ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διχασμός και «γκετοποίηση»: Ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε «επιδόματα»… ελευθερίας στους εμβολιασμένους!

Eπιπλέον «ελευθερίες» για τους εμβολιασμένους ανακοίνωσε ο Θάνος Πλέυρης. Μετά τις δωροκάρτες και τα δωρεάν… gigabytes, τώρα δια στόματος του υπουργού Υγείας μοιράστηκε και «επίδομα»... ανθρωπίνων δικαιωμάτων!
Διχασμός και «γκετοποίηση»: Ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε «επιδόματα»… ελευθερίας στους εμβολιασμένους!

Θάνος Πλεύρης: Κάθε μαύρη σελίδα στις τραγικές αποφάσεις αυτής της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι μελανότερη από την προηγούμενη. Από σήμερα και με απόφαση της πολιτείας, γίνεται κονιορτός κάθε κεκτημένο για τα πανανθρώπινα δικαιώματα, καταπατείται κάθε έννοια συνταγματικότητας, γυρίζουμε μονοκοντυλιά έναν ολόκληρο αιώνα πίσω.

Μπήκαμε (ή μάλλον επιστρέψαμε) σε μια εποχή όπου το κράτος – παραβλέποντας το Σύνταγμα – αποφασίζει ποιοι πολίτες ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ να απολαμβάνουν «προνόμια» και ποιοι (φορολογούμενοι) πολίτες θα οδηγηθούν σε κοινωνικό, επαγγελματικό, οικονομικό μαρασμό. Το κράτος και όχι το Ελληνικό Σύνταγμα, κρίνει ποιοι ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ να διασκεδάζουν και σε ποιους «αξίζει» κοινωνική απομόνωση. Ποιοι ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ να μπαίνουν κάτω από στέγη (στην εστίαση) και σε ποιους «αξίζει» να μένουν έξω από την πόρτα.

Νέο καθεστώς κάλπικων ελευθεριών

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε το νέο καθεστώς που θα ισχύσει από το προσεχές Σάββατο (και θα επανεξεταστεί σε δεκαπέντε μέρες), όπου μπαίνει τέλος στους περιορισμούς των περιοχών που βρίσκονται στο κόκκινο, και παράλληλα μοίρασε… «ελευθερίες» ωσάν πολιτικάντικο «νόμισμα», στους εμβολιασμένους πολίτες.

Δεν θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας και εστίαση – διασκέδαση θα λειτουργεί κανονικά μόνο για εμβολιασμένους, οι οποίοι θα έχουν πλήρη «ελευθερία» σε όλες τις δραστηριότητες , σε αντίθεση με τους μη εμβολιασμένους που τους απαγορεύεται η είσοδος σε οποιαδήποτε κοινωνική δραστηριότητα.

Το δηλητήριο του διχασμού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διοχετεύει το δηλητήριο του διχασμού ακόμα πιο βαθειά στα σπλάχνα της Ελληνικής κοινωνίας, θεσπίζοντας όλο και πιο διακριτούς διαχωρισμούς μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, πατρικίων και πληβείων. Και το κάνει μοιράζοντας «αέρα». Δηλαδή «σπάζοντας» στα δύο δικαιώματα που ισχύουν εξ’ ορισμού για κάθε πολίτη ανεξαιρέτως.

Μετά τις δωροκάρτες και τα δωρεάν… gigabytes, τώρα δια στόματος Θάνου Πλεύρη μοιράστηκε και «επίδομα» ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτοί που δήλωναν χθες πως «δεν θα επιτρέψουν» εμφυλιοπολεμική ρητορική στη Βουλή, χωρίζουν την κοινωνία σε κάστες, διχοτομούν οικογένειες, εκβιάζουν εργαζόμενους, στοχοποιούν πολίτες.

Ενώ οι Τούρκοι προκαλούν με κάθε δυνατό τρόπο και βαδίζουμε ολοταχώς σε θερμό επεισόδιο, ο πρωθυπουργός θεωρεί συνετό να χωρίσει τον Ελληνικό λαό στα δύο και συνειδητά (μέσω των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ) να στρέφει τη μια μερίδα πολιτών εναντίον της άλλης. Ανεύθυνοι και επικίνδυνοι.

«Προνόμια» που δεν πείθουν κανέναν

Αντί για πειθώ και σοβαρή ενημέρωση πουλάνε «κανονικότητα», γεμάτα μαγαζιά, μουσική, διασκέδαση, «ελευθερία», «επιστροφή» στην προ – κορονοϊού εποχή και άλλες τέτοιες νεοφιλελευθερίστικες αρλούμπες, επειδή αρνούνται να παραδεχθούν πως απέτυχαν παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας και μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές θα παραδώσουν ένα λείψανο του ΕΣΥ.

Εντωμεταξύ η «ελευθερία» που πολυδιαφημίζουν σημαίνει το να σκανάρεσαι σαν κονσέρβα βοδινού κρέατος, όπου σταθείς και όπου βρεθείς, για να μπορείς να εισέλθεις σε οποιονδήποτε κλειστό χώρο. Τόση ελευθερία δεν ξέρουμε τι να την κάνουμε. Αφού θα επιτραπεί και η μουσική δε, μιλάμε για μεγαλείο προνομίων.

Ο Θάνος Πλεύρης αφήνει το 60% των πολιτών να… χορέψουν για 15 μέρες και αυτό παρουσιάστηκε ως παροχή «ελευθερίας». Χρειάζεται κανένα σχόλιο αυτή η γελοιότητα;

Πάλι καλά να λέμε που… μερίμνησαν να κρατήσουν υποχρεωτική τη μάσκα για τους εμβολιασμένους σε κλειστούς χώρους. Αφού δεν φροντίζουν να κάνουν το αυτονόητο και βασικό, δηλαδή τεστ και στους εμβολιασμένους οι οποίοι μεταδίδουν κανονικότατα, τουλάχιστον θα κρατηθεί ένα στοιχειώδες μέτρο προφύλαξης… αν κρατηθεί και αυτό.

Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι

Η κυβέρνηση έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο και έχει πάρει στο λαιμό της και ολόκληρη τη χώρα. Με τέτοιες τιμωρητικές ενέργειες, το μόνο που καταφέρνει είναι να εξαγριώσει κι άλλο τους πολίτες που δεν έχουν πειστεί. Προσπαθούν να πείσουν παρουσιάζοντας «τυράκια» ψευτοελευθεριών και όχι στοιχεία, έρευνες, ανοιχτό επιστημονικό διάλογο προς τους πολίτες όπου θα ακούγονται όλες οι απόψεις.

Από την άλλη πλευρά, και οι εμβολιασμένοι πολίτες καταλαβαίνουν πολύ καλά πως η «κανονικότητα» που υποσχόταν η κυβέρνηση, αποδεικνύεται κάλπικη. Ο ελεύθερος χορός στα… μπουζούκια, δεν μπορεί να πείσει κανέναν ότι ξαφνικά επέστρεψε στη κανονική του ζωή.

Ο Γιάννης Οικονόμου είπε σήμερα πως έρχονται τρίτες δόσεις για τον γενικό πληθυσμό μέχρι το τέλος του έτους. Δηλαδή πάμε πιθανότατα για επόμενο γύρο εκβιασμού, όπου κάποιος που θα έχει κάνει μόνο δυο δόσεις άλλα θα αρνηθεί να κάνει την τρίτη, μετά το πέρας κάποιου χρονικού διαστήματος θα αντιμετωπίζεται σαν ανεμβολίαστος, αφού το σκεύασμα δεν θα τον καλύπτει.

Προσθέστε στην εξίσωση και την επερχόμενη κρίση ανατιμήσεων, άλλα και την τουρκική προκλητικότητα και προκύπτει ως αποτέλεσμα μια «τέλεια καταιγίδα»…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Διχασμός και «γκετοποίηση»: Ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε «επιδόματα»… ελευθερίας στους εμβολιασμένους!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.