ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Θανάσουλας – Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω: «Ψεύδος πως όλα γίνονται για τη δημόσια υγεία – Δεν τους νοιάζει καθόλου η συλλογική ανοσία»!

Ένα ηχηρό και δυναμικό μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού που έγινε την Κυριακή 29/8, ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, κ. Δήμος Θανάσουλας.
Δήμος Θανάσουλας – Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω: «Ψεύδος πως όλα γίνονται για τη δημόσια υγεία – Δεν τους νοιάζει καθόλου η συλλογική ανοσία»!

Στην ομιλία που έκανε στο Σύνταγμα, μπροστά σε χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να φωνάξουν «όχι» στον διχασμό και τον εκβιασμό που επιβάλλει η κυβέρνηση, ο Δήμος Θανάσουλας μίλησε για δύο δρόμους.

Ο ένας δρόμος είναι ο δρόμος του κυρίαρχου αφηγήματος, ο μεγάλος, η λεωφόρος, που βαφτίστηκε δρόμος ελευθερίας (βλέπε και… επιχείρηση «ελευθερία») από την κυβέρνηση, άλλα στην πραγματικότητα όσοι τον διαβαίνουν έχουν ως κίνητρο τους τον φόβο, και το τέρμα του οδηγεί στην ανελευθερία.

Και αυτό διότι ο πολίτης μπαίνει σε ένα δομημένο σύστημα παρακολούθησης και καταγραφής, γίνεται «σκλάβος» μιας τυραννικής νοοτροπίας «μαρκαρίσματος» με κωδικούς και αριθμούς που φέρει μαζί του, και του γίνονται απαραίτητοι στην καθημερινότητα, από την εργασία του, μέχρι και στη ψυχαγωγία και τη διασκέδαση.

Ο άλλος δρόμος, ο στενός και δύσκολος, περνάει μέσα από τις δοκιμασίες και τα εμπόδια που θέτει επιτηδευμένα και με εκδικητική διάθεση, μια απολυταρχική κυβέρνηση που στοχοποιεί πολίτες με ρατσιστικά κριτήρια, σύμφωνα με το αν κάποιος έχει προβεί σε μια ιατρική πράξη με συγκεκριμένα ιατρικά σκευάσματα ή όχι. Όμως σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο, σύμφωνα με τον κ. Θανάσουλα, βρίσκεται η «Αξιοπρέπεια και η Ελευθερία».

Ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, έθιξε στον λόγο του και την τραγική κατάσταση στη διάκριση των εξουσιών και τη Δικαιοσύνη που δεν ορθώνει το ανάστημα της στα όσα αντιδημοκρατικά μέτρα επιβάλλει η πολιτική εξουσία. Τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται με πρόσχημα την πανδημία, το Σύνταγμα χρησιμοποιείται κατά πως βολεύει, η κυβέρνηση λειτουργεί ως υπερεξουσία που επισκιάζει κάθε αντίθετη φωνή.

Και μάλιστα μια κυβέρνηση που σε μεγάλο βαθμό απαρτίζεται από εξωκοινοβουλευτικούς πολιτικούς, που δεν έχουν καμία απήχηση στον λαό.

Ο κ. Θανάσουλας, τονίζει πως όλος αυτός ο πόλεμος εκβιασμού που έχει ξεσπάσει προς τους Έλληνες, δεν έχει ως σκοπό τον εμβολιασμό και την προστασία της δημόσιας υγείας, άλλα την καθιέρωση του πιστοποιητικού για τον κάθε πολίτη, ώστε να γίνει στο κοντινό μέλλον το βασικό «εργαλείο» για να εγκαθιδρυθεί μια εγχώρια και παγκόσμια ψηφιακή δικτατορία.

Ολόκληρη η ομιλία του δικηγόρου Δήμου Θανάσουλα:

Κυρίες και κύριοι! Φίλες και φίλοι συναγωνιστές!

Όλοι εμείς που μαζευτήκαμε εδώ σήμερα, είμαστε εδώ γιατί διαλέξαμε το δύσκολο δρόμο.

Μπορούσαμε να διαλέξουμε και τη Λεωφόρο. Φαρδιά και με φωτεινά γράμματα. Η ταμπέλα γράφει «Εμβολιαστικό Κέντρο».

Το ξέρουμε όμως ότι θα είναι μια επιλογή που θα ξεκινά από το Φόβο και θα καταλήξει στην Ανελευθερία.

Αντίθετα, στο δύσκολο δρόμο, τον στενό και τεθλιμμένο που διαλέγουμε , ξέρουμε τις δυσκολίες. Προπηλακισμοί, εκβιασμοί, συκοφαντίες, στέρηση και πείνα.

Στο τέλος όμως αυτού του δρόμου μας περιμένει η Αξιοπρέπεια και η Ελευθερία.

Μας λένε να ακούσουμε την Κοινή Λογική, να σκεφτούμε το συμφέρον μας. Όμως ξέρουμε πως όσοι ακούν την Κοινή Λογική ταυτίζονται με την τρέχουσα εξουσία. Όσοι ακούνε την καρδιά τους και ποθούνε την Ελευθερία , τους ανήκει το Μέλλον.

Η τρέχουσα εξουσία είναι πια σε παρακμή και χρησιμοποιεί το Σύνταγμά μας κατά βούληση.

Η διάκριση των εξουσιών έχει στην ουσία καταργηθεί. Η κυβέρνηση πια είναι αυτή που ταυτόχρονα νομοθετεί, εφαρμόζει τους νόμους και ορίζει τους Ανώτατους Δικαστές που θα τους κρίνουν.

Και ας ήταν έστω μια κυβέρνηση που εξέλεξε ο Λαός! Ο Λαός ψήφισε τη Νέα Δημοκρατία και τον κυβερνούν εξωκοινοβουλευτικοί από κόμματα που προ πολλού είχε καταδικάσει με την ψήφο του. Κυριολεκτικά πια υφίσταται τεράστιο έλλειμμα δημοκρατικής νομιμοποίησης στις κυβερνητικές αποφάσεις.

Δυστυχώς η Δικαιοσύνη λειτουργεί ως συμπαγής θώρακας της Εξουσίας όπως εύστοχα παρατήρησε Καθηγητής της Νομικής. Η δικονομία κατάντησε ξεχωριστή επιστήμη και αντί να συμβάλλει στην εφαρμογή της δικαιοσύνης αποτελεί εμπόδιο στους πολίτες να βρουν το δίκιο τους. Είναι πάγια κυβερνητική τακτική τα τελευταία χρόνια ανώτατοι δικαστές να ανταμείβονται προτεινόμενοι σε θέσεις σε Ανεξάρτητες Αρχές μετά τη συνταξιοδότησή τους. Πια ως και για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όλοι εμείς που βρισκόμαστε στο χώρο της Δικαιοσύνης όσο ασήμαντη και αν είναι η θέση μας έχουμε ευθύνη για αυτήν. Με τη φωνή μας , τη σιωπή μας, με τη δράση μας ή την αδιαφορία μας, ο καθένας από τη θέση μας συμβάλλουμε ή αντιτιθέμεθα στην εμπέδωση του αυταρχισμού στην Πατρίδα μας.

Ο αυταρχισμός στην περίπτωση του υποχρεωτικού εμβολιασμού έχει μετατραπεί σε ωμή βία.

Γιατί είναι βία να σου στερούν το ψωμί των παιδιών σου.

Και είναι ψεύδος ότι όλα αυτά δήθεν γίνονται για το καλό της Δημόσιας Υγείας. Δεν τους νοιάζει καθόλου για τη συλλογική ανοσία. Αν τους ένοιαζε θα υπήρχε φροντίδα για

Εθνική καταγραφή της με συστηματική διενέργεια τεστ αντισωμάτων.

Τους νοιάζει όμως μόνο η καταγραφή της νόσου μέσω των κρουσμάτων.

Το εμβόλιο είναι το πρόσχημα. Ο πραγματικός τους στόχος είναι το πιστοποιητικό και στο βάθος η ενσωμάτωσή του στη ταυτότητα ώστε αυτή από έγγραφο ταυτοποίησης να γίνει κάρτα δικαιωμάτων. Το ζούμε ήδη. Χωρίς το πιστοποιητικό δεν μπορείς να σπουδάσεις, να διασκεδάσεις, να δουλέψεις να ζήσεις. Είσαι πια υπάνθρωπος που οι γύρω σου αποκτούν το ηθικό πλεονέκτημα να σε βρίζουν , να σε κακοποιούν και να σε αποκλείουν.

«Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας» γράφει το Σύνταγμά μας και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μας λοιδορεί ανερυθρίαστα και συστηματικά «ψεκασμένους» και «τζαμπατζήδες».

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ ΜΑΣ, που ούτε ο ίδιος ο Θεός δεν μας το ζητά.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΩΣ ΤΟ ΤΕΡΜΑ

Σαν τον Άη Γιάννη που σαν σήμερα ο τυραννικός Ηρώδης έκοψε την κεφαλή του, έτσι και εμείς από την Τετάρτη , αποφασισμένοι με αξιοπρέπεια και βλέμμα καθάριο περιμένουμε τον Τύραννο να κάνει την κίνησή του. Αν τολμά ας το κάνει!

Υπάρχει Θεός και βλέπει!

Εμείς που μαζευτήκαμε εδώ σήμερα, εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας, εκπαιδευτικοί, ένστολοι, και γονείς, φωνάζουμε ΩΣ ΕΔΩ!

Δεν θέλουμε το εμβόλιό σας. Όποιος το κάνει δεν ξέρω αν θα χάσει την υγεία του αλλά σίγουρα θα χάσει την ελευθερία του.

Ήδη διπλοεμβολιασμένοι συμπολίτες μας καλούνται να προσέλθουν για «αναβάθμιση», για να «φορτώσουν» την νέα έκδοση του εμβολίου στο σώμα τους. . Έχει τέλος αυτός ο κατήφορος; Άλλα τους είχαν υποσχεθεί.

Θέλουμε πίσω την Ελευθερία μας.

Βγάζουμε και καίμε τις μάσκες που μας επιβάλατε σαν σύμβολα υποταγής χωρίς να ενδιαφέρεστε πραγματικά για το καλό μας.

ΩΣ ΕΔΩ! ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ!

ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δήμος Θανάσουλας – Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω: «Ψεύδος πως όλα γίνονται για τη δημόσια υγεία – Δεν τους νοιάζει καθόλου η συλλογική ανοσία»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.