Έλληνες επιστήμονες - Κορονοϊός- Αττική

Έλληνες επιστήμονες - Κορονοϊός: Για την εξέλιξη της επιδημίας στην Ελλάδα αλλά και για άλλα θέματα μίλησαν στα κανάλια γνωστοί πλέον γιατροί.

Έλληνες επιστήμονες – Κορονοϊός: Για την εξέλιξη της επιδημίας στην Ελλάδα αλλά και για άλλα θέματα μίλησαν στα κανάλια γνωστοί πλέον επιστήμονες.

Έλληνες επιστήμονες – Κορονοϊός: Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης Καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής και η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη έκαναν δηλώσεις στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο πρώτος τόνισε πως αν ανοίξουν το λιανεμπόριο και τα γυμνάσια παράλληλα μπορεί να υπάρξουν και 2000 κρούσματα την ημέρα: «Αυτό θα είναι η αρχή του τρίτου κύματος, το οποίο αν το αφήναμε να εξελιχθεί, τέλος Μαρτίου θα βλέπαμε την κορύφωση. Παράλληλα, αν μείνουν ανοιχτά μόνο τα δημοτικά θα πάμε καλά.

Λόγω του καιρού και με δεδομένο ότι δεν κάνουμε κανονικό άνοιγμα, αν πάμε έτσι, τον Ιούνιο θα έχουμε μια σημαντική μείωση των κρουσμάτων, Παρόλα αυτά η κατάσταση θα βελτιωθεί σαφώς το επόμενο φθινόπωρο».

Επίσης προτείνει να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 18 Ιανουαρίου με τη μέθοδο click away και με επιδοτήσεις για την απολύμανση του αέρα των εσωτερικών χώρων. Να μην ανοίξει επίσης η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με εξαίρεση ίσως την Γ’ Λυκείου.

Από την πλευρά της η κ. Παγώνη τόνισε πως: «Στις 11-12 του μηνός περιμένουμε τα αποτελέσματα της Πρωτοχρονιάς. Η κατάσταση εγώ βλέπω πως σίγουρα θα βελτιωθεί μετά το καλοκαίρι».

Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν τη Δευτέρα

The Bachelor: Έχει στεριώσει ποτέ τέτοιο ζευγάρι;