ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Άθλια παιχνίδια παραγόντων πάνω στο πτώμα ενός 19 χρονου

Δημοσιογραφική γκάφα...«πάνω στις έρευνες» για την δολοφονία του Άλκη
Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Άθλια παιχνίδια παραγόντων πάνω στο πτώμα ενός 19 χρονου

Θύελλα αντιδράσεων και αποτροπιασμού, έχει προκαλέσει η εν ψυχρώ εκτέλεση του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, η οποία όπως φαίνεται είχε οπαδικά κίνητρα.

Το χρονικό της δολοφονικής επίθεσης, όπως επίσης και οι καταθέσεις από τη στιγμή του φόνου είναι τουλάχιστον συγκλονιστικές.

Παιχνίδια μικροπολιτικής

Τουλάχιστον ως άθλια μπορούν να χαρακτηριστούν τα παιχνίδια εξουσίας και μικροπολιτικής που παίζουν τις τελευταίες μέρες διαφόρων ειδών sites, ώστε οι ιδιοκτήτες τους, να εκμεταλλευτούν καιροσκοπικά την δολοφονία του 19 χρονου Άλκη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί δημοσίευμα του in.gr εδώ https://www.in.gr/2022/02/09/greece/dolofonia-alki-stenes-sxeseis-tou-giorgou-savvidi-ton-athinaio/ το οποίο κατέβηκε λίγα λεπτά αφού δημοσιεύτηκε.

Όπως βλέπουμε στο aftodioikisi.gr το οποίο έχει κάνει copy paste το εν λόγω άρθρο, η ανάρτηση ανέφερε:

Φωτογραφία – ντοκουμέντο που δείχνει τον 25χρονο Αλ. Β. που παραδόθηκε χθες για τη δολοφονία του Αλκη στη Θεσσαλονίκη, να είναι αγκαλιά με τον Γιώργο Σαββίδη, δημοσιεύει το in.

Πρόκειται για μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στα social media και δείχνει την πολύ στενή σχέση που έχει ο γιος του Ιβάν Σαββίδη με έναν από τους συλληφθέντες της «εγκληματικής οργάνωσης» που επιτέθηκε και σκότωσε άνανδρα τον 19χρονο φίλαθλο του Αρη.

Στη φωτογραφία ο Αλ.Β. κρατάει μαζί με τον Γιώργο Σαββίδη μια μαύρη φανέλα του ΠΑΟΚ στην οποία απεικονίζεται ο Ιβάν Σαββίδης και μία μπάλα.

Με τη δημοσίευση της φωτογραφίας καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί κορυφαίων στελεχών του ΠΑΟΚ ότι δεν γνώριζαν τους δολοφόνους του Αλκη.

Πρόκειται για σκληροπυρηνικούς χούλιγκαν της Θύρας 4 του ΠΑΟΚ, που υπενθυμίζουμε λειτουργεί παράνομα, χωρίς άδεια, σε όλη την Ελλάδα.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος, ο 25χρονος «Αθηναίος» όπως αποκαλείται, φέρεται να έχει κομβικό ρόλο στην οργάνωση επιθέσεων σε βάρος αντίπαλων οπαδών.

Και φέρεται να τον γνωρίζουν πολύ καλά οι ιθύνοντες της ομάδας του ΠΑΟΚ, και φυσικά και οι ιδιοκτήτες.

Δεν έχει ακόμη ποιος είναι ο ρόλος που είχε ο 25χρονος στη δολοφονική επίθεση στην περιοχή Χαριλάου. Ο ίδιος φέρεται να παραδόθηκε ισχυριζόμενος ότι ήταν μεν στο περιστατικό αλλά δεν συμμετείχε στην επίθεση που επέφερε το θάνατο του Αλκη.

Ο Αλ. Β. κατάγεται από την Τήνο, αλλά έζησε στην Αθήνα και έμπλεξε με τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο. Ζει τον τελευταίο χρόνο στη Θεσσαλονίκη όπου εργάζεται ως ντελιβεράς.Θεωρείται ιδιαίτερα σκληρός και διέφυγε αρχικά στην Αθήνα όπου και παραδόθηκε.

Η… αγάπη του για την ομάδα φαίνεται και από το προφίλ του στο Facebook, το οποίο είναι γεμάτο με φωτογραφίες από την Τούμπα και την εξέδρα του «Δικεφάλου του Βορρά».

«Σε ποθώ όπως η μολότοφ τον μπάτσο» φέρεται να γράφει σε μία από τις αναρτήσεις του.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στον ΠΑΟΚ τηρούν σιγήν ιχθύος τις τελευταίες ώρες, παρά τις 12 συλλήψεις οργανωμένων οπαδών της ομάδας.

Μόνο την πρώτη ημέρα ο Μάκης Γκαγκάτσης είχε πει για τον πρώτο συλληφθέντα: «Ο άνθρωπος αυτός είναι ένας εγκληματίας και δεν έχει καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ, με έναν σύλλογο που απαριθμεί εκατομμύρια οπαδούς σε όλον τον κόσμο και πρεσβεύει κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό».

Φαίνεται, όμως, ότι όχι μόνο είχαν σχέση με τον ΠΑΟΚ, αλλά ήταν και «αγαπημένα παιδιά» της διοίκησης της ομάδας.

Και η αλήθεια…

Με ένα πρόχειρο Google search μπορεί να βρει κανείς πως ο εν λόγω άνθρωπος είναι τραγουδιστής και το πραγματικό του όνομα είναι Αλέξανδρος Τσοποζίδης.

Η αγωνία όμως κάποιων να παρουσιάσουν στοιχεία και να στοχοποιήσουν συγκεκριμένους ανθρώπους για δικούς τους λόγους, τους οδήγησε σε τραγική δημοσιογραφική γκάφα.

Όσο οι ομάδες, οι ιδιοκτήτες τους και τα media που έχουν στην κατοχή τους, πολώνουν, πωρώνουν και φανατίζουν ακραίους οπαδούς τους…
όσο ομάδες οπαδικών χουλιγκάνων «διατηρούνται» με τις «ευλογίες» των κατά καιρούς διοικήσεων  και την ανοχή και ένοχη σιωπή της Ελληνικής Αστυνομίας και των κυβερνήσεων διαχρονικά,
ο φαύλος κύκλος αίματος όχι μόνο δεν θα κλείσει ποτέ αλλά θα διαιωνίζεται…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Άθλια παιχνίδια παραγόντων πάνω στο πτώμα ενός 19 χρονου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.