνως και σε άλλη κοινότητα, που μέρος αυτής δεν σέβεται τα δικαιώματά τους χρησιμοποιώντας βία.

Με άλλα λόγια, αν είσαι ομοφυλόφιλος δικαιωματιστής μπορείς να συμμετέχεις και να παρελάσεις στο Athens Pride. Προσοχή όμως. Αν είσαι ομοφυλόφιλος δικαωματιστής αστυνομικός απαγορεύεται. Διότι, κάποιοι συνάδελφοί σου χρησιμοποιούν βία. Μια πλήρης ανικανότητα υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που έχουν βιώσει στο πετσί τους περιορισμό της ελευθερίας. Πως το επιτρέπουν οι υπόλοιποι αλήθεια;

Το Athens Pride, κοινώς, αποτελεί ένα κλειστό club μέσα σε ένα άλλο πιο κλειστό club. Αν δηλαδή κάθε χρόνο έβγαζε και λίστα για το ποιοι επαγγελματικοί κλάδοι επιτρέπονται να παρελάσουν και ποιοι όχι, μπορεί να αποδεικνυόταν και κάτι… ομοφοβικό! Περηφάνια σου λέει μετά…

Ειδήσεις τώρα

Καπουτζίδης: Δεν πάω σε κανάλι που δεν θέλουν έναν gay

Μάρκος Σεφερλής: Η δήλωση για τους γκέι που θα συζητηθεί

Survivor: Έτσι είναι η Βρισηίδα Ανδριώτου μετά την επιστροφή της από το παιχνίδι

Όσα είπε ο εκπρόσωπος των ΛΟΑΤΚΙ+ αστυνομικών

 



Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Athens Pride: Αν είσαι gay μπορείς να παρελάσεις – Αν είσαι gay αστυνομικός δεν μπορείς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεωργία Τσιαρλή

Εργάζομαι στο Sportime από το 2018. Στον ελεύθερό μου χρόνο δεν χάνω ριάλιτι! Είναι το πάθος μου. Θέλω να βλέπω που φτάνει και που… καταντάει η κοινωνία για να πηγαίνω κι εγώ μαζί της. Την άποψή μου θα την πω για όλα χωρίς φίλτρο. Δεν συγκρατούμαι!