ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αισχρότητες Πορτοσάλτε για Τέμπη – Μίλησε σαν νευριασμένος «εκπρόσωπος» της ΝΔ: «Γελοιότητες» οι υπογραφές των 1.3 εκατ. πολιτών!

«Αυτό που βάζουν την κοινωνία και μαζεύει υπογραφές είναι γελοιότητες», είπε ο Πορτοσάλτε κατηγορώντας το λαό ότι έχει «ψύχωση» με τα Τέμπη!
Αισχρότητες Πορτοσάλτε για Τέμπη – Μίλησε σαν νευριασμένος «εκπρόσωπος» της ΝΔ: «Γελοιότητες» οι υπογραφές των 1.3 εκατ. πολιτών!

Ρεκόρ γραφικότητας και γελοιότητας έσπασε ο Άρης Πορτοσάλτε με τα όσα προκλητικά είπε εναντίον όσων αγωνίζονται να έρθει η δικαίωση για το έγκλημα στα Τέμπη. Σε σχετική τοποθέτηση που έκανε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο δημοσιογράφος βρέθηκε κυριολεκτικά σε παροξυσμό και ήταν φανερά εκνευρισμένος για την πίεση που δέχεται η ΝΔ υπό το βάρος των αλλεπάλληλων αποκαλύψεων για τα Τέμπη.

Μιλώντας περισσότερο ως άτυπος «βουλευτής» και «εκπρόσωπος Τύπου» της ΝΔ, παρά ως δημοσιογράφος, ο Πορτοσάλτε αρχικά ξεκίνησε να δίνει επικοινωνιακές… συμβουλές στην κυβέρνηση. Ενοχλημένος από το γεγονός ότι το 77% της κοινής γνώμης πιστεύει ότι υπάρχει συγκάλυψη στην υπόθεση των Τεμπών, ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για «πολιτική ήττα της κυβέρνησης», διότι παρουσιάστηκε «φοβική» στους χειρισμούς της και δεν κάλεσε στην Εξεταστική Επιτροπή τους μάρτυρες που πρότειναν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Επίσης επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιλογή του να απουσιάζει προκλητικά από τη χθεσινή συζήτηση της Βουλής για το πόρισμα της Εξεταστικής στα Τέμπη και να προτιμήσει να παραστεί στην παραλαβή τριών νέων ελικοπτέρων τύπου Romeo MH-60R Seahawk από το Πολεμικό Ναυτικό, στην Αεροπορική Βάση Κοτρωνίου. «Θα έπρεπε να αφήσει για άλλη μέρα τα ελικόπτερα», είπε ο Άρης Πορτοσάλτε, ώστε να πάει στο κοινοβούλιο και να απαντήσει σε όσα του προσάπτει η αντιπολίτευση.

Ασφαλώς όλη αυτή η… νευριασμένη κριτική που έκανε ο Πορτοσάλτε προς την κυβέρνηση δεν είχε ως ζητούμενο να βγουν όλα στο φως, αλλά να μη βγει επικοινωνιακά ζημιωμένη η κυβέρνηση. Προφανώς ο Πορτοσάλτε τα λέει αυτά διότι βλέπει τα ποσοστά της κυβέρνησης να καταρρέουν. Ανήσυχος γι’ αυτό το γεγονός, ο δημοσιογράφος επιτέθηκε σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «είναι όλοι μία τραγωδία».

Και όσον αφορά τις δεκάδες αποκαλύψεις και καταγγελίες από πραγματογνώμονες, μάρτυρες και συγγενείς των νεκρών που αναπαράγονται και από κόμματα της αντιπολίτευσης, ο Πορτοσάλτε τα ακύρωσε όλα με μια πρόταση. «Αν βάλεις κάτω τα επιχειρήματά τους, καταρρίπτονται όλα», είπε γενικά και αόριστα.

«Γελοιότητες οι υπογραφές…»

Όμως ο δημοσιογράφος επέκτεινε την ντροπιαστική τοποθέτησή του και παραπέρα. Η κατρακύλα είχε και συνέχεια. Επιτέθηκε στους πάνω από 1.300.000 πολίτες που έχουν υπογράψει το κείμενο της Μαρίας Καρυστιανού, άρα επιτέθηκε και στους συγγενείς των θυμάτων που οργάνωσαν αυτή την κίνηση, οι οποίοι μάλιστα παρουσίασαν τη συλλογή υπογραφών και στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Αυτό που βάζουν την κοινωνία και μαζεύει υπογραφές είναι γελοιότητες. Είναι γελοιότητες πραγματικά. Είναι σα να ζούμε σε μια δημοκρατία την οποία οι ίδιοι θέλουν να την κάνουν μπανανία», είπε ανερυθρίαστα ο Άρης Πορτοσάλτε.

Φυσικά κανένας δεν «βάζει την κοινωνία» να μαζέψει υπογραφές, πέρα από τις οικογένειες των νεκρών που αβίαστα ζητούν τη συμπαράσταση του λαού. Γονείς που έχασαν τα παιδιά τους σε ένα ατιμώρητο έγκλημα, για να ακούν σήμερα τον ασεβή δημοσιογράφο να λέει ότι ο αγώνας τους είναι «γελοιότητα». Από αυτά τα εξοργιστικά λόγια φαίνεται πάντως το πόσο ενοχλεί τον Πορτοσάλτε και την κυβέρνηση η μαζική συστράτευση του λαού για έναν κοινό στόχο.

Ο δημοσιογράφος έφτασε μάλιστα να κάνει λόγο για «ψύχωση» του λαού που πιστεύει ότι υπάρχει κυβερνητική συγκάλυψη στα Τέμπη, άρα με αυτό το σκεπτικό 8 στους 10 Έλληνες είναι… ψυχωτικοί και μόνο ο Πορτοσάλτε και η κυβέρνηση έχουν δίκιο.

«Αν η οικογένεια Καραμανλή σέβεται τον ιδρυτή της παρατάξεως. θα έπρεπε η ίδια να δώσει την ευχή της στον νεότερο Κώστα Καραμανλή αποποιούμενος τη βουλευτική του ασυλία να παρουσιαστεί στο δικαστήριο προκειμένου η ελληνική κοινή γνώμη να βγάλει από μέσα της την ψύχωση. Υπάρχει μια ψύχωση. Δεν κρίθηκαν τα Τέμπη στις δύο εκλογές όπως εφάνη. Όπως φαίνεται τώρα το κόστος για την κυβέρνηση είναι μεγαλύτερο τώρα παρά όταν έγινε το δυστύχημα».

Μεγάλος ο… καημός του Άρη για το ότι η κυβέρνηση έχει στριμωχτεί στα σχοινιά, και δεν μπορεί να το κρύψει…

@ieidiseis.gr

«Γελοιότητες» για τον Πορτοσάλτε η συλλογή 1.3 εκατ. υπογραφών για τα Τέμπη Τεμπη #portosalte #tempi

♬ πρωτότυπος ήχος – iEidiseis.gr – iEidiseis.gr

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αισχρότητες Πορτοσάλτε για Τέμπη – Μίλησε σαν νευριασμένος «εκπρόσωπος» της ΝΔ: «Γελοιότητες» οι υπογραφές των 1.3 εκατ. πολιτών!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.