ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δηλαδή τώρα που έπιασαν τον 18χρονο, θα αρχίσει πάλι το πρωτάθλημα;

Πρωτάθλημα γιοκ για άλλους λόγους αρχικά, μετά ήρθε το σοκ του τραυματισμού του αστυνομικού και η σύλληψη του 18χρονου
Δηλαδή τώρα που έπιασαν τον 18χρονο, θα αρχίσει πάλι το πρωτάθλημα;

Πρωτάθλημα γιοκ το Σαββατοκύριακο αλλά αυτό είναι το σημαντικό; Με αφορμή την αποχή των διαιτητών, ξεκίνησε μια κουβέντα που κορυφώθηκε στη συνέχεια μια και το περιστατικό που συνέβη ήταν σοκαριστικό.

Ο σοβαρός τραυματισμός του αστυνομικού στο γήπεδο του Ρέντη και τα όσα ακολούθησαν. Η Αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε το δράστη και πως αυτός ομολόγησε.

Είναι 18 χρονών. Τι να πει κανείς. Είναι από τις περιπτώσεις που τα λόγια στερεύουν, όλη η υπόθεση είναι ενδεικτική για την κατάσταση της κοινωνίας. Η βία φυσικά και είναι κοινωνικό φαινόμενο, δεν είναι μόνο γηπεδικό. Είναι η κοινωνία. 

Εδώ στον δρόμο μπορεί να δει ο καθένας να πέφτουν μπουνιές, επειδή κάποιος πήγε να πάρει τη θέση πάρκινγκ του άλλου ή για ένα STOP.

Με αφορμή, λοιπόν, το πολύ σοβαρό περιστατικό, το σοκαριστικό περιστατικό στο γήπεδο του Ρέντη, έχει αρχίσει, έχει ανοίξει και κορυφώνεται μια συζήτηση για το πρωτάθλημα.

Δηλαδή αυτό είναι το ζήτημά μας; Αν θα υπάρχει πρωτάθλημα; Εδώ δεν μπορούν να διασφαλιστούν βασικά πράγματα που έχουν να κάνουν με την ανθρώπινη ζωή και το θέμα είναι αν θα γίνει σέντρα;

Πρωτάθλημα δεν μπορεί να υπάρξει

Είναι πολλοί εκείνοι που λένε πως δεν μπορεί να είναι λύση η διακοπή όλων των πρωταθλημάτων; Μάλιστα. Και ποια θα είναι η λύση; Είναι πολύ απλό. Μπορούν να τη δώσουν τα ίδια τα κλαμπ και μόνο. Ουδείς δεν πρέπει να γελιέται σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, που κατά δεκάδες γίνονται στην Ελλάδα εδώ και χρόνια.

Η ίδια κουβέντα ακολουθεί και φυσικά πουθενά δεν βγάζει άκρη. Η δολοφονία του Άλκη σόκαρε την Ελλάδα, η δολοφονία του Μιχάλη το ίδιο, ο τραυματισμός του αστυνομικού επίσης.

Και; Τι βγαίνει μετά από αυτό.

Όλα ξεχνιούνται. Εδώ στην Ελλάδα σχεδόν έχουμε ξεχάσει όλοι (και ντροπή μας) τα όσα έγιναν στα Τέμπη. Υποκρισία και τίποτα άλλο. Τη λύση, λοιπόν, σε συνεργασία με τις Αρχές (ας πούμε) μπορούν να τη δώσουν μόνο οι ομάδες και κανείς άλλος.

Το γιατί είναι εύκολο να γίνει αντιληπτό. Τώρα αν χρειαστεί για να συμβεί αυτό, να μην ξεκινήσει και το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο, ας γίνει. Είναι το τελευταίο και όποιος δεν μπορεί να το καταλάβει, ας θέσει μόνος του τις προτεραιότητες του στη ζωή.

Αν δεν υπάρχουν δραστικές, κανονικές, ανθρώπινες λύσεις, το λουκέτο παντού είναι η ρεαλιστική. Τελεία και παύλα.

 

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ INTERWETTEN! 21+

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δηλαδή τώρα που έπιασαν τον 18χρονο, θα αρχίσει πάλι το πρωτάθλημα;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).