ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στα Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρώην εκλεκτό του πρωθυπουργού, Κ. Αγοραστό για το «μπάζωμα» του σημείου δυστυχήματος!

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας άσκησε δίωξη στον Κ. Αγοραστό και κατηγορείται απλά για ένα... πλημμέλημα παράβασης καθήκοντος
Έγκλημα στα Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρώην εκλεκτό του πρωθυπουργού, Κ. Αγοραστό για το «μπάζωμα» του σημείου δυστυχήματος!

Σε σχετικό άρθρο του Sportime είχαμε εκτιμήσει απ’ τον περασμένο Οκτώβρη ότι τυχόν ήττα του Κώστα Αγοραστού στις περιφερειακές εκλογές, θα σήμαινε για τον ίδιο ότι θα έμπλεκε σε δικαστικές «περιπέτειες» για τα πεπραγμένα του, τόσο για την υπόθεση των Τεμπών – όσο και για τη φονική πλημμύρα Daniel.

Και να λοιπόν που ο πρώην εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη, μόλις έχασε την εύνοια του Μαξίμου, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας του «χτύπησε την πόρτα». Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες λοιπόν, ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για το μπάζωμα στον τόπο του εγκλήματος των Τεμπών.

Η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του Κώστα Αγοραστού, με αφορμή το «περίεργο» μπάζωμα που έγινε άρον – άρον στον τόπο της τραγωδίας. Συγκεκριμένα ο κ. Αγοραστός κατηγορείται για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. Να θυμίσουμε ότι η πρόεδρος του συλλόγου οικογενειών θυμάτων των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, είχε καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι ο κ. Αγοραστός της είπε ότι μπάζωσε τον μαρτυρικό τόπο επειδή δέχτηκε… εντολές, χωρίς να αποκαλύψει από πού.

Στη μήνυση που υπέβαλαν εις βάρος του κ. Αγοραστού οι συγγενείς των θυμάτων, ο πρώην περιφερειάρχης πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών οπουδήποτε αλλού, και συγκεκριμένα στην αστυνομία, την πυροσβεστική, τον γ.γ πολιτικής προστασίας, τις εισαγγελικές και τις ανακριτικές αρχές.

Μάλιστα, είχε κληθεί από την εισαγγελία πρωτοδικών σε ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος για την τέλεση των αδικημάτων της υπόθαλψης εγκληματία και της παράβασης καθήκοντος. Στο υπόμνημά του ο Κώστας Αγοραστός διαχέει τις ευθύνες στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας που συνήλθε εκτάκτως μετά το δυστύχημα. Εκεί παρίσταντο 15 άτομα από διάφορους φορείς, μεταξύ αυτών και ο Θάνος Πλεύρης (υπουργός Υγείας τότε) και ο υφυπουργός μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, εκείνος δηλαδή που δεν ήθελε να ακούγεται μπροστά στις κάμερες ότι στη Λάρισα (και γενικώς στο σιδηροδρομικό δίκτυο) δεν λειτουργούσε τηλεδιοίκηση.

Σε αυτή τη συνεδρίαση αποφασίστηκε να γίνουν υποέργα, δηλαδή χρήση βαρέων μηχανημάτων έργου για τον απεγκλωβισμό ατόμων και χρήση γερανοφόρων τηλεσκοπικών μηχανημάτων. Επίσης αποφασίστηκε να γίνει περίφραξη του χώρου του δυστυχήματος και ενός οικοπέδου του ΟΣΕ στη θέση Κουλούρι, όπου εκεί μεταφέρθηκαν (άρον – άρον) τα βαγόνια. Και όλα αυτά, πριν γίνει ενδελεχής έρευνα για στοιχεία στον τόπο του εγκλήματος και πριν καν συλλεχθούν όλα τα ανθρώπινα λείψανα, εφόσον βρέθηκαν τέτοια ακόμα και 9 μήνες μετά το δυστύχημα!

Ο κ. Αγοραστός επικαλείται καταθέσεις διάφορων μαρτύρων που αναφέρουν ότι όσες εργασίες έγιναν στο σημείο της σύγκρουσης των τρένων, έγιναν με πρωτεύοντα ρόλο της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίες έδιναν τις εντολές, την καθοδήγηση, την έγκριση και τις υποδείξεις για ό,τι γινόταν στον τόπο του δυστυχήματος, ενώ ήταν και ενημερωμένες οι Εισαγγελικές και Ανακριτικές αρχές.

Όλα αυτά τα συντρίμμια απομακρύνθηκαν «περιέργως» σε μόλις 3 μέρες μετά την τραγωδία και αφέθηκαν πεταμένα στο οικόπεδο στο Κουλούρι, εκτεθειμένα στα στοιχεία της φύσης για 8 ολόκληρους μήνες σε ένα σημείο χωρίς στέγαστρο και χωρίς φύλαξη, μέχρι να… ξυπνήσουν ξανά οι Αρχές και να αναζητήσουν τα υπόλοιπα ανθρώπινα λείψανα μέσα στις λαμαρίνες.

Ο κ. Αγοραστός φαίνεται να γίνεται το «πιόνι» που «θυσιάζεται» για τα μάτια της κοινής γνώμης και για να μείνει το χέρι της Δικαιοσύνης μακριά από τους κυρίως υπεύθυνους. Ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας εξετάζεται για ένα απλό… πλημμέλημα παράβασης καθήκοντος, σαν να του ήρθε ξαφνικά η… επιφοίτηση να μπαζώσει τον τόπο του δυστυχήματος. Πρόκειται για κοροϊδία προς τις οικογένειες που ζητούν δικαίωση και γενικά προς τον λαό, εφόσον δεν φαίνεται να ακολουθεί κανείς αυτό το «κουβάρι» των ευθυνών, ώστε να βρεθεί πόσο ψηλά καταλήγει αυτή η εντολή για το μπάζωμα του χώρου…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έγκλημα στα Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρώην εκλεκτό του πρωθυπουργού, Κ. Αγοραστό για το «μπάζωμα» του σημείου δυστυχήματος!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.