ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αξιωματούχος: «Το εμβόλιο στης AstraZeneca να μην γίνεται ούτε στους άνω των 60»

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ειδικής ομάδας της ΕΕ το συγκεκριμένο εμβόλιο θα πρέπει να αποφεύγεται για τους άνω των 60 ετών. 
Αξιωματούχος: «Το εμβόλιο στης AstraZeneca να μην γίνεται ούτε στους άνω των 60»

AstraZeneca: Σύμφωνα με τον επικεφαλής της της ειδικής ομάδας της ΕΕ για τα φάρμακα το συγκεκριμένα εμβόλιο θα πρέπει να αποφεύγεται για άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών. 

Αυτό  δήλωσε την Κυριακή (13/6) ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας της ΕΕ για τα φάρμακα αναφερόμενος στους φόβους που υπάρχουν για τα περιστατικά θρομβώσεων που παρατηρήθηκαν σε άτομα που έκαναν το εμβόλιο AstraZeneca

Την ώρα μάλιστα που πλέον όλο και περισσότερα εμβόλια είναι πλέον διαθέσιμα στους πολίτες των χωρών που μπορούν να επιλέξουν με ποιο θα εμβολιαστούν.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το Reuters, o Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θεωρεί ότι το εμβόλιο Astrazeneca είναι ασφαλές για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Ωστόσο, αρκετά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν σταματήσει να το χορηγούν σε άτομα κάτω από συγκεκριμένες ηλικίες, συνήθως κυμαίνονται από 50 έως 65 ετών, περιορίζοντας τη χρήση του στον ηλικιωμένο πληθυσμό, λόγω των σπάνιων περιπτώσεων πήξης του αίματος, κυρίως μεταξύ των νέων.

«Στο πλαίσιο της πανδημίας, η θέση μας ήταν και είναι ότι η σχέση κινδύνου-οφέλους παραμένει ευνοϊκή για όλες τις ηλικιακές ομάδες, δήλωσε ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας COVID-19 Marco Cavaleri, στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa».

Συμπλήρωσε όμως ότι καθώς ο αριθμός των περιπτώσεων COVID-19 μειώνεται και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο νεότερος πληθυσμός είναι λιγότερο εκτεθειμένος σε κινδύνους που σχετίζονται με το COVID-19, θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιηθούν σε αυτούς εμβόλια τεχνολογίας mRNA, όπως τα εμβόλια Moderna και Pfizer-BioNTech.

Σε ερώτηση εάν οι υγειονομικές αρχές πρέπει να αποφύγουν τη χορήγηση του εμβολίου Astrazeneca σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, ο Cavaleri είπε: «Ναι, και πολλές χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, το εξετάζουν υπό το φως της μεγαλύτερης διαθεσιμότητας εμβολίων mRNA».

Η ιταλική κυβέρνηση δήλωσε την Παρασκευή ότι θα περιορίσει τη χρήση του εμβολίου AstraZeneca σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, αφού ένας έφηβος που έκανε το εμβόλιο, πέθανε από μια σπάνια μορφή πήξης του αίματος.

Όπως πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η Ιταλία σταμάτησε εν συντομία τους εμβολιασμούς AstraZeneca τον Μάρτιο, μετά τις ανησυχίες λόγω των περιπτώσεων θρομβώσεων. Τους συνέχισε τον επόμενο μήνα με τη σύσταση να χρησιμοποιείται το προϊόν “κατά προτίμηση” για άτομα άνω των 60 ετών, αφού ο EMA δήλωσε ότι τα οφέλη του υπερτερούν των κινδύνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έγινε η ανατροπή! Αυτός θα είναι ο μεγάλος νικητής του Survivor!

Βόμβα: Τέλος ο Κλοπ – Αυτός θα είναι ο αντικαταστάτης του!

Ξεκινούν οι φωτογραφίσεις για τον οίκο Dior στην Ακρόπολη παρά τις αντιδράσεις

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αξιωματούχος: «Το εμβόλιο στης AstraZeneca να μην γίνεται ούτε στους άνω των 60»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.