ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκλογές 2019: Στις 9 με 10 το βράδυ τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα

Εκλογές 2019: Από το πρωί στις 7:00 οι Έλληνες πολίτες σπεύδουν στα εκλογικά κέντρα προκειμένου να ψηφίσουν για τις Ευρωεκλογές, τις Δημοτικές και τις Κοινοτικές.
Εκλογές 2019: Στις 9 με 10 το βράδυ τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα

Εκλογές 2019: Από το πρωί στις 7:00 οι Έλληνες πολίτες έσπευσαν στα εκλογικά κέντρα προκειμένου να ψηφίσουν για τις Ευρωεκλογές, τις Δημοτικές και τις Κοινοτικές.

Οι κάλπες έκλεισαν με τη δύση του ήλιο και συγκεκριμένα στις 19:00 οπότε και άρχισε η καταμέτρηση.

Η διαφορά θα κινηθεί όπως έδειξαν τα exit polls από 3 έως 8%, κατά μέσο όρο στο 5%, υπέρ της Ν.Δ..

Πρόκειται για καθαρή νίκη της Ν.Δ. όμως ανάλογα με το εύρος της διαφοράς θα εκτιμηθεί και το πόσο μεγάλη ήταν αυτή η νίκη για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πολλοί χαρακτηρίζουν το 27% που φαίνεται πως θα συγκεντρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως μία επικοινωνιακή νίκη του κυβερνώντος κόμματος αφού σίγουρα λίγοι περίμεναν τέτοιο εκλογικό σκορ για την κυβέρνηση.

Μεγάλη θα είναι η μάχη μεταξύ Χρυσής Αυγής και ΚΙΝΑΛ για το ποιο από τα δύο κόμματα θα πάρει την τρίτη θέση.

Περίπου στις 9 με 10 το βράδυ αναμένεται να εξαχθεί το πρώτο ασφαλές συμπέρασμα για τις ευρωπαϊκές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Μάλιστα αναμένεται να υπάρχουν καθυστερήσεις στην όλη διαδικασία.

Ο λόγος είναι οι ελλείψεις σε μέλη της εφορευτικής επιτροπής, που ήταν πολλές και σε όλη τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκλογείς άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή της σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας αρχής ή του διαβατηρίου τους ή της άδειας οδήγησης ή του ατομικού βιβλιαρίου υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Εκλογές 2019: Ψήφισαν με νυφικό και γαμπριάτικο (pic)!

Για κάποιους οι εκλογές 2019 δεν αποτελούν κάτι το ιδιαίτερο. Εκατοντάδες χιλιάδες εξάλλου, αναμένεται να απέχουν από την διαδικασία.

Όμως για ένα νιόπαντρο ζευγάρι από την Αχαΐα, η ψήφος τους ήταν σημαντική για τους ίδιους. Τόσο σημαντική, που πήγαν με το νυφικό και το γαμπριάτικο να ψηφίσουν! Κι όμως, ο Κώστας Νιφόρας και η σύζυγός του, Δήμητρα, παντρεύτηκαν σήμερα (26/5) το μεσημέρι στο Φαραί της Αχαΐας και μετά πήγαν ψηφίσουν.

Το νιόπαντρο ζευγάρι… άφησε το γλέντι από τον γάμο για λίγο και πετάχτηκε στο εκλογικό κέντρο της κοινότητας, προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Και για να μη χάνουν χρόνο, πήγαν απευθείας με το νυφικό και το γαμπριάτικο, ώστε να φύγουν μετά «σφαίρα» και να διασκεδάσουν στην σημαντικότερη μέρα του κοινού τους βίου.

Φυσικά τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής έμειναν… άναυδα, αλλά οι ίδιοι φαίνεται πως το διασκέδασαν όλο αυτό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εκλογές 2019: Στις 9 με 10 το βράδυ τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.