ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης τα ηγετικά στελέχη του κόμματος

Την ενοχή του Νίκου Μιχαλολιάκου και έξι ακόμη πολιτικών στελεχών για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης αποφάσισε το δικαστήριο.
Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης τα ηγετικά στελέχη του κόμματος

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν από το δικαστήριο οι Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Νίκος Παππάς,  Ηλίας Παναγιώταρος, ο Γιάννης Λαγός, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο Γιώργος Γερμενής. Ένοχα και τα 18 πολιτικά στελέχη του κόμματος, τα 7 για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και τα 11 για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχος ο Γιώργος Ρουπακιάς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εξέδωσε την απόφασή του λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, κρίνοντας ουσιαστικά πως η Χρυσή Αυγή λειτουργούσε ως εγκληματική οργάνωση.

Ετσι δεν υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως η οποία πριν από λίγους μήνες είχε προτείνει να μην θεωρηθεί το κόμμα εγκληματική οργάνωση. Να αναφέρουμε ότι η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη.

Για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση εκτός από τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχοι και οι δύο πηρυνάρχες, Πατέλης και Πανταζής.

Νωρίτερα η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωση πως κρίνεται ένοχος ο Γιώργος Ρουπακιάς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ να αναφέρουμε ότι τόσο ο Ρουπακιάς όσο και οι κατηγορούμενοι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής ήταν απόντες από τη διαδικασία.

Φυσικά θα πρέπει να δούμε αν το δικαστήριο αναγνωρίσει ελαφρυντικά στους κατηγορουμένους. Σε μια τέτοια περίπτωση οι ποινές θα μειωθούν αισθητά ή θα λάβουν ακόμη και ανασταλτικό χαρακτήρα.

Παράλληλα ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι:

Άγγος
Αποστόλου
Καζαντζόγλου
Καλαρίτης
Μιχαλάρος
Μπαρέκας
Παπαβασιλείου
Παπαδόπουλος
Πόπορη
Ρουπακιάς
Σκιατούνης
Σκάλκος
Στεργιόπουλος
Στράτος
Τσακανίκας
Τσόρβας
Τσαλίκης
Χατζηδάκης
Χρυσαφίτης
Ζαρούλια
Μίχος
Μπούκουρας
Αρβανίτης

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης τα ηγετικά στελέχη του κόμματος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.