ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΗ: Αλλάζει τα πράγματα – Άτοκες δόσεις για τους καταναλωτές!

Η ΔΕΗ καταλαβαίνει σε ένα βαθμό τα όσα περνάει ο καταναλωτής και προσπαθεί κάπως να διευκολύνει τα πράγματα με άτοκες δόσεις.
ΔΕΗ: Αλλάζει τα πράγματα – Άτοκες δόσεις για τους καταναλωτές!

ΔΕΗ: Αντιμέτωποι με συνεχόμενες αυξήσεις βρίσκεται οι πολίτες, που αφορούν τόσο το ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και άλλα βασικά προϊόντα και όχι μόνο.

Η ΔΕΗ αποφάσισε να δώσει ένα… χέρι βοήθειας στους καταναλωτές της και πελάτες της, προκειμένου να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Από τις 28 Ιουλίου λοιπόν και έπειτα, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα 6 άτοκων δόσεων, αν επιλέξουν να πληρώσουν με πιστωτική κάρτα.

Το ποσό θα πρέπει να είναι 200 ευρώ και πάνω για να ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη υπηρεσία και αφορά κάρτες VISA, MasterCard και Diners.

Αυτό έκανε γνωστό και η ίδια η ΔΕΗ με ανακοίνωση της, στην οποία και αναφέρει:

Η ΔΕΗ πάντα δίπλα στους πελάτες της δημιουργεί νέες υπηρεσίες και βελτιώνει την εξυπηρέτησή τους, ενώ ταυτόχρονα παρέχει διευκολύνσεις κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης.

Φυσικά και αυτό αφορά ένα συγκεκριμένο κομμάτι του πληθυσμού που διαθέτει πιστωτικές κάρτες, αφήνοντας έξω κάποιους που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να δώσουν λύση και για όσους πολίτες δεν έχουν πιστωτική αλλά αδυνατούν να πληρώσουν τα πολύ μεγάλα ποσά που έρχονται με τη ΔΕΗ.

Μένει να δούμε αν θα υπάρξει κάποια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση ή οι καταναλωτές αυτοί θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που έχουν μέχρι τώρα.

Τι κάνουν οι άλλοι πάροχοι;

Το μεγάλο ζήτημα είναι όμως να μπουν διευκολύνσεις και μερικά φρένα και στους άλλους παρόχους ενέργειας. Διότι, η αλήθεια είναι πως η ΔΕΗ από την αρχή δημιούργησε ένα ανάχωμα προς την ακρίβεια.

Το μεγάλο «φαγοπότι» δεν έχει από την ΔΕΗ, αλλά από τους υπόλοιπους παρόχους ενέργειας. Η ρήτρα αναπροσαρμογής ήταν ανεξέλεγκτη και εξακολουθεί να κάνει η Κυβέρνηση τα στραβά μάτια σε τέτοια ζητήματα.

Το Sportime ανέφερε την κοροϊδία για την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής από τη στιγμή που αυξήθηκε η τιμή της κιλοβατώρας. Αυτά τα φτηνά επικοινωνιακά τρικ δεν αρκούν να ξεγελάσουν κανέναν.

Το λιγότερο που μπορεί να κάνει, λοιπόν. η Πολιτεία, είναι να πιέσει για άτοκες δόσεις στην αποπληρωμή των λογαριασμών ρεύματος όλες τις εταιρείες ενέργειας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΔΕΗ: Αλλάζει τα πράγματα – Άτοκες δόσεις για τους καταναλωτές!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.