ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Άλκη: «Πάμε σε αντίπαλες ομάδες και τους χτυπάμε» – Ομολογία βίας από χούλιγκαν

Σοκ και οργή από τις εξομολογήσεις για την οπαδική βία μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.
Δολοφονία Άλκη: «Πάμε σε αντίπαλες ομάδες και τους χτυπάμε» – Ομολογία βίας από χούλιγκαν

Δολοφονία Άλκη: Τελικά απ’ ότι φαίνεται ούτε μια στυγερή δολοφονία είναι αρκετή για να αλλάξει τα μυαλά κάποιων. Οι περιγραφές οργανωμένων οπαδών για τους τρόπους δράσης των χούλιγκαν σοκάρουν!

Νωρίτερα διαβάσατε στο Sportime πως ο Άλκης θα δικαιωθεί όταν γίνουν πράξεις τα λόγια. Την ίδια στιγμή, δύο φανατικοί οπαδοί 20 και 22 ετών λύνουν τη σιωπή τους στην τηλεόραση της ΕΡΤ, γνωρίζοντας πως οι συμπλοκές που πήραν μέρος θα μπορούσαν στοιχίσουν και τη δική τους ζωή.

Τηλεφωνικά ραντεβού, χτυπήματα «μέχρι να πέσει ο άλλος κάτω», επιθέσεις σε πλατείες και στενά και πολλά άλλα προκαλούν αποτροπιασμό.

«Άμα είναι ο άλλος μόνος του, πάμε το πολύ δύο άτομα, άντε τρία. Άμα είναι με την κοπέλα του ούτε για αστείο λόγω σεβασμού. Αλλά άμα είναι με πολλά άτομα και ξέρουμε ότι αυτός είναι από αντίπαλη ομάδα, πάμε όλοι μαζί και τους χτυπάμε», λένε.

Περιγράφουν συμπλοκές, ραντεβού θανάτου, επιθέσεις σε τυχαία άτομα στον δρόμο. «Ραντεβού δίνεις τηλεφωνικά μέσω μηνυμάτων, τόσα άτομα στο τάδε μέρος τέτοια ώρα», λένε ακόμη.

Για το «ψίρισμα» αναφέρει: «Μπορώ εγώ να δω εδώ πέρα έναν με μπλούζα άλλης ομάδας και να πάω και να του την πάρω. Άμα πει “όχι” να τον χτυπήσω αναγκαστικά. Και αν δεν τη βγάλει, του τη βγάζω εγώ όπως και να χει. Δεν πρόκειται να φύγει από εδώ πέρα με την μπλούζα του. Αυτό είναι νόμος».

«Μου την είχαν πέσει και από εκείνη τη φορά άρχισα να ασχολούμαι και εγώ πολύ με τον σύνδεσμο και να πηγαίνω. Μου την είχαν πέσει πέντε άτομα. Μόνος ήμουνα. Η συμπλοκή σταματάει όταν ο άλλος πέσει κάτω ή όταν φύγουν οι άλλοι. Ο λόγος είναι να δείξουν ποιος κάνει κουμάντο στην πόλη, στη Θεσσαλονίκη ή στην περιοχή. Για την κυριαρχία της περιοχής» αναφέρει ο δεύτερος χούλιγκαν.

«Αμα πάνε μια ομάδα στο τάδε μέρος και γίνει μια φασαρία θα είναι αυτοί οι κυρίαρχοι. Πρέπει η σημαία μας να είναι ψηλά, είτε θα είναι φυλάκιση, είτε πρόστιμο πρέπει η σημαία μας να είναι ψηλά. Όπου και αν είναι» τονίζει ακόμη ο πρώτος.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δολοφονία Άλκη: «Πάμε σε αντίπαλες ομάδες και τους χτυπάμε» – Ομολογία βίας από χούλιγκαν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.