ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό και τρόλεϊ αύριο 18/11 η Αθήνα – Ποιες ώρες θα υπάρχει στάση εργασίας

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα είναι η Αθήνα αύριο, Πέμπτη (18/11). Ποιες ώρες θα υπάρχει στάση εργασίας.
Χωρίς λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό και τρόλεϊ αύριο 18/11 η Αθήνα – Ποιες ώρες θα υπάρχει στάση εργασίας

Την απόφαση να προχωρήσουν σε στάση εργασίας πήραν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ για αύριο, Πέμπτη (18/11) στην Αθήνα.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ θα προχωρήσουν σε αυτή τη κίνηση προκειμένου να δοθούν άμεσα απαντήσεις για το σοκαριστικό δυστύχημα στον ΗΣΑΠ, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο ενός 41χρονου εργοδηγού και τον τραυματισμό δύο ακόμη εργαζομένων.

Μάλιστα στην ανακοίνωση της, η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της προς την οικογένεια του άτυχου εργοδηγού απαιτώντας ταυτόχρονα την άμεση απόδοση ευθυνών του τραγικού δυστυχήματος αλλά και την πρόληψη και συντήρηση των υποδομών στους χώρους εργασίας.

Η στάση εργασίας, θα έχει διάρκεια από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί ενώ κάτι αντίστοιχο θα γίνει και από τις 21:00 το βράδυ μέχρι την λήξη της βάρδιας.

Όσον αφορά την αποκατάσταση των γραμμών του τρόλεϊ, αυτή θα αρχίζει να γίνεται σταδιακά στις 09:30 – 10:00 το πρωί ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα γίνουν στις 20:00 ή και νωρίτερα.

Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ την Πέμπτη (18/11)

Σε απεργία θα προχωρήσουν αύριο Πέμπτη (18/11) και οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ, διαμαρτυρόμενοι για το δυστύχημα στον ΗΣΑΠ.

Όπως ανακοίνωσαν επίσημα οι εργαζόμενοι επιθυμούν με την απεργία τους να ασκήσουν πίεση προκειμένου να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι του θανάτου του 41χρονου εργοδηγού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Το τραγικό δυστύχημα, που στοίχισε την ζωή στον συνάδελφό μας Πέτρο Γιάμαλη και έναν ακόμα εργαζόμενο να χαροπαλεύει, ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά ατυχήματα, που σημειώνονται σε εργασιακούς χώρους, με εργαζόμενους να θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους ανεξέλεγκτων ιδιωτικών συμφερόντων.

Προ ημερών είχε χάσει τη ζωή του ένας εργαζόμενους στις προβλήτες της Cosco, άλλοι τραυματίστηκαν στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος και αυτή την φορά ο θάνατος «χτύπησε» στη Γραμμή 1 της ΣΤΑ.ΣΥ, με θύμα τον 41χρονο Πέτρο και άλλους τρεις τραυματίες.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ δεν θα δεχτούν άλλη θυσία στον χώρο εργασίας τους. Πραγματοποιούμε την Πέμπτη 18/11/21 24ωρη απεργία για να αποχαιρετήσουμε τον συνάδελφό μας και απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως στις αιτίες του δυστυχήματος και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Παράλληλα, καλούμε, για μια ακόμα φορά, την Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. να δώσει απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα:

1. Ελέγχθηκε το ιδιωτικό μηχάνημα λείανσης των γραμμών πριν χρησιμοποιηθεί στο δίκτυό μας; Και αν ναι, από ποιόν φορέα;

2. Εξετάστηκε εάν έχει γίνει η απαιτούμενη συντήρησή του, πότε και από ποιόν;

3. Η εργολαβική εταιρεία, που έχει αναλάβει το έργο, τηρούσε τα μέτρα ασφαλείας;

4. Είναι αλήθεια ότι είχε σημειωθεί ξανά βλάβη στο ίδιο μηχάνημα; Εάν ναι πότε και από ποιόν ελέγχθηκε η αποκατάστασή της;

5. Ποιά είναι η διαδικασία που προβλέπει τη συνοδεία εργαζόμενων της ΣΤΑ.ΣΥ. σε μηχανοκίνητες εργασίες αναδόχων;

Όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν περίτρανα τις ιδιαιτέρες ακραίες συνθήκες σιδηροδρομικής φύσης που εκτελούν οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες. Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ δεν μπορεί να παραμένει αμέτοχη. Οφείλει να δώσει απαντήσεις και να σταματήσει να βάζει, ανεξέλεγκτα, στο δίκτυο ιδιωτικά, εργολαβικά συμφέροντα, που στο βωμό του κέρδους αδιαφορούν για την ασφάλεια των εργαζόμενων».

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χωρίς λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό και τρόλεϊ αύριο 18/11 η Αθήνα – Ποιες ώρες θα υπάρχει στάση εργασίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.