ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλληνες επιστήμονες – Κορονοϊός: «Σαφής βελτίωση θα επέλθει το Φθινόπωρο»

Έλληνες επιστήμονες - Κορονοϊός: Για την εξέλιξη της επιδημίας στην Ελλάδα αλλά και για άλλα θέματα μίλησαν στα κανάλια γνωστοί πλέον γιατροί.
Έλληνες επιστήμονες – Κορονοϊός: «Σαφής βελτίωση θα επέλθει το Φθινόπωρο»

Έλληνες επιστήμονες – Κορονοϊός: Για την εξέλιξη της επιδημίας στην Ελλάδα αλλά και για άλλα θέματα μίλησαν στα κανάλια γνωστοί πλέον επιστήμονες.

Έλληνες επιστήμονες – Κορονοϊός: Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης Καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής και η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη έκαναν δηλώσεις στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο πρώτος τόνισε πως αν ανοίξουν το λιανεμπόριο και τα γυμνάσια παράλληλα μπορεί να υπάρξουν και 2000 κρούσματα την ημέρα: «Αυτό θα είναι η αρχή του τρίτου κύματος, το οποίο αν το αφήναμε να εξελιχθεί, τέλος Μαρτίου θα βλέπαμε την κορύφωση. Παράλληλα, αν μείνουν ανοιχτά μόνο τα δημοτικά θα πάμε καλά.

Λόγω του καιρού και με δεδομένο ότι δεν κάνουμε κανονικό άνοιγμα, αν πάμε έτσι, τον Ιούνιο θα έχουμε μια σημαντική μείωση των κρουσμάτων, Παρόλα αυτά η κατάσταση θα βελτιωθεί σαφώς το επόμενο φθινόπωρο».

Επίσης προτείνει να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 18 Ιανουαρίου με τη μέθοδο click away και με επιδοτήσεις για την απολύμανση του αέρα των εσωτερικών χώρων. Να μην ανοίξει επίσης η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με εξαίρεση ίσως την Γ’ Λυκείου.

Από την πλευρά της η κ. Παγώνη τόνισε πως: «Στις 11-12 του μηνός περιμένουμε τα αποτελέσματα της Πρωτοχρονιάς. Η κατάσταση εγώ βλέπω πως σίγουρα θα βελτιωθεί μετά το καλοκαίρι».

Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν τη Δευτέρα

The Bachelor: Έχει στεριώσει ποτέ τέτοιο ζευγάρι;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έλληνες επιστήμονες – Κορονοϊός: «Σαφής βελτίωση θα επέλθει το Φθινόπωρο»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.