ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Οι ιδιώτες πάροχοι κάνουν κουμάντο – «Αυτοί επέβαλαν τη ρήτρα αναπροσαρμογής στη ΔΕΗ»!

Κράτος - μπανανία: Ο βουλευτής ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου ομολόγησε ωμά πως η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι αποτέλεσμα πιέσεων των ιδιωτών παρόχων προς τη ΡΑΕ και τη ΔΕΗ.
Μπάμπης Παπαδημητρίου: Οι ιδιώτες πάροχοι κάνουν κουμάντο – «Αυτοί επέβαλαν τη ρήτρα αναπροσαρμογής στη ΔΕΗ»!

Μια χώρα στην οποία το απόλυτο κουμάντο κάνουν οι ιδιώτες ολιγάρχες περιέγραψε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπης Παπαδημητρίου, με την ωμή παραδοχή πως η ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής είναι αποτέλεσμα… πιέσεων από τους παρόχους προς τη ΔΕΗ!

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδημητρίου εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του KONTRA, όπου ρωτήθηκε αν η ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) υπέδειξε στην ΔΕΗ την εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής. Ο κυβερνητικός βουλευτής απάντησε πως η λέξη «υπόδειξη» είναι ωραιοποιημένη, και πως ουσιαστικά υπήρξαν άμεσες πιέσεις από την ΡΑΕ. Μια ΡΑΕ που όπως ομολόγησε ο κ. Παπαδημητρίου, πρωτύτερα είχε δεχθεί πιέσεις από τους ιδιώτες παρόχους!

Και τότε τέθηκε το εύλογο ερώτημα προς τον κ. Παπαδημητρίου: «Οι ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας κυβερνούν τη χώρα;», για να απαντήσει κυνικά εκείνος: «ε, μια επιρροή την έχουν».

Χώρα – έρμαιο στα αρπακτικά της αγοράς ενέργειας

Μια ωμή και εξόχως εξοργιστική αλήθεια παρουσιάζεται στον λαό, και μάλιστα από κυβερνητικά χείλη. Ο κύριος λόγος που νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν γονατίσει από τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, είναι η άμεση επιρροή των ιδιωτών προς μία – ανεξάρτητη υποτίθεται – ρυθμιστική αρχή του κράτους!

Η ΔΕΗ μπορούσε κάλλιστα να μην υιοθετήσει την ρήτρα αναπροσαρμογής, άλλα «σύρθηκε» προς την εφαρμογή της, προκειμένου να μην ζημιωθούν οι ιδιώτες στο θέμα του ανταγωνισμού.

Μιλάμε για μια χώρα – έρμαιο των αρπακτικών της αγοράς, που ελέγχουν απόλυτα το ενεργειακό τοπίο και επεκτείνουν τις «υποδείξεις» τους μέχρι το πορτοφόλι του κάθε πολίτη! Και μια κυβέρνηση που δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει αυτό το αντιλαϊκό αίσχος, συμπεριφέρεται σαν διακοσμητικό στοιχείο ή – ακόμα χειρότερα – σαν «τροχονόμος» που διευθετεί την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των «αφεντικών» της ενέργειας!

Την ίδια στιγμή ολόκληρη η χώρα «βράζει» με την καταχρηστική ρήτρα αναπροσαρμογής, και πλήθος συλλογικών αγωγών στρέφονται εναντίον της ΔΕΗ. Μια ρήτρα αναπροσαρμογής που έχει σημασία να τονίσουμε πως ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τις αρχές Αυγούστου του 2021, πολύ πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Κι όμως υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη επανειλημμένως δικαιολογούσαν τις αυξήσεις των λογαριασμών, ως συνέπεια του πολέμου.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε πως η αιτία της ακρίβειας οφείλεται στο Ουκρανικό και πως το πρόβλημα απαιτεί Ευρωπαϊκή λύση.

Και τώρα έχουμε παραδοχή ενός κυβερνητικού βουλευτή, πως ένα μεγάλο κομμάτι των αυξήσεων στους λογαριασμούς δεν είχαν καμία σχέση με τον πόλεμο, άλλα με ένα βρωμερό παρασκήνιο όπου κάποιοι ολιγάρχες επιβάλλουν ληστρικούς φόρους στους πολίτες και παράλληλα κάποια golden boys της ΔΕΗ θησαυρίζουν με bonus προς τους εαυτούς τους.

Ακόμα και η λέξη «μπανανία» είναι πολύ φτωχή πλέον για να περιγράψει την σημερινή κατάσταση της Ελλάδας.

Ειδήσεις τώρα:

Μπιλ Γκέιτς: Έτσι θα αποτρέψουμε την επόμενη πανδημία

Σασμος: Στέλλα και Γεράσιμος σε ακατάλληλη ερωτική σκηνή που θα συζητηθεί

Η γη της ελιάς: Ο Ισίδωρος βρίσκει και βλέπει απο κοντά παιδί της Αντιγόνης

Άγριες Μέλισσες: Ολική ανατροπή – Συμμαχούν Νικηφόρος – Ξανθός – Ο Ακύλας παρακολουθεί Κορίνα – Μπάμπη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μπάμπης Παπαδημητρίου: Οι ιδιώτες πάροχοι κάνουν κουμάντο – «Αυτοί επέβαλαν τη ρήτρα αναπροσαρμογής στη ΔΕΗ»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.