ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χιόνια Αττική Οδός: Δικαιούνται αποζημίωση οι εγκλωβισμένοι – Πόσα θα πάρει ο καθένας

Η μεγάλη ταλαιπωρία που έχουν περάσει και συνεχίζουν να περνάνε πολλοί πολίτες στην Αττική οδό επιβάλλει την καταβολή αποζημιώσεων.
Χιόνια Αττική Οδός: Δικαιούνται αποζημίωση οι εγκλωβισμένοι – Πόσα θα πάρει ο καθένας

Χιόνια Αττική Οδός: Στο έλεος του χιονιά βρίσκεται από χτες η χώρα καθώς η κακοκαιρία Ελπίς έδειξε τα δόντια της ντύνοντας στα «λευκά» τη χώρα.

Παρά τις όποιες προειδοποιήσεις και τους ισχυρισμούς των αρμόδιων ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα ακολούθησε ένα χάος. Στην Αττική οδό παραμένουν από χτες το πρωί εγκλωβισμένοι πολίτες οι οποίοι πέρασαν νύχτα τρόμου παραμένοντας στα αμάξια τους όλο το βράδυ. Στην συνδρομή για τον απεγκλωβισμό τους συνέβαλε και ο στρατός.

Η όλη κατάσταση έχει εκθέσει τόσο τον κρατικό μηχανισμό ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν ήταν προετοιμασμένος για τα καιρικά φαινόμενα, όσο και την αρμόδια εταιρία που διαχειρίζεται την Αττική οδό.

Ο διευθυντής της εταιρίας, Φάνης Παπαδημητρίου, αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, προχώρησαν σε δηλώσεις για το μεγάλο φιάσκο στην Αττική οδό.

Ο διευθυντής κυκλοφορίας της Αττική Οδού αναφέρθηκε στο γεγονός πως η οδός συνέχισε να δέχεται αυτοκίνητα για 5 ώρες αφότου υπήρχαν προβλήματα. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως τα περιστατικά αρχικά μπορούσαν να αντιμετωπιστούν ενώ το να κλείσει κάποιος δρόμος γίνεται πάντα σε συνεννόηση με την τροχαία. Ακόμη ανέφερε πως δεν αδικεί κανέναν που έχει αξιώσεις από την εταιρία.

Ο Κυβερνητικό εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, άφησε με τη σειρά του ανοιχτό το ενδεχόμενο για αγωγή σε βάρος της διαχειρίστριας εταιρείας της Αττικής Οδού. Ακόμη μίλησε και για ενδεχόμενες αποζημιώσεις προς τους οδηγούς που έζησαν έναν Γολγοθά εγκλωβισμένοι με τις ώρες στα αυτοκίνητά τους.

Μετά από όλα αυτά και μετά από τις έντονες αντιδράσεις του κόσμου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε να δοθεί αποζημίωση για κάθε όχημα. Συγκεκριμένα ζήτησε αποζημίωση της τάξεως των 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο από την εταιρεία Αττική οδός.

Βλέπουμε πως για άλλη μία φορά η κυβέρνηση κινείται στην λογική του «τσάκω αυτά και μη μιλάς». Η όποια ανεπάρκεια συμπληρώνεται μετά από όλες τις καταστροφές με μποναμά. Μία μέρα στην Αττική Οδό έμεινες; Ε τι σε νοιάζει. Πάρε 2.000 και τσιμουδιά.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χιόνια Αττική Οδός: Δικαιούνται αποζημίωση οι εγκλωβισμένοι – Πόσα θα πάρει ο καθένας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.