ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στα Τέμπη: 8 μήνες παρατημένα και εκτεθειμένα σε χωράφι τα συντρίμμια από τα βαγόνια – «Μοιάζει με σκουπιδότοπο»!

Τέμπη: Σαν «χωματερή» για παλιοσίδερα φυλάσσονται τα στοιχεία της τραγωδίας - Ξεσπά η Ευδοκία Τσαγκλή που επισκέφθηκε το σημείο - «Δεν σέβονται τίποτα!»
Έγκλημα στα Τέμπη: 8 μήνες παρατημένα και εκτεθειμένα σε χωράφι τα συντρίμμια από τα βαγόνια – «Μοιάζει με σκουπιδότοπο»!

Έγκλημα στα Τέμπη: Οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι εικόνες που ανέδειξε ρεπορτάζ από το Thesstoday.gr, με τα συντρίμμια του μοιραίου Intercity 62 να είναι αφύλακτα, παρατημένα και πλήρως εκτεθειμένα στα στοιχεία της φύσης, στη θέση Κουλούρι κοντά στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ.

Εκεί ήταν που πάρθηκε η απόφαση από τις αρμόδιες αρχές να στηθεί – λίγα εικοσιτετράωρα μετά την πολύνεκρη τραγωδία – ένα άτυπο… επιχειρησιακό κέντρο όπου συγκεντρώθηκαν τα διαλυμένα βαγόνια. Τελικά όμως ο υποτιθέμενος χώρος φύλαξης έγινε μια εγκαταλελειμμένη «χωματερή» αναμνήσεων και σημαντικών πειστηρίων, αφού τα αιματοβαμμένα συντρίμμια αφέθηκαν στην ανεξέλεγκτη φθορά 8 μηνών με όλα τα τυχόν στοιχεία να έχουν υποστεί εκτεταμένη αλλοίωση!

Υπενθυμίζουμε το αποτρόπαιο γεγονός, ότι τον περασμένο Αύγουστο μια επιτροπή τεχνικών συμβούλων επισκέφτηκε τα διαλυμένα βαγόνια της μοιραίας αμαξοστοιχίας και έκανε μια φρικτή ανακάλυψη, εντοπίζοντας ανθρώπινα μέλη τα οποία 6 ολόκληρους μήνες μετά ήταν ακόμα μέσα στο χώρο που βρισκόταν το κυλικείο του Intercity!

Δηλαδή όχι μόνο πετάχτηκαν σε ένα χωράφι σαν σκουπίδια τα βαγόνια του θανάτου, αλλά και καμία αρμόδια Αρχή δεν ασχολήθηκε ώστε να γίνει μια περισυλλογή των μελών των θυμάτων ως ελάχιστη υποχρέωση σεβασμού! Αυτή η απόλυτη προσβολή στη μνήμη των νεκρών, είναι ακόμη μια τρανταχτή επιβεβαίωση ότι η τραγωδία των Τεμπών αντιμετωπίζεται με σκανδαλώδη προχειρότητα και καταφρόνηση από πλευράς του κράτους.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Thesstoday.gr, επιζήσαντες και συγγενείς θυμάτων βρέθηκαν για πρώτη φορά στο σημείο που έχουν εγκαταλειφθεί τα συντρίμμια που μέσα τους χάθηκαν τουλάχιστον 57 ζωές. Η εικόνες που συνάντησαν ήταν αποκαρδιωτικές και μόνο αίσθημα ντροπής προκαλούσαν για την αδιαφορία των ανευθυνοϋπεύθυνων.

Τέμπη: Σαν «χωματερή» για παλιοσίδερα φυλάσσονται τα στοιχεία της τραγωδίας - Ξεσπά η Ευδοκία Τσαγκλή που επισκέφθηκε το σημείο - «Δεν σέβονται τίποτα!»

Η απορία, κοινή σε όλους: πως γίνεται στοιχεία βιολογικού υλικού να αφήνονται εκτεθειμένα για 8 ολόκληρους μήνες σε ένα σημείο χωρίς στέγαστρο και χωρίς φύλαξη, το οποίο μάλιστα εκτέθηκε και στην ακραία κακοκαιρία που έπληξε τη Θεσσαλία; Να σημειωθεί ότι μόλις πρόσφατα πραγματοποιήθηκε επαναληπτική δειγματοληψία στο συγκεκριμένο σημείο, όπου συγκεντρώθηκαν στοιχεία που δεν αποκλείεται να έχουν αλλοιωθεί μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Ο ανακριτής δεν έχει πάει να τα δει ακόμα, ενώ οφείλει να φυλάξει επαρκώς τα στοιχεία»

Ανάμεσα σε αυτούς που επισκέφθηκαν τα βαγόνια του θανάτου και είδαν τον εφιάλτη να ξαναζωντανεύει μπροστά στα μάτια τους, ήταν και η Ευδοκία Τσαγκλή η οποία μίλησε για την απαράδεκτη κατάσταση την οποία συνάντησε:

«Ήταν μια τρομακτική αναβίωση για μένα να βρεθώ πάλι στα καμένα τρένα και να ουρλιάζουν αυτή την φορά μητέρες των θυμάτων. Αρρώστησα κυριολεκτικά από τον πόνο και την οργή, έκανα τρεις φορές εμετό με το που ξύπνησα. Η κατάσταση όμως γενικότερα στον χώρο, είναι αποκαρδιωτική: Έχουν μεταφέρει όλα τα στοιχεία σε ένα χωράφι που μοιάζει με σκουπιδότοπο, χωρίς στέγαστρο, στο έλεος των άγριων ζώων, των εντόμων (είχε πολλές μύγες) και των καιρικών συνθηκών (δίπλα είναι ακόμα πλημμυρισμένα)», ενώ πρόσθεσε ότι μέσα στα βαγόνια βρήκαν ακόμα και καινούρια σκουπίδια!

Κατά την κα Τσαγκλή το κράτος χρηματοδότησε με 650.000 ευρώ από την τσέπη των Ελλήνων φορολογουμένων ώστε να δημιουργηθεί άμεσα και να φυλαχθεί ο συγκεκριμένος τόπος, καταγγέλλοντας, επίσης, ότι ο ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση… αγνοεί ακόμη και το πού βρίσκεται στον χάρτη.

«Εμείς τα πληρώσαμε, μόνο για την μεταφορά τους, σε λίγα μόλις 24ωρα! Δεν σεβάστηκαν τίποτα! Ο ανακριτής δεν έχει πάει να τα δει ακόμα, πράγμα παράνομο καθώς κατά τα άρθρα 239,251 του κώδικα ποινικής δικονομίας οφείλει και να επισκεφτεί αλλά και να φυλάξει επαρκώς τα στοιχεία! Σαν να μην φτάνουν αυτά, τα έστειλαν σε χώρο του ΟΣΕ όταν υπεύθυνοι του είναι κατηγορούμενοι! Για ποιον λόγο έγιναν όλα αυτά; Μήπως για να μην μάθουμε ποτέ τι δημιούργησε την έκρηξη και την φωτιά που οδήγησε στον θάνατο τα μισά θύματα;» διερωτήθηκε η Ευδοκία.

 «Για να γίνουν τα κακουργήματα, πλημμελήματα; Τόσο καιρό είναι έξω άνθρωποι (εκτός από τους πολιτικούς, νόμιμοι εκπρόσωποι εταιρειών και η πρόεδρος της ΡΑΣ) που θα έπρεπε να κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο, αλλά παραμένουν ελεύθεροι να αλλοιώσουν στοιχεία και να υποβαθμίσουν τα ποινικά αδικήματα; Το διανοείστε; Κοντεύω να τρελαθώ με όσα ζούμε», σημείωσε, με την ίδια να υπογραμμίζει, ότι: «Μετά από όλα όσα έγιναν, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ένα κράτος που όχι απλά δεν βοηθάει αλλά υποτιμάει τα συναισθήματα μας, την λογική αλλά και την ίδια την αξία της ανθρώπινης ζωής».

Να υπενθυμίσουμε ακόμα ότι όλα αυτά τα συντρίμμια μεταφέρθηκαν στη θέση Κουλούρι από τον χώρο της σύγκρουσης των τρένων μέσα σε τρεις μέρες μετά την τραγωδία, και άρον – άρον τσιμεντώθηκε το έδαφος, έπεσε χαλίκι σε άλλα σημεία και ο τόπος του εγκλήματος καταστράφηκε, χωρίς να δοθούν απαντήσεις για ποιο λόγο πάρθηκε μια τέτοια απόφαση…

Τέμπη: Σαν «χωματερή» για παλιοσίδερα φυλάσσονται τα στοιχεία της τραγωδίας - Ξεσπά η Ευδοκία Τσαγκλή που επισκέφθηκε το σημείο - «Δεν σέβονται τίποτα!»

Τέμπη: Σαν «χωματερή» για παλιοσίδερα φυλάσσονται τα στοιχεία της τραγωδίας - Ξεσπά η Ευδοκία Τσαγκλή που επισκέφθηκε το σημείο - «Δεν σέβονται τίποτα!»

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έγκλημα στα Τέμπη: 8 μήνες παρατημένα και εκτεθειμένα σε χωράφι τα συντρίμμια από τα βαγόνια – «Μοιάζει με σκουπιδότοπο»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.