ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: Οριστική απόφαση για την επιμέλεια του παιδιού

Οι μνήμες από το άγριο φονικό στη Μακρινίτσα παραμένουν νωπές. Τότε, 32χρονος σκότωσε με μαχαίρι την εν διαστάσει σύζυγό του και τον αδερφού της.
Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: Οριστική απόφαση για την επιμέλεια του παιδιού

Οι μνήμες από το άγριο φονικό στη Μακρινίτσα παραμένουν νωπές. Τότε, 32χρονος σκότωσε με μαχαίρι την εν διαστάσει σύζυγό του και τον αδερφού της.

Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: Το ειδεχθές έγκλημα, που αφαίρεσε τη ζωής της 28χρονης Κωνσταντίνας και του 30χρονου Γιώργου Τσάπα, άφησε ορφανό ένα αγοράκι μόλις δυόμισι ετών.

Όπως προέκυψε από την απόφαση, που πήρε το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, η επιμέλεια του παιδιού ανατίθεται στην οικογένεια των θυμάτων, δηλαδή στα πρώην πεθερικά του δράστη.

Η επιμέλεια αφαιρέθηκε οριστικά από τον πατέρα, που είναι προφυλακισμένος. Το δικαστήριο επισημαίνει ότι αφαιρείται η άσκηση γονικής μέριμνας και επιμέλειας του ανήλικου τέκνου από τον πατέρα και προσωρινά κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τονίζεται, ακόμη, ότι η επιμέλεια ανατίθεται στους γονείς της μητέρας του παιδιού καθώς παρέχουν «όλα τα εχέγγυα ότι θα ασκήσουν το λειτούργημα με συνέπεια και υπευθυνότητα και θα μεριμνήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα για τη διαφύλαξη της ψυχικής και σωματικής υγείας του ανηλίκου».

Στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι ο δράστης, Δημήτρης Ραυτόπουλος, πάσχει από «παραληρηματική διαταραχή με διωκτικά και διεγερτικά συμπτώματα, δέχθηκε να έχει τακτική παρακολούθηση, αλλά αρνείται επιμόνως να λάβει την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή και δεν παρουσίασε καμία βελτίωση ή ύφεση των συμπτωμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εξέταση».

Η άτυχη γυναίκα δέχτηκε μαχαιριές στην κοιλιά και στα πλευρά, με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά της καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο και ο άνδρας στην κοιλιά και στην καρδιά, κάτι που του επέφερε ακαριαία τον θάνατο.

Πονική δικογραφία σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου σε βάρος του δράστη για τέλεση του κακουργήματος ανθρωποκτονίας και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Διαβάστε επίσης:

Σανς – Μπακς 118-108: Ο συγκλονιστικός Αντετοκούνμπο ήταν απελπιστικά μόνος (vid)

Καταγγελία: Κάλεσαν ηθοποιούς για γύρισμα, αλλά τους έβαλαν να σερβίρουν κανονικά

Survivor: Μπάρτζης και Άννα Μαρία τα δίνουν όλα για την… Κλεοπάτρα (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: Οριστική απόφαση για την επιμέλεια του παιδιού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.