ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αττική – Lockdown: Η εξήγηση του Δερμιτζάκη για το αν αρκούν δύο εβδομάδες – «Χρειάζεται μοντέλο με ανοιχτές δραστηριότητες»

Ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης, μίλησε για το lockdown στην Αττική εκφράζοντας την άποψή του για ανοιχτές δραστηριότητες
Αττική – Lockdown: Η εξήγηση του Δερμιτζάκη για το αν αρκούν δύο εβδομάδες – «Χρειάζεται μοντέλο με ανοιχτές δραστηριότητες»

Ο καθηγητής, Μανώλης Δερμιτζάκης μίλησε για το νέο σκληρό lockdown στην Αττική, τονίζοντας πως «πρέπει να συμμετάσχει και ο κόσμος στα μέτρα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε διάγγελμα που έκανε ανακοίνωσε σκληρό lockdown στην Αττική το οποίο θα ισχύσει από την Πέμπτη (11/2).

Ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και επεσήμανε πως τα κρούσματα είναι αντίστοιχα με το lockdown του Νοεμβρίου, με τη διαφορά ωστόσο πως η Αττική δεν ήταν σε δύσκολη κατάσταση.

«Το πρόβλημα -όπως διαβάζω τα μέτρα- είναι αν θα μπορέσει αυτό το lockdown να έχει την απόδοση που θέλουμε, στο χρόνο που θέλουμε. Είχε ανακοινωθεί παρόμοιο, ουσιαστικά το ίδιο, το Νοέμβριο, θέλαμε να έχει απόδοση σε 2 με 3 εβδομάδες, δεν είχε και αναγκαστήκαμε να φτάσουμε σε σχεδόν 2 μήνες για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε σε 3 – 4 εβδομάδες», σημείωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας εύκολα αντιληπτό πως κανείς δεν γνωρίζει αν αρκούν οι δύο βδομάδες.

Ο καθηγητής συνέχισε λέγοντας:  «Νομίζω ότι υπάρχουν κινήσεις του κόσμου που δεν ελέγχονται με το να μειώσουμε τις δραστηριότητες. Υπάρχει κίνηση ανθρώπων μεταξύ σπιτιών που δεν μπορεί να γίνει διαχείριση σε αυτό. Άνθρωποι που ήταν έξω, όπως και τα παιδιά, αυτοί οι άνθρωποι μπαίνουν μέσα και αρχίσουν να ξοδεύουν πολύ χρόνο μαζί και επομένως όλη η μετάδοση έρχεται μέσα στο σπίτι και δε σταματάει τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε, και γι’ αυτό είναι πρόβλημα πως θα διαχειριστούμε την πρώτη εβδομάδα. Επομένως χρειάζεται και η συμμετοχή του κόσμου. Η νομοθέτηση δεν φτάνει. Πρέπει ο κόσμος να συμμετέχει σε αυτό».

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης τόνισε πως «Χρειάζεται ένα μοντέλο με ανοιχτές δραστηριότητες, ώστε να κινείται ο κόσμος αλλά με ασφάλεια, αντί να είναι όλα κλειστά και ο κόσμος να μαζεύεται σε σπίτια, χωρίς μάσκες κλπ. Αυτό δεν έχει δοκιμαστεί από κανέναν».

Τέλος, μιλώντας για τα κρούσματα σε παιδιά σημείωσε: «έχουμε μπερδέψει πάρα πολλά επιστημονικά στοιχεία, και έχουμε μπερδέψει ενδείξεις με αποδείξεις ή σοβαρές ενδείξεις με απλώς κάποια απόχρωση ένδειξης. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι μεταλλάξεις μεταδίδονται περισσότερο στα παιδιά.

Λόγω ότι υπήρχε η εντύπωση για μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και μεγαλύτερη νόσηση στα παιδιά, γίνονται περισσότερα τεστ στα παιδιά είπε και εξήγησε ότι αν κάνουμε περισσότερα τεστ προφανώς θα βρίσκουμε περισσότερους θετικούς από πριν.

Νέο αυστηρό lockdown – Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε την «ταφόπλακα» στην Ελλάδα: η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απέθανε!

Νέα αποκάλυψη: Γνωστός ηθοποιός με άρπαξε από τον λαιμό και αποπειράθηκε να με βιάσει

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αττική – Lockdown: Η εξήγηση του Δερμιτζάκη για το αν αρκούν δύο εβδομάδες – «Χρειάζεται μοντέλο με ανοιχτές δραστηριότητες»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.