Δείτε την Αθήνα στον καύσωνα με θερμική κάμερα drone

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που κατέγραψε θερμική κάμερα drone πάνω από την Αθήνα στον καύσωνα!

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που κατέγραψε θερμική κάμερα drone πάνω από την Αθήνα στον καύσωνα!

Αθήνα: Η Κυριακή είναι καυτή με υψηλές θερμοκρασίες να πλήττουν ολόκληρη τη χώρα. Την ίδια στιγμή, πτήσεις με θερμική κάμερα drone κατέγραψαν την Αθήνα την ώρα που ο καύσωνας έκαιγε την πρωτεύουσα της Ελλάδας, με τις εικόνες να είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακές!

Οι πτήσεις με drone κατέγραψαν πολύ υψηλές επιφανειακές θερμοκρασίες πάνω από περιοχές της Αθήνας, με τη χρήση θερμικής κάμερας, που πραγματοποίησε χθες η ομάδα Up Stories, σε συνεργασία με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με στόχο την χαρτογράφηση περιοχών που συμβάλλουν στην αστική θερμική νησίδα της πρωτεύουσας.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες επιφάνειας που κατέγραψε η θερμική κάμερα, ήταν οι 72°C, με τη θερμοκρασία οδοστρώματος της Λεωφόρου Συγγρού στο Φιξ να φτάνει τους 47°C και στην περιοχή της Αμφιθέας τους 44°C. Την ίδια ώρα η θερμοκρασία του αέρα, σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ήταν 37°C κοντά στο κέντρο της Αθήνας και 31°C στα παραθαλάσσια τμήματα. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε δρόμους μικρής κυκλοφορίας και σε στέγες παλαιών κτιρίων με κλιματιστικές μονάδες.

Από τα δεδομένα που συλλέχθηκαν, σύμφωνα με το meteo, γίνεται εύκολα αντιληπτή η μεγάλη σημασία της χρήσης ψυχρών υλικών στην κατασκευή κτιρίων και δαπέδων στην πόλη, τα οποία συνεισφέρουν στην μείωση της εκπομπής θερμότητας στον αέρα κοντά στο έδαφος και επομένως μπορούν να περιορίσουν το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας.

Διαβάστε επίσης:

Αρναούτογλου Καιρός: Ζέστη, θολούρα και αστάθεια σε συγκεκριμένο κομμάτι της χώρας

Τουρισμός για όλους – Ανοίγει η πλατφόρμα

Φορτούνης: Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση – Αγωνία για τις εξετάσεις