ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπάχαλο και ασυνεννοησία με τα πιστοποιητικά: H Mίνα Γκάγκα δήλωσε άγνοια για το αν θα καταργηθούν

Επιτελικό μπάχαλο στο υπουργείο Υγείας, καθώς άλλα λέει ο Θάνος Πλεύρης, άλλα λέει η Μίνα Γκάγκα, και άλλα λένε μέλη της επιτροπής για την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.
Μπάχαλο και ασυνεννοησία με τα πιστοποιητικά: H Mίνα Γκάγκα δήλωσε άγνοια για το αν θα καταργηθούν

Μίνα Γκάγκα: Ασυνεννοησία, μπάχαλο και αοριστολογίες είναι τα όσα έχει εμφανίσει προς το παρόν το υπουργείο Υγείας ως προς την πιθανολογούμενη κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Την ώρα που ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε προχθές πως το πιστοποιητικό «δεν καταργείται» άλλα εξετάζεται για την περίοδο του καλοκαιριού η πρόσβαση στους χώρους να γίνεται χωρίς την ανάγκη επίδειξης του, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, σήμερα μίλησε σα να ανήκει σε υπουργείο… άλλης χώρας, αφού δήλωσε… άγνοια για το τι θα γίνει, καθώς: «δεν έχει αποφασιστεί ακόμα η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού».

Ο ένας δηλαδή μιλά για σίγουρη «μη κατάργηση» του πιστοποιητικού και ο άλλος δεν γνωρίζει αν και πότε θα καταργηθεί ή αν θα παραμείνει.

Άγνοια δηλώνει για τα πιστοποιητικά η Μίνα Γκάγκα

«Δεν έχω σαφή περιθώρια, σήμερα θα μας δώσει την εισήγησή της η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, οπότε δεν θέλω να προλάβω κανέναν ούτε να λέω πράγματα που δεν ισχύουν. Πρέπει να δούμε όλες τις εισηγήσεις και όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα και μετά να βγούμε και να πούμε τι θα γίνει», είπε η Μίνα Γκάγκα.

«Υπάρχει σχεδιασμός (;), αλλά περιμένουμε τα δεδομένα. Δεν έχουμε βγει να ανακοινώσουμε επίσημα ότι αυτά είναι τα ορόσημα. Θα έχουμε σύντομα ενημέρωση, αλλά να έχει ολοκληρωθεί πρώτα όλος ο κύκλος των διαβουλεύσεων», πρόσθεσε.

Στην συνέχεια επικαλέστηκε την… ελπίδα πως «κάποια στιγμή τα πράγματα θα είναι καλύτερα και θα μπορέσουμε να πάμε σε μια απελευθέρωση». Ενώ σε ερώτηση για το τι προβλέπεται για την εστίαση και τη διασκέδαση η Μίνα Γκάγκα επικαλέστηκε τη βοήθεια του… καιρού, λέγοντας πως «από τον Μάιο στην Ελλάδα ουσιαστικά τρώμε έξω ούτως ή άλλως, με πιστοποιητικό νόσησης ή rapid, δεν χρειάζεται να έχουμε πιστοποιητικό εμβολιασμού».

Πρόσθεσε πάνω σε αυτό πως «από τον Μάιο και μετά, ακόμη και η βραδινή διασκέδαση είναι σε εξωτερικούς χώρους τις περισσότερες φορές. Άρα θα πάμε σε μια απελευθέρωση μόνο και μόνο λόγω καιρού. Είναι λογικό ο κόσμος χρειάζεται να έχει ορόσημα και θα τα έχει σύντομα».

Φαίνεται πως η κυβέρνηση τελευταία αρέσκεται πολύ να βρίσκει «λύσεις» στις μεταβολές του καιρού για το μπάχαλο διαχείρισης που η ίδια δημιουργεί. Από το «κάντε υπομονή να τελειώσει ο χειμώνας» που έλεγε ο Κ. Μητσοτάκης για όσους δεν έχουν να πληρώσουν για θέρμανση, περάσαμε στο «περιμένετε να έρθει ο Μάιος για να μην χρειάζεστε πιστοποιητικό» της Μίνας Γκάγκα. Πραγματικά έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που βασίζεται στον καλό, και κυρίως τον κακό μας τον καιρό…

Ο κόσμος πραγματικά «χρειάζεται να έχει ορόσημα» και ειδικά μετά από ταλαιπωρία 2 χρόνων που οφείλεται στην κακή διαχείριση της πανδημίας από το Μαξίμου. Άλλα το θέμα είναι πως το υπουργείο Υγείας μέσα στην ασυνεννοησία που το διακρίνει, δεν μπορεί να προσφέρει ούτε αυτό. Ένα χρονοδιάγραμμα με καθαρές αποφάσεις για να μην ταλαιπωρείται άλλο ο κόσμος. Αντ’ αυτού βλέπουμε μια τραγελαφική κατάσταση που άλλα λέει ο ένας και άλλα λέει ο άλλος.

Ο Μίνα Γκάγκα δηλώνει πως περιμένει την εισήγηση της επιτροπής για να βγει μια απόφαση για το πιστοποιητικό, ενώ η Βάνα Παπαευαγγέλου (μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό) δήλωνε πριν λίγες μέρες πως «δεν έχουμε λόγο εμείς, ούτε νομίζω ότι θα μας ρωτήσουν» γιατί το πιστοποιητικό «δεν είναι επιστημονικό, άλλα διοικητικό μέτρο».

Καταλαβαίνει κανείς πως έχει χαθεί… κάθε μέτρο με αυτά που ακούμε, και ασφαλώς όλο αυτό το μπάχαλο το χρεώνεται ο πολίτης. Κοροϊδία, ανοργανωσιά και σύγχυση απόψεων για την κατάργηση ενός πραγματικά άχρηστου μέτρου που πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν αφήσει πίσω τους, ενώ η Ελλάδα ακόμα διυλίζει τον κώνωπα…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μπάχαλο και ασυνεννοησία με τα πιστοποιητικά: H Mίνα Γκάγκα δήλωσε άγνοια για το αν θα καταργηθούν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.