ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ – Πρόγραμμα κατάρτησης ανέργων: Πόσα χρήματα δίνουν – Ποιοι είναι δικαιούχοι

Κουμπαράς μέχρι 1.500 ευρώ για κάθε άνεργο που συμμετέχει σε προγράμματα κατάρτισης της ΔΥΠΑ - Ξεκινά η επιλογή.
ΔΥΠΑ – Πρόγραμμα κατάρτησης ανέργων: Πόσα χρήματα δίνουν – Ποιοι είναι δικαιούχοι

ΔΥΠΑ: Στα 1.500 ευρώ ορίζεται το ανώτατο όριο επιχορήγησης εργαζομένων και ανέργων, προκειμένου να συμμετάσχουν σε προγράμματα κατάρτισης.

Μέσα από το Sportime είχατε διαβάσει για τις αλλαγές στα επιδόματα ανεργίας εντός φθινοπώρου και ποιοι μένουν εκτός λίστας, τη στιγμή που πλέον άνεργοι και εργαζόμενοι αποκτούν ένα νέο εργαλείο με σημαντικό οικονομικό όφελος για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, το ανώτατο ποσό των 1.500 ευρώ αναλύεται σε:

  • 1.100 ευρώ που είναι το σταθερό ποσό το οποίο παρέχεται σε όλους τους δικαιούχους, ανεξαρτήτως κοινωνικών κριτηρίων.
  • έως 400 ευρώ που είναι το μεταβλητό ποσό το οποίο θα χορηγείται με βάση κοινωνικά κριτήρια (φύλο, ηλικία, ειδικές ομάδες) και αντίστοιχους συντελεστές στάθμισης που έχουν καθοριστεί με την ΚΥΑ 69943 (ΦΕΚ 3943 Β’, 25-7-2022) των υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Επικρατείας. Με τον τρόπο αυτό πριμοδοτούνται ως προς τα δικαιώματα δεξιοτήτων οι γυναίκες, οι νέοι 18-29 ετών και οι ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα εμπόδια εισόδου στην αγορά εργασίας (π.χ. άτομα με αναπηρία).
  • Η δράση αφορά στην παροχή θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 50-200 ωρών σε 80.000 ανέργους ηλικίας άνω των 18 ετών, μέσω Voucher, από 250€.

    Δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής για εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων Ανέργων για κατάρτιση έχουν άνεργοι οι οποίοι πληρούν τουλάχιστον τις εξής προϋποθέσεις:

    • Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της Δ.ΥΠ.Α. ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
    • Έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.
    • Είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
    • Από σήμερα Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, οι ωφελούμενοι θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν, από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων, που θα τους εμφανίζεται, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο (απόφοιτος υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κ.λπ.), καθώς και με τα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα που έχουν δηλώσει.

      Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν με τον αριθμό ΚΑΥΑΣ (Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής), που έλαβαν κατά την υποβολή της αίτησής τους. Το μητρώο έχει αναρτηθεί στη διεύθυνση: https://voucher.gov.gr/upload/project_40/registry_2022_09_05.pdf




    Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΔΥΠΑ – Πρόγραμμα κατάρτησης ανέργων: Πόσα χρήματα δίνουν – Ποιοι είναι δικαιούχοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
    Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
    Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
    Βαγγέλης Λάσκαρης

    Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.