ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στα Τέμπη: ΜΗ ΞΕΧΑΣΤΕΙ! 8 μήνες όλα παραμένουν ίδια!

Το έγκλημα στα Τέμπη είναι από αυτά που απαγορεύονται να… παραγραφούν, πολλώ δε να ξεχαστούν. Οκτώ μήνες δεν έχει αλλάξει τίποτε.
Έγκλημα στα Τέμπη: ΜΗ ΞΕΧΑΣΤΕΙ! 8 μήνες όλα παραμένουν ίδια!

Οκτώ μήνες πέρασαν από το έγκλημα στα Τέμπη. Έγκλημα ήταν. Ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζονται. Ως τέτοιο πρέπει να το αναφέρουμε και να το κριτικάρουμε. Και όσο μένει ανεξιχνίαστο, να το επαναφέρουμε με κάθε ευκαιρία (είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει αφορμή) στην επικαιρότητα.

Οκτώ μήνες πέραν κιόλας και μία μέρα πλέον, από την τραγωδία στα Τέμπη. Φυσικά, να μας συγχωρήσουν οι οικογένειες των θυμάτων για το «κιόλας». Για όσους είμαστε απέξω από αυτή την ιστορία μπορεί να το λέμε εύκολο αυτό το γρήγορο πέρασμα του χρόνου. Για αυτούς τους ανθρώπους όμως ο χρόνος «πάγωσε». Όλο αυτό το διάστημα ζουν το μαρτύριο της σταγόνας.

Καμία εξέλιξη, καμία πραγματική απόδοση ευθυνών, καμία απολύτως αλλαγή στο status των αρμοδίων και των υπευθύνων. Ούτε καν η έρευνα δεν έχει προχωρήσει. Στη χώρα και τον λαό που καθημερινά επιβεβαιώνει πως έχει μνήμη χρυσόψαρου, αυτή η Τραγωδία, αυτό το έγκλημα πρέπει να αποτελέσει εξαίρεση. Να μην ξεχαστεί κανείς, να μην ξεχαστούμε γενικώς. Διότι, το «από τύχη ζούμε» δεν έπαψε να ισχύει και να υφίσταται. Και σήμερα μπαίνει κόσμος στην αμαξοστοιχία ή ακόμα χειρότερα και σήμερα κάποιος κάπου βαδίζει αμέριμνος χωρίς να ξέρει πως παίζει τη ζωή του κορόνα γράμματα.

Η πρωτοβουλία που πήρε το κόμμα ΝΙΚΗ και ο πρόεδρος Δημήτρης Νατσιός, να συναντήσει εκπροσώπους του συλλόγου πληγέντων αποτελεί μια ιδανική αφορμή για αυτό. Να μην ξεχαστεί. Να βοηθήσουμε όλοι να μην ξεχαστεί. Σε αυτή την οδό βάδισε και το σημερινό εξώφυλλο του Sportime.

Sportime - 1/11/2023

Οι μήνες που έχουν περάσει είναι μήνες απραξίας και κοροϊδίας. Ένα διάστημα όπου οι πολιτικοί υπαίτιοι απολαμβάνουν τις δάφνες του εκλογικού αποτελέσματος και οι αρμόδιοι που έχουν πραγματική ευθύνη αλλά ακόμα δεν τους έχει αγγίξει το χέρι του νόμου. Την ίδια στιγμή που οι οικογένειες συνεχίζουν να ψυχορραγούν «ξεροσταλιάζοντας» από την ανυπομονησία του «κάτι θα γίνει, δεν μπορεί» και θα τιμωρηθούν αυτοί που έβαψαν τα χέρια τους με το αίμα των δικών τους ανθρώπων.

Έγκλημα στα Τέμπη…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έγκλημα στα Τέμπη: ΜΗ ΞΕΧΑΣΤΕΙ! 8 μήνες όλα παραμένουν ίδια!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…