ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοσιογραφικό μεγαλείο: O ΣΚΑΪ «ανακάλυψε» γιατί η Κύπρος έχει φθηνή βενζίνη – Επειδή οι Κύπριοι δεν έχουν λεωφορεία

Μέχρι και τα λεωφορεία της Κύπρου «εξαφάνισαν» στον ΣΚΑΪ, για να δικαιολογήσουν το κερδοσκοπικό πάρτι που γίνεται στην Ελλάδα με τα καύσιμα.
Δημοσιογραφικό μεγαλείο: O ΣΚΑΪ «ανακάλυψε» γιατί η Κύπρος έχει φθηνή βενζίνη – Επειδή οι Κύπριοι δεν έχουν λεωφορεία

Αδυνατεί ο νους του μέσου τηλεθεατή να συλλάβει τι άλλο θα σκαρφιστούν στον ΣΚΑΪ για να κρύψουν κάτω από το «χαλί» τους τραγικούς χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της ακρίβειας, όπως ακριβώς έκαναν και για το ζήτημα της πανδημίας.

Την ώρα που στην Ελλάδα τα βενζινάδικα κοντεύουν να γίνουν πιο ακριβοθώρητα και από τα κοσμηματοπωλεία με την τιμή της βενζίνης να ξεπερνά τα 2 ευρώ, στην Κύπρο η τιμή της βενζίνης παραμένει σε ένα μέσο όρο του 1,40. Και τα δημοσιογραφικά λαγωνικά του ΣΚΑΪ ανακάλυψαν την εξήγηση αυτής της τεράστιας διαφοράς: H Κύπρος δεν έχει ούτε αστικές, ούτε υπεραστικές συγκοινωνίες, και γι’ αυτό πριμοδοτεί την βενζίνη…

Άφαντα έγιναν τα Κυπριακά λεωφορεία, για τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Οικονόμου, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αιτιολογήσει τις χαμηλές τιμές καυσίμων στην Κύπρο είπε απευθυνόμενος στον Βαγγέλη Παπαδημητρίου:

«Άσε την Κύπρο ρε Βαγγέλη, η Κύπρος είναι άλλη περίπτωση. Δεν συγκρινόμαστε με την Κύπρο. Η Κύπρος δεν έχει Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πουθενά. Το ξέρεις αυτό;». Ασφαλώς ο Άρης Πορτοσάλτε συμφώνησε με αυτή τη μεγαλειώδη διαπίστωση.

Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Παπαδημητρίου που προφανώς δεν πίστευε στα αυτιά του, απάντησε σε έντονο ύφος: «Τι λέτε ρε παιδιά; Δεν έχει λεωφορεία η Κύπρος; Έχω πάει!», με τον Δημήτρη Οικονόμου να επιμένει: «Δεν έχει Βαγγέλη ούτε αστικά, ούτε υπεραστικά, και πριμοδοτεί την βενζίνη. Ρώτα τους Κύπριους…».

Εντωμεταξύ η Κύπρος όχι μόνο έχει λεωφορεία, άλλα διαθέτει 4 υπηρεσίες αστικών λεωφορείων (μία ανά επαρχία) και 1 υπηρεσία υπεραστικών. Μετά τους ισχυρισμούς που εξέθεσαν τον Άδωνι Γεωργιάδη για «κινέζικα και χαμηλής αξιοπιστίας» PCR στην Κύπρο, τώρα ήρθε και το αφήγημα των… ανύπαρκτων λεωφορείων. Και δεν έχουν περάσει παρά λίγες μέρες από τότε που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε πως δεν μπορεί να μειωθεί ο ΕΦΚ, γιατί δεν θα έχει ο κόσμος… Υγεία και Παιδεία!

Τελικά μέχρι που μπορεί να φτάσει η κυβερνητική προπαγάνδα για να δικαιολογήσει το όργιο κερδοσκοπίας εις βάρος του λαού, που γίνεται στην Ελλάδα;

Και εντάξει, ας παρακολουθήσουμε για λίγο τον παραλογισμό των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ και ας υποθέσουμε πως η Κύπρος… δεν έχει λεωφορεία. Στη Βουλγαρία και στα Σκόπια τι γίνεται, όπου οι τιμές καυσίμων είναι εξίσου χαμηλές; Ούτε εκεί έχουν λεωφορεία; Γιατί πηγαίνουν Βορειοελλαδίτες στις γειτονικές χώρες για να προμηθευτούν φθηνότερη βενζίνη και τρόφιμα; Μήπως δεν είναι ευχαριστημένοι από τον νεοφιλελεύθερο «παράδεισο» του Κυριάκου Μητσοτάκη;

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δημοσιογραφικό μεγαλείο: O ΣΚΑΪ «ανακάλυψε» γιατί η Κύπρος έχει φθηνή βενζίνη – Επειδή οι Κύπριοι δεν έχουν λεωφορεία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.