ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρυσή Αυγή – Παππάς: Φοβερό! Ουκρανή φιλοξενούσε τον βουλευτή

Περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τη σύλληψη του καταδικασμένου Χρήστου Παππά έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας. Τον φιλοξενούσε Ουκρανή!
Χρυσή Αυγή – Παππάς: Φοβερό! Ουκρανή φιλοξενούσε τον βουλευτή

Χρυσή Αυγή – Παππάς: Περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τη σύλληψη του Χρήστου Παππά έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας. Τον φιλοξενούσε Ουκρανή!

Χρυσή Αυγή: Συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης ο Χρήστος Παππάς, σε σπίτι στην περιοχή του Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες μια 50χρονη γυναίκα  τον υπέθαλπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. μια 50χρονη γυναίκα από την Ουκρανία που είχε πάρει ελληνική υπηκοότητα, υπέθαλπε τον καταδικασμένο Χρήστο Παππά από την 1η Οκτωβρίου, όποτε και καταζητείται. Η γυναίκα ήταν ήταν υποψήφια με το κόμμα της Χρυσής Αυγής στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας, με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη.

Το σπίτι στο οποίο τον φιλοξενούσε, τουλάχιστον το τελευταίο διάστημα, φαίνεται πως ήταν στην οδό 28ης Οκτωβρίου 24, στου Ζωγράφου.

Πώς έπεσε ο Χρήστος Παππάς στα χέρια της Αστυνομίας

Μετά από συντονισμένη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας, ο φυγόδικος καταδικασθείς της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Παππάς μεταφέρθηκε στον 10 όροφο της ΓΑΔΑ και φυλάσσεται στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής. Το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών ο οποίος θα αποφασίσει σε ποια φυλακή θα πάει.

Πληροφορίες του iefimerida.gr αποκαλύπτουν ότι τον φυγόδικο έκρυβε μια 50χρονη γυναίκα από την Ουκρανία, ομοϊδεάτισσα του Χρ. Παππά στο διαμέρισμα επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 24 στου Ζωγράφου. Μάλιστα η Ουκρανή είχε πάρει ελληνική υπηκοότητα και ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό του έτερου Χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη, στο δήμο Αθηναίων.

Τον περασμένο Φλεβάρη είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Σημειώνεται ότι το σήμα της Ιντερπόλ δίνει τη δυνατότητα για την προώθηση ενταλμάτων από τις Αρχές ενός κράτους σε άλλες χώρες, προκειμένου να διευκολυνθούν η σύλληψη και η έκδοσή του.

Η υποχρέωση Παππά να παρουσιάζεται στο Α.Τ. Παπάγου

Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε υποχρέωση να δίνει το παρών κάθε 1η του μηνός στο ΑΤ Παπάγου, όπου και ο τόπος διαμονής του, ωστόσο την 1/10/2020 δεν εμφανίστηκε οπότε και σήμανε ο συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται πως ο Χρήστος Παππάς με το βούλευμα 440/2015 είχε περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, αφαίρεση διαβατηρίου, εμφάνιση κάθε 1η-10-20 κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα, απαγόρευση κίνησης εκτός Αττικής, και κίνησης με πλωτά και εναέρια μέσα, διανυκτέρευση στο σπίτι του.

Μετά από προσφυγή του με νέο βούλευμα 1426/2015, οι περιοριστικοί όροι μεταβλήθηκαν σε παρουσία του μία φορά στο αστυνομικό τμήμα και κατάργηση της διανυκτέρευσης στο σπίτι του.

Ο Χρήστος Παππάς είχε προσχεδιάσει τη διαφυγή του

Οπως όλα δείχνουν, ο Χρήστος Παππάς είχε προσχεδιάσει και οργανώσει την διαφυγή του από την 1η Οκτωβρίου 2020, όταν έδωσε για τελευταία φορά το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου-Χολαργού. Λίγο πριν από την απόφαση του δικαστηρίου, όταν οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναζήτησαν ίχνη του Χρήστου Παππά, αυτά είχαν χαθεί, ωστόσο ήλπιζαν πως θα τον εντόπιζαν πριν από την ετυμηγορία ή τουλάχιστον λίγο μετά από αυτή.

Καθώς η απουσία του γινόταν πιο αισθητή, τον αναζήτησαν εντονότερα σε έξι τόπους διαμονής ακόμη και στο Άγιο Όρος, άλλα μοναστήρια, στην Αλβανία που ο Χρήστος Παππάς είχε επαφές και ταξίδια στο παρελθόν, ακόμη και νησιά, χωρίς θετικό αποτέλεσμα.

Δήλωνε δια του δικηγόρου του πως θα αναμένει το Εφετείο

Μετά την εξαφάνιση, ο δικηγόρος του Χρήστου Παππά, Παντελής Σταυριανάκης, σε δηλώσεις του στον ANT1, είχε μιλήσει για τις προθέσεις του εντολέα του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτήν τη στιγμή η πρόθεσή του είναι να μην εμφανιστεί» και το σκεπτικό της πρόθεσης είναι: «Είναι σωστό να εκτίσω ολόκληρη την ποινή χωρίς να υπάρχει τελεσίδικη ποινή χωρίς την απόφαση του Εφετείου; Αν μετά από πέντε χρόνια φυλάκισης, μου πει κάποιος είσαι αθώος, τότε τι γίνεται;».

Υπενθυμίζεται ότι η φυγοδικία του Χρήστου Παππά, είχε προκαλέσει έντονη αντιδικία μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε μια ομιλία του στη Βουλή, τον περασμένο Οκτώβριο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε απαντήσει στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα δίνετε όλα για τον Παππά αλλά όχι γιατί διέφυγε αλλά για να χαρείτε από τη γκάφα και το φιάσκο όπως λέτε. Τα δίνετε όλα για να γατζωθείτε χαιρέκακα! Όταν όμως τον συλλάβουμε γιατί θα το κάνουμε θα είστε τόσο χαρούμενοι;».

Τον περασμένο Απρίλιο, είχε συλληφθεί στις Βρυξέλλες και ο έτερος Χρυσαυγίτης, ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός και μεταφέρθηκε στην Αθήνα.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης: 

Μετακινήσεις στα νησιά: Τι χρειάζεται για να ταξιδέψεις – Τι ισχύει, ποια τεστ είναι έγκυρα

ΠΑΟΚ: Τα επόμενα «τεστ» με Σαρλερουά και Χέρακλες

Survivor – Ασημίνα Ιγγλέζου: Μπορεί στην παραλία να μην την ήθελαν, στο ίντερνετ όμως κάνει χαμό (vid)

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χρυσή Αυγή – Παππάς: Φοβερό! Ουκρανή φιλοξενούσε τον βουλευτή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.