ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Citizen: Η εφαρμογή που σε πληρώνει για να καταγράφεις εγκλήματα στο δρόμο!

Μια νέα εφαρμογή, με το όνομα Citizen θα πληρώνει τους πολίτες προκειμένου να καταγράφουν εγκλήματα στο δρόμο!
Citizen: Η εφαρμογή που σε πληρώνει για να καταγράφεις εγκλήματα στο δρόμο!

Μια νέα εφαρμογή, με το όνομα Citizen θα πληρώνει τους πολίτες προκειμένου να καταγράφουν εγκλήματα στο δρόμο!

Σε άλλος επίπεδο έχουν πάει οι εφαρμογές τα τελευταία χρόνια. Μια εξ αυτών πάντως… ξεφεύγει τελείως καθώς πρόκειται για κάτι τελείως διαφορετικό. Συγκεκριμένα η εφαρμογή «Citizen», δημιουργήθηκε ώστε να παρέχει ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο σχετικά με εγκλήματα και περιστατικά δημόσιας ασφάλειας.

Μάλιστα θα αμείβει όσους πολίτες/χρήστες της θα εργάζονται για τη κάλυψη των εγκληματικών γεγονότων.

Η εφαρμογή Citizen είναι αμερικάνικη εφαρμογή παρακολούθησης εγκληματικών ενεργειών που ονομάζεται και έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής σε μεγάλες πόλεις που συνήθως αντιμετωπίζουν πρόβλημα εγκληματικότητας.

Να σημειώσουμε ότι πληρώνει 25 δολάρια ανά ώρα κάθε χρήστη της προκειμένου να μεταδίδει σε ζωντανή ροή σκηνές και περιστατικά από εγκλήματα, τροχαία ατυχήματα και πυρκαγιές, στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

Ανάρτηση σε ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας, ενημερώνει ποιος θα είναι ο ρόλος αυτών που θα «δημιουργούν ζωντανό περιεχόμενο για να μεταδώσουν το τι ακριβώς συμβαίνει στη πόλη σε πραγματικό χρόνο. Οι ειδήσεις από τα μέσα ενημέρωσης της Νέας Υόρκης προέρχονται σχεδόν καθημερινά από βίντεο πολιτών», αναφέρεται στην αγγελία.

Μεταξύ άλλων η αγγελία αναφέρει στα χαρακτηριστικά της θέσης, την γρήγορη ανταπόκριση στον εντοπισμό περιστατικών που έχουν αξία, καθώς και ότι τις ημέρες που θα εργάζονται θα πρέπει να βρίσκονται προετοιμασμένοι για κάθε πιθανή κλήση σε περιστατικό, σημειώνει η δημοσίευση.

«Η εφαρμογή δεν θα σας ζητήσει ποτέ να μεταβείτε σε εξαιρετικά επικίνδυνη τοποθεσία, καθησυχάζει η δημοσίευση.

Εξάλλου, αξίζει να αναφέρουμε ότι η εταιρεία της εφαρμογής είχε σκεφτεί να δημιουργήσει και μια ομάδα ασφαλείας οι οποίοι θα είχαν ως αποστολή να μεταβαίνουν στα σημεία που θα υπήρχε κίνδυνος. Τελικά αυτή η σκέψη δεν πρόκειται να υλοποιηθεί.

Τον Μάιο, το Citizen ολοκλήρωσε το πιλοτικό πρόγραμμα στο Λος Άντζελες και είπε ότι δεν σχεδιάζει να ξεκινήσει παρόμοια υπηρεσία ασφαλείας αλλού, σύμφωνα με το CBS News.

Ένα μυστηριώδες περιπολικό όχημα με την επωνυμία Citizen κυκλοφορούσε στους δρόμους του Λος Άντζελες, με το σήμα της ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας “Los Angeles Professional Security” (LAPS).

«Ήταν μια δοκιμή 30 ημερών που έχει πλέον ολοκληρωθεί”, δήλωσε εκπρόσωπος του Citizen στο CBS. “Δεν έχουμε σκοπό να ξεκινήσουμε τη δική μας ιδιωτική δύναμη ασφαλείας, ούτε σε συνεργασία με τη LAPS», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Φιλιππίδης: Θα είναι μαζί με τον Λιγνάδη στις φυλακές Τρίπολης που κατηγορείται για παρόμοια εγκλήματα

Καιρός: Ο μεγαλύτερος καύσωνας εδώ και 35 χρόνια μόλις ήρθε!

Άρης: Ώρα Ιτούρμπε! Έρχεται, υπογράφει και παίρνει «γεύση» από Βικελίδης!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Citizen: Η εφαρμογή που σε πληρώνει για να καταγράφεις εγκλήματα στο δρόμο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.