ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Κούβελας: «Βλέπουμε αύξηση θνησιμότητας από όλα τα αίτια – Γιατί να μην οφείλεται στα lockdown;»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας δήλωσε πως με τα lockdown προστατεύουμε τον ιό, αντί να προστατεύουμε τους εαυτούς μας.
Δημήτρης Κούβελας: «Βλέπουμε αύξηση θνησιμότητας από όλα τα αίτια – Γιατί να μην οφείλεται στα lockdown;»

Τελικά τα πολύμηνα lockdown, φέρνουν αύξηση των θανάτων; Για άλλη μια φορά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, όσον αφορά την αύξηση της θνησιμότητας από όλα τα αίτια που παρατηρείται φέτος (και) στην Ελλάδα, και είναι ένα φαινόμενο που προβληματίζει τους επιστήμονες παγκοσμίως.

Σχολιάζοντας τα άκρως επιβλαβή «απόνερα» των lockdown στο Alert TV, o κ. Κούβελας είπε:

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει βιβλιογραφία που να λέει ότι το lockdown κάνει καλό, αυτομάτως μπορεί να είναι ένα μέτρο που κάνει κακό. Και τι βλέπουμε; Βλέπουμε μια αύξηση της θνησιμότητας από όλα τα αίτια που δεν οφείλεται στην Covid – 19. Γιατί να μην οφείλεται στο lockdown; Βλέπουμε παράξενες καταστάσεις, ενώ είμαστε εμβολιασμένοι ή έχουμε φυσική ανοσία το 70-80%, αντί να μειώνεται η ένταση – αυξάνεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι παράξενο έγινε;».

Να αναφέρουμε πως για τις σοβαρότατες συνέπειες των πολύμηνων  lockdown είχε τοποθετηθεί επανειλημμένως  και ο Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Πρόληψης του Stanford Ιωάννης Ιωαννίδης ο οποίος από το 2020 είχε παρουσιάσει μελέτη που προέβλεπε αύξηση των θανάτων από όλα τα αίτια, λόγω παραμελημένης ιατρικής φροντίδας, καθιστικής ζωής, άγχους, ψυχικών παθήσεων, φτώχειας κ.α.

Είναι πιθανό πως η λανθασμένη πολιτική των οριζόντιων lockdown, φέρνει στη χώρα μας ένα βαρύ τίμημα θανάτων. Αφού τα «απαγορευτικά» (όπως τα αποκαλούσε ο Σωτήρης Τσιόδρας όταν τα επέβαλλε), φαίνεται πως και απομονώνουν τον ιό στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον και υποβαθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τη ποιότητα ζωής των πολιτών.

Και είναι πράγματι αξιοπερίεργο το ότι παρά την αύξηση των εμβολιασμών, η ένταση του κύματος μοιάζει να αυξάνεται σε όλη την Ευρώπη. Χώρες με πολύ υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, όπως η Ολλανδία και η Νορβηγία, αναγκάζονται να μπουν σε καθεστώς lockdown. Καταφεύγουν σε ένα ισοπεδωτικό μέτρο, για να μη τους ξεφύγει εντελώς ο έλεγχος της πανδημίας.

Κούβελας: «Με τα lockdown προστατεύουμε τον ιό»

Ο κ. Κούβελας συνέχισε υποστηρίζοντας πως: «Και άπαντες να εμβολιαστούμε ο ιός θα είναι εδώ και με τα lockdown δεν τον αφήνουμε να κάνει τον κύκλο του. Με τα lockdown προστατεύουμε τον ιό, δεν προστατεύουμε εμάς. Δημιουργούμε θυλάκους ανάπτυξης περίεργων μεταλλάξεων. Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με τα εμβόλια, γι’ αυτό συζητάμε και είμαστε πολύ επιφυλακτικοί».

Ο καθηγητής Κούβελας αναφέρθηκε και στα λανθασμένα – κατά τη γνώμη του – μέτρα που επιβάλλει με τιμωρητική διάθεση η κυβέρνηση, στους ανεμβολίαστους πολίτες: «ενώ αποδεικνύεται ότι μεταδίδουν και οι εμβολιασμένοι, ασχολούμαστε με τους ανεμβολίαστους τιμωρητικά. Δεν το κάνουμε για να σώσουμε ζωές, άλλα για να τους τιμωρήσουμε. Ασχολούμαστε με κάτι άσχετο, ενώ ο κόσμος πεθαίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Kαι πως αλλιώς παρά τιμωρητικά να θεωρηθούν τα μέτρα της κυβέρνησης, που απαγορεύει σε ανεμβολίαστους πολίτες μέχρι και την είσοδο σε… κομμωτήρια, δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες, την ίδια στιγμή που η μετάδοση είναι πιθανή και από εμβολιασμένους, άλλα τα τεστ επιβάλλονται μόνο στους πρώτους.

Και αναρωτιέται κανείς, το ζητούμενο ποιο είναι τελικά; Να απομονωθεί ο ιός από όλους (είτε ανεμβολίαστους, είτε εμβολιασμένους) ή να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι – για τον οποιοδήποτε λόγο – δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δημήτρης Κούβελας: «Βλέπουμε αύξηση θνησιμότητας από όλα τα αίτια – Γιατί να μην οφείλεται στα lockdown;»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.