ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκλογές 2023: Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός ο Γιάννης Σαρμάς – Ο οδικός χάρτης μέχρι τις νέες κάλπες

Ο Γιάννης Σαρμάς, δικαστικός λειτουργός και Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός.
Εκλογές 2023: Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός ο Γιάννης Σαρμάς – Ο οδικός χάρτης μέχρι τις νέες κάλπες

Εκλογές 2023: Ο Γιάννης Σαρμάς θα είναι ο Πρωθυπουργός της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης που θα αναλάβει μέχρι τις δεύτερες εκλογές.

Από τη στιγμή που μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου δεν προέκυψε κυβέρνηση και δεν υπήρξε συμφωνία ούτε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, το Σύνταγμα προβλέπει πως θα οριστεί Υπηρεσιακή Κυβέρνηση μέχρι τις 25 Ιουνίου που όλα δείχνουν πως θα γίνουν οι δεύτερες εκλογές.

Ο Γιάννης Σαρμάς θα βρεθεί στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο για να λάβει την εντολή.

Η ανακοίνωση της Προεδρίας

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί σήμερα στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά, για να του αναθέσει, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές».

Η ορκωμοσία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού αναμένεται, εκτός απροόπτου, να γίνει αύριο Πέμπτη (25/5) και στη συνέχεια θα συγκροτηθεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση, η ορκωμοσία της οποίας εκτιμάται ότι θα γίνει την Παρασκευή (26/5).

Από ‘κει και πέρα, οδικός χάρτης προβλέπει ακόμα ότι την Κυριακή 28 Μαΐου θα γίνει η ορκωμοσία των 300 της Βουλής και την επομένη θα εκδοθεί το διάταγμα για τη διάλυσή της και την προκήρυξη των δεύτερων εκλογών για τις 25 Ιουνίου.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

?>