ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Μπλόκο» σε Λαγό για εξαίρεση δικαστών (vid)

Υπήρξε διακοπή της δίκης για τις 11 το πρωί της Τρίτης...
Δίκη Χρυσής Αυγής: «Μπλόκο» σε Λαγό για εξαίρεση δικαστών (vid)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν πέρασε το αίτημα που έκανε ο Ιωάννης Λαγός.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συγκεκριμένα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ζήτησε επίσημα από το δικαστήριο την εξαίρεση των δικαστών, κάτι το οποίο απορρίφθηκε.

«Δεν προέκυψαν ενέργειες ή παραλείψεις του δικαστηρίου για να δικαιολογήσουν υπόνοιες αμεροληψίας», ανέφερε το δικαστήριο κι απέρριψε την αίτηση του Ιωάννη Λαγού για εξαίρεση των δικαστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Χρυσή Αυγή: Κανένα ελαφρυντικό για τους «7»!

Μετά την απόρριψη της αίτησης, που ζήτησε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, τον λόγο έλαβε ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, που επανέλαβε στο δικαστήριο τους λόγους για τους οποίους αιτήθηκε την εξαίρεση των δικαστών ο εντολέας του.

Μετά από την απόρριψη της αίτησης Λαγού ανέβηκε στην έδρα το δικαστήριο της Χρυσής Αυγής και κατόπιν συνεννόησης με την εισαγγελέα η πρόεδρος έδωσε διακοπή της δίκης για αύριο στις 11 το πρωί.

Αναλυτικά, η δήλωση της προέδρου:

«Κατά το άρθρο 6 παρ 1 της ΕΣΔΑ κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα να δικαστεί από ανεξάρτητο δικαστήριο. Οι εισαγγελείς κι οι δικαστές μπορούν να εξαιρεθούν μόνο αν υπάρχουν συγκεκριμένα γεγονότα που δημιουργούν δυσπιστία για την μεροληψία των μελών της σύνθεσης. Δεν προέκυψαν ενέργειες ή παραλείψεις του δικαστηρίου που να μπορούν να δημιουργήσουν δυσπιστία. Απορρίπτει την αίτηση», είπε η πρόεδρος.

Αύριο Τρίτη 12/10 το πρωί αναμένεται να αγορεύσει η εισαγγελέας επί των ποινών μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δίκη Χρυσής Αυγής: «Μπλόκο» σε Λαγό για εξαίρεση δικαστών (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.