ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Black Friday: Τι σκοπεύουν να αγοράσουν οι περισσότεροι Έλληνες

Η Black Friday πλησιάζει και όλοι την περιμένουν πώς και πώς ενόψει Χριστουγέννων.
Black Friday: Τι σκοπεύουν να αγοράσουν οι περισσότεροι Έλληνες

Η αγορά αναμένεται να κινηθεί σημαντικά την περίοδο της Black Friday αφού σύμφωνα με έρευνα το 59% των Ελλήνων καταναλωτών έχουν σκοπό να κάνουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους.

Η Sitecore διεξήγαγε την έρευνα «Holiday Shopping Trends 2021», στην οποία συμμετείχαν 1.001 έμποροι και καταναλωτές από την Ελλάδα, από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 4 Αυγούστου 2021.

Το 41% των καταναλωτών δήλωσε πως θα ψωνίσει τόσο online όσο και offline, με τους πιο νέους να είναι περισσότερο υπέρ των διαδικτυακών αγορών (45%).

Από την άλλη, το 18% δήλωσε ότι δε θα ψωνίσει στην Black Friday. Διαβάστε πότε θα γίνει φέτος.

Σχετικά με τις κατηγορίες αγορών, εκτός των ταξιδιών και των παιχνιδιών, όπου το 54% και το 37% αντίστοιχα θα τις κάνει online, οι περισσότερες αγορές για υπηρεσίες διασκέδασης (45%), ένδυσης (41%), ομορφιάς (43%), φαγητού και ποτού (69%) θα γίνουν από το κατάστημα.

Το 65% των καταναλωτών δήλωσε πως κοιτά πρώτα τις εκπτώσεις και τις προσφορές στις online αγορές. Σημαντικό ποσοστό νεότερων καταναλωτών θα κάνει αγορές μέσω βιντεοκλήσης (18%), στοχεύοντας στα προϊόντα limited edition (26%), αλλά και οικογενειακών υπηρεσιών (20%).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Black Friday: Τι σκοπεύουν να αγοράσουν οι περισσότεροι Έλληνες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.