ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία οπαδού ΑΕΚ: Τάσος Νικολαΐδης – Θανάσης Ζαννιάς: Αναμένουμε πειστικές απαντήσεις και απόδοση ευθυνών σε κάθε επίπεδο

Να δοθεί τέλος μία καλή στο φαύλο κύκλο θρήνου θυμάτων οπαδικής βίας ζήτησαν με κοινή τους δήλωση οι Τάσος Νικολαΐδης και Θανάσης Ζαννιάς.
Δολοφονία οπαδού ΑΕΚ: Τάσος Νικολαΐδης – Θανάσης Ζαννιάς: Αναμένουμε πειστικές απαντήσεις και απόδοση ευθυνών σε κάθε επίπεδο

Δολοφονία οπαδού ΑΕΚ: Με κοινή τους δήλωση, ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Νικολαΐδης και ο Γραμματέας Τομέα Αθλητισμού ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Ζαννιάς, ζητούν να αποδοθούν ευθύνες και να δοθούν πειστικές απαντήσεις από την Κυβέρνηση για την ανυπαρξία της ΕΛ. ΑΣ.

Η δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ είναι ένα ακόμα περιστατικό ωμής οπαδικής βίας και μία ακόμα απόδειξη πως το συγκεκριμένο ζήτημα παραμένει μάστιγα στη χώρα μας. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος έσπευσε να καταδικάσει το περιστατικό να ζητήσει την απόδοση ευθυνών από τους αρμόδιους που μοιάζουν να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ζήτησε το αυτονόητο: Την παραίτηση του Υπουργού προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η κοινή δήλωση που έκαναν Τάσος Νικολαΐδης και Θανάσης Ζαννιάς, καταγγέλλοντας την ανυπαρξία της ελληνικής αστυνομίας και τις ευθύνες Κυβέρνησης και Πολιτείας.

Δολοφονία οπαδού ΑΕΚ – Αναλυτικά η δήλωση

«Για ακόμη μια φορά, δυστυχώς με τραγικό τρόπο λόγω της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής, αναδείχθηκε το ζήτημα της βίας στον Αθλητισμό. Πρόκειται για ένα σύνθετο φαινόμενο με προεκτάσεις πέρα από τον χώρο του Αθλητισμού και για αυτό απαιτείται ολοκληρωμένη προσέγγιση για την αντιμετώπισή του και όχι αποσπασματικές ρυθμίσεις οι οποίες δεν επιλύουν το πρόβλημα, αλλά το μεταφέρουν εκτός αγωνιστικών χώρων.

Το χθεσινοβραδινό τραγικό συμβάν δημιουργεί παράλληλα πολλά ερωτηματικά και για τον αποτρεπτικό ρόλο που θα έπρεπε να έχει η Ελληνική Αστυνομία σε τέτοια ακραία περιστατικά, καθώς είναι εντελώς εκτός οποιασδήποτε λογικής προσέγγισης, μία πολυάριθμη ομάδα χούλιγκαν από το εξωτερικό να φέρεται να διασχίζει ανενόχλητη την ελληνική επικράτεια, να χρησιμοποιεί μέσα μαζικής μεταφοράς στην πρωτεύουσα της χώρας και να δρα οργανωμένα, σε συνεργασία με Έλληνες συνεργούς, με εγκληματικό τρόπο έξω από ένα γήπεδο της πατρίδας μας. Αναμένουμε πειστικές απαντήσεις και την ανάλογη απόδοση ευθυνών σε κάθε επίπεδο. Η τραγική ολιγωρία της Πολιτείας είναι δεδομένη, καθώς παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών από την UEFA, δεν μπόρεσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά, με αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου.

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συμπολίτη μας. Ας είναι το τελευταίο θύμα στον κύκλο της οπαδικής βίας στη χώρα μας. Πρόκειται για μια επαναλαμβανόμενη ευχή μετά από ανάλογα τραγικά περιστατικά, η οποία όμως επιτέλους, έπειτα από τη λήψη κυβερνητικών πρωτοβουλιών, θα πρέπει να γίνει πράξη».

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δολοφονία οπαδού ΑΕΚ: Τάσος Νικολαΐδης – Θανάσης Ζαννιάς: Αναμένουμε πειστικές απαντήσεις και απόδοση ευθυνών σε κάθε επίπεδο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…