ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Efood: Θα «σταματήσει» να λειτουργεί το μεσημέρι – Τι έχει συμβεί

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα (17/6) οι εργαζόμενοι στην efood - Ποιες ώρες δεν θα λειτουργεί η πλατφόρμα.
Efood: Θα «σταματήσει» να λειτουργεί το μεσημέρι – Τι έχει συμβεί

Σήμερα Παρασκευή (17/6) οι εργαζόμενοι της efood θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας προκειμένου να ικανοποιηθούν κάποια εργασιακά αιτήματά τους.

Πιο συγκεκριμένα ηλεκτρονική πλατφόρμα παραγγελιών δεν θα λειτουργεί από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 16:00 το απόγευμα. Μάλιστα οι ντελιβεράδες και θα πραγματοποιήσουν μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία είχε αντιμετωπίσει προβλήματα. Μάλιστα οι αντιδράσεις για την efood ήταν έντονες στo Twitter με το νέο μοντέλο συνεργασίας πριν από λίγο καιρό. Έτσι η εταιρεία είχε βγάλει ανακοίνωση της μετά τις αντιδράσεις στα Social Media, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακό λάθος.

Πάντως το κακό είχε γίνει καθώς η Efood είχε γνωρίσει την απόλυτη καταστροφή στις αξιολογήσεις του Play Store! και τη δικαίωση για 2016 εργαζομένους της έρχεται με την αλλαγή συμβάσεων.

Ο λόγος που οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν αυτή τη φορά στάση εργασίας είναι διότι ζητούν να αποσυρθεί η απόφαση της εταιρείας efood να αλλάξει μονομερώς και αυθαίρετα τον τρόπο διαμόρφωσης του εργασιακού προγράμματος (ειδικά των μισθωτών με τετράωρη απασχόληση).

Οι εργαζόμενοι θεωρούν την κίνηση αυτή της εταιρείας απαράδεκτη.

Η στάση εργασία θα συνοδευτεί από συγκέντρωση και η μοτοπορεία, η οποία έχει οριστεί για τις 12:30 στο Πεδίον του Άρεως.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι η efood εξωθεί τους μισθωτούς να επιλέξουν το μοντέλο της freelance εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό ζητούν:

  • Να ανακαλέσει η εταιρεία την απόφαση για κατάργηση του δικαιώματος των διανομέων να ορίζουν το πρόγραμμά τους.
  • Να επανέλθουν οι προσλήψεις μισθωτών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με παράλληλη διακοπή νέων συμβάσεων freelancers.
  • Να δοθεί δικαίωμα σε όσους εργαζομένους με 4ωρη απασχόληση το επιθυμούν, να τροποποιήσουν τη σύμβασή τους με πλήρους απασχόλησης.
  • Να δίνεται δίκαιη αποζημίωση καυσίμων σύμφωνα με τα πραγματικά χιλιόμετρα, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε αξιολόγηση.

Στις προηγούμενες αντιδράσεις για την e-food το Sportime είχε αναφερθεί στο θέμα με το άρθρο «Ή γίνεσαι… «συνεργάτης» ή σε απολύω – Δίκαιη η αγανάκτηση για τον εργασιακό μεσαίωνα!».

Παράλληλα ο Κώστας Βαξερβάνης και το Documento έκαναν λόγο για «Αποκάλυψη για την efood – Ποιος είναι πίσω απ’ τις επικίνδυνες χαρές;»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Efood: Θα «σταματήσει» να λειτουργεί το μεσημέρι – Τι έχει συμβεί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.