Έγκλημα στα Γλυκά στα Νερά: Αποκαλύπτεται σιγά σιγά η στρατηγική η οποία ακολούθησε η ελληνική αστυνομία προκειμένου να «παγιδεύσει» τον 32χρονo συζυγοκτόνο. 

Η στρατηγική η οποία ακολούθησε η ελληνική αστυνομία προκειμένου να «παγιδεύσει» τον 32χρονο συζυγοκτόνο. 

Έγκλημα στα Γλυκά στα Νερά: Αποκαλύπτεται σιγά σιγά η στρατηγική η οποία ακολούθησε η ελληνική αστυνομία προκειμένου να «παγιδεύσει» τον 32χρον0 συζυγοκτόνο. 

Έγκλημα στα Γλυκά στα Νερά: Συγκεκριμένα υπήρχαν τέσσερα πρόσωπα κλειδιά στην υπόθεση τα οποία και βοήθησαν στην διαλεύκανση ενός τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα που έχουμε δει ποτέ στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, τα πρόσωπα αυτά έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να φθάσουν οι αρχές στην αποκάλυψη του «θεάτρου» που έπαιζε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Ο κομβικός ρόλος της Ελένης Μυλωνοπούλου

Τον πιο καθοριστικό ρόλο φαίνεται να έπαιξε η Ελένη Μυλωνοπούλου. Μπορεί η σύμβουλος ψυχικής υγείας που είχε απευθυνθεί το ζευγάρι για βοήθεια να δήλωνε στα ΜΜΕ πως ήταν αγαπημένο, μετά την ομολογία του δράστη αποδεικνύεται μέσω αποκάλυψης της δικηγόρου της ότι οι δηλώσεις της ήταν μεθοδευμένες από την ΕΛ.ΑΣ. για να παραπλανήσουν τον συζυγοκτόνο. Η Ελένη Μυλωνόπουλου είχε κληθεί και είχε καταθέσει για τις κακές σχέσεις του ζευγαριού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η δικηγόρος της Ελένης Μυλωνοπούλου, Σταματία Μάρκου υποστήριξε: «Η σύλληψη του δράστη δεν ήταν καθόλου έκπληξη για εμάς. Είπαμε αυτά που έπρεπε να πούμε, με τρόπο και στον χρόνο που έπρεπε να τα πούμε. Δεν έγινε τίποτα τυχαία. Όλα ήταν μεθοδευμένα προκειμένου να διευκολύνουμε το έργο της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και για να προστατευθεί η εντολέας μου.

Από εκεί και πέρα όταν το έγκλημα στα γλυκά νερά βρισκόταν σε πρώιμο στάδιο, σημαντικό ρόλο είχε παίξει και ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, Χρήστος Βαρδίκος. Πρόκειται για τον άνθρωπο που μπήκε πρώτος στη μεζονέτα και εκείνος που απομάκρυνε την 11 μηνών κόρη της Καρολάιν από το σκηνικό της φρίκης. Η φωτογραφία, στην οποία κρατά το μωρό, κρύβει ένα μικρό μυστικό.

Όπως αποκαλύπτεται τώρα που ο συζυγοκτόνος ομολόγησε, ο αστυνομικός ήταν ο πρώτος που είδε το ύποπτο σκηνικό στη μεζονέτα. Είδε την ψυχρή και άψυχη στάση του πιλότου γι’ αυτό και πήρε το παιδί από τα χέρια του πατέρα του για να το απομακρύνει.

Επίσης όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πολύτιμη συμβολή διαδραμάτισε και η παιδική φίλη της Καρολάιν η οποία είχε αποκαλύψει στην Αστυνομία τους έντονους καβγάδες του ζευγαριού και την πρόθεση της 20χρονης να χωρίσει.

Επίσης, ο εκπαιδευτής του 33χρονου πιλότου ήταν επίσης ένα από τα πρόσωπα που «ξεκλείδωσαν» την υπόθεση. Με την κατάθεσή του, οι αρχές είδαν ότι η δική του υπόθεση ληστείας στο σπίτι του στο Αλεποχώρι πριν από δύο χρόνια αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Μπάμπη, προκειμένου να σκηνοθετήσει τον τόπο του εγκλήματος.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Επίθεση με «κατάρες» στο προφίλ του πιλότου από τον αγανακτισμένο κόσμο

Άρης: Αναχωρεί για Νάουσα – Εδώ θα κάνει προετοιμασία ο «Θεός του πολέμου» (pics)