ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Χρυσή» πρωτοχρονιά με κατασπατάληση, κλούβες των ΜΑΤ και απόντες πολίτες: Όλη η θλιβερή πραγματικότητα σε μια εικόνα

Μια πανάκριβη συναυλία του Δήμου Αθηναίων για το θεαθήναι. Κατασπατάληση δημόσιου χρήματος. Κλούβες των ΜΑΤ να φυλάνε τη σκηνή. Πρωτοχρονιά χωρίς πολίτες, «για τους πολίτες». Μία εικόνα - χίλιες λέξεις, για τη πραγματικότητα του σήμερα.
«Χρυσή» πρωτοχρονιά με κατασπατάληση, κλούβες των ΜΑΤ και απόντες πολίτες: Όλη η θλιβερή πραγματικότητα σε μια εικόνα

Συναυλία για την πρωτοχρονιά: Πέρα από τον χαμό που ξέσπασε στο twitter με το χάσταγκ #cancel_rouvas, η φωτογραφία που κυκλοφόρησε με τη ήδη στημένη και έτοιμη σκηνή στον Λυκαβηττό, με τις κλούβες των ΜΑΤ να φυλάνε τη «χρυσή» συναυλία που θα παρακολουθήσει μόνο ο… Κώστας Μπακογιάννης, περιγράφει όλη την κατάντια της χώρας μόνο σε ένα φωτογραφικό καρέ.

Η χρυσοπληρωμένη συναυλία του Σάκη Ρουβά, διάρκειας 17 λεπτών και αξίας 261.640 ευρώ (211.000 χωρίς τον Φ.Π.Α) που δεν τη ζήτησε κανείς και δεν θα ωφελήσει κανέναν, περιφρουρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, σα να διαφυλάσσεται μια απατηλή «φούσκα» άλλης πραγματικότητας, άλλης διάστασης, έτη φωτός  μακριά από το λαϊκό αίσθημα και τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

Είναι η διάσταση της αλαζονείας, της επίδειξης, της σπατάλης, της κενότητας, της φιγούρας με το στανιό, του ανούσιου θεάματος που γίνεται περισσότερο γι’ αυτούς που το διοργανώνουν παρά γι’ αυτούς που (υποτίθεται πως) θα το παρακολουθούν και επιβάλλεται με την χροιά του απολυταρχισμού.

Τι και αν ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων με τη γνωστοποίηση του ποσού που σπαταλήθηκε για αυτό το… «event»; Τι και αν οι πολίτες ζήτησαν να δοθεί αυτό το ποσό σε κοινωνικές δράσεις που θα πιάσουν τόπο; Δεν ίδρωσε το αυτί του Κώστα Μπακογιάννη. Δεν υπήρξε ίχνος ευθιξίας. Δεν ματαίωσε τα σχέδια του, χαρακτήρισε «μίζερες και ανούσιες» τις διαμαρτυρίες και υποστήριξε πως «ο κόσμος έχει ανάγκη για λίγο χαμόγελο».

Χαμόγελο γιατί;

Για μια συναυλία που δεν έχει να πει απολύτως τίποτα; Για μια μέρα γιορτής που η μουσική απαγορεύτηκε (γιατί μάλλον… ευνοεί την μετάδοση του ιού) παντού εκτός από τη πανάκριβη φιέστα του κ. Μπακογιάννη; Για ένα «πάρτι» που τα χρήματα πετάγονται σαν μαρουλόφυλλα, την ώρα που η χώρα καταρρέει από ελλείψεις στη δημόσια υγεία; Για ένα «εορταστικό» δρώμενο που θα μας εισάγει στη νέα χρονιά με την… αισιόδοξη νότα από τις παρακείμενες κλούβες των ΜΑΤ;

Ο Δήμαρχος Αθηναίων μίλησε για «μίζερη κριτική» για το κόστος της συναυλίας. Και διερωτάται κανείς: αν δεν είναι αυτή η εικόνα που κυκλοφόρησε, ο ορισμός της μιζέριας, τότε τι είναι;

Έχει άδικο μετά ο κόσμος να εξοργίζεται και να αγανακτεί με αυτά που βλέπει; Έχει άδικο να γυρίσει την πλάτη του σε τέτοια πρόκληση;

 

Η συναυλία για την πρωτοχρονιά με τον Σάκη Ρουβά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Χρυσή» πρωτοχρονιά με κατασπατάληση, κλούβες των ΜΑΤ και απόντες πολίτες: Όλη η θλιβερή πραγματικότητα σε μια εικόνα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.