ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στα Τέμπη: «Βάρος» ο Καραμανλής για την κυβέρνηση – Γαλάζιοι βουλευτές άρχισαν να τον «αδειάζουν» – «Εγώ θα παραιτούμουν από την ασυλία» είπε ο Κτιστάκης

Άρχισαν τα εσωκομματικά «καρφιά» για τα Τέμπη - Το «κρυφτό» που παίζει ο Καραμανλής πίσω από τη βουλευτική ασυλία του, στοιχίζει ανεπανόρθωτα στη ΝΔ
Έγκλημα στα Τέμπη: «Βάρος» ο Καραμανλής για την κυβέρνηση – Γαλάζιοι βουλευτές άρχισαν να τον «αδειάζουν» – «Εγώ θα παραιτούμουν από την ασυλία» είπε ο Κτιστάκης

Η ασφυκτική πίεση που δέχεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη λόγω των απανωτών αποκαλύψεων για τη συγκάλυψη στα Τέμπη, φέρνει σοβαρές αναταράξεις και στο εσωτερικό της ΝΔ. Ήδη η εσωκομματική «γκρίνια» έχει ενταθεί, καθώς η κάλυψη που σκανδαλωδώς παρέχει το Μαξίμου στον Κώστα Αχ. Καραμανλή, έχει προκαλέσει ακατάσχετη δημοσκοπική «αιμορραγία» στην κυβέρνηση. Φυσικά η δημοσκοπική κατρακύλα της ΝΔ οφείλεται και σε μια σειρά από άλλα ζητήματα, αλλά το έγκλημα στα Τέμπη αποτελεί την «αιχμή» της λαϊκής αγανάκτησης.

Το τεράστιο νούμερο του 1.3 εκατ. υπογραφών των πολιτών που απαιτούν να δικαστεί ο Καραμανλής, είναι ένα μέγεθος που αναμφισβήτητα τρομάζει τα γαλάζια στελέχη, ασχέτως αν επιχειρούν συνεχώς να υποβαθμίσουν το ψήφισμα. Και εφόσον οδεύουμε σε Ευρωεκλογές, αρκετοί είναι οι γαλάζιοι βουλευτές που θεωρούν πλέον τον Καραμανλή ως ένα πολύ ζημιογόνο «βάρος» που δεν μπορεί να «σηκώσει» η κυβέρνηση.

Αρκετοί είναι οι γαλάζιοι βουλευτές που δυσφορούν έντονα για το ότι βρίσκονται απολογούμενοι για μια υπόθεση που αφορά άλλους, και συγκεκριμένα τους υπουργούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση των Τεμπών, πριν ή και μετά την τραγωδία. Φυσικά ο Κώστας Αχ. Καραμανλής είναι ακόμα προστατευόμενος του Μαξίμου, όχι για την αξία που έχει ο ίδιος για τη ΝΔ, αλλά για το ότι αποτελεί τον βασικό κρίκο μιας αλυσίδας ευθυνών που οδηγεί προς τα «πάνω».

Ενδεικτικό του πόσο έχει αρχίσει να «βαραίνει» το κλίμα για τον Καραμανλή όμως, είναι ότι ο δημοσιογραφικός «λαγός» της κυβέρνησης, ο Άρης Πορτοσάλτε, βγήκε στον ΣΚΑΪ σήμερα και είπε ότι ο Κώστας Καραμανλής θα πρέπει να αποποιηθεί τη βουλευτική του ασυλία και να παρουσιαστεί στο δικαστήριο «προκειμένου η ελληνική κοινή γνώμη να βγάλει από μέσα της την… ψύχωση» που έχει εναντίον του.

Αυτό σημαίνει ότι ήδη μια ισχυρή πτέρυγα της ΝΔ επιθυμεί να βγάλει στη «σέντρα» τον κ. Καραμανλή, για να σωθεί ότι σώζεται πριν τις εκλογές. Έναν ολόκληρο χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη όπου όλοι οι κυβερνητικοί τηρούσαν σιγή ιχθύος για το θέμα Καραμανλή, ξαφνικά κάποιοι γαλάζιοι βουλευτές ξεκίνησαν να του πετούν «καρφιά» και να τον θέτουν προ των ευθυνών του.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής Βοιωτίας της ΝΔ, Λευτέρης Κτιστάκης, εξέφρασε ανοικτά την αντίθεσή του με τη στάση του Κώστα Καραμανλή που έχει κρυφτεί πίσω από τη βουλευτική ασυλία.

Μιλώντας στο Attica TV, ο κ. Κτιστάκης ξεκαθάρισε ότι:

«Εγώ προσωπικά, ναι θα παραιτούμουν από την ασυλία. Το λέω δεν έχω κανένα πρόβλημα. Είναι μια γενικότερη φιλοσοφία που έχω για χρόνια και τώρα που εκλέχθηκα δεν έχω κανένα λόγο να το αλλάξω».

Μια επιπλέον επικοινωνιακή πίεση προς τον Κώστα Καραμανλή είναι και η κίνηση του πρώην υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη να αποστείλει επιστολή στον Προέδρο της Βουλής, ζητώντας να συσταθεί προανακριτή επιτροπή για την διερεύνηση των δικών του ευθυνών για τα Τέμπη. Επομένως ο Κώστας Καραμανλής έμεινε ο μοναδικός που συνεχίζει να παίζει «κρυφτό», αφού οι συγγενείς των θυμάτων έχουν αιτηθεί την άρση της ασυλίας για Σπίρτζη και Καραμανλή.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έγκλημα στα Τέμπη: «Βάρος» ο Καραμανλής για την κυβέρνηση – Γαλάζιοι βουλευτές άρχισαν να τον «αδειάζουν» – «Εγώ θα παραιτούμουν από την ασυλία» είπε ο Κτιστάκης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.