ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνική Επανάσταση – ΗΠΑ: Γαλανόλευκο το δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο – Ποιος πήρε την πρωτοβουλία

Διακόσια χρόνια συμπληρώνονται από την ημερομηνία που καθιερώθηκε ως εναρκτήρια για την Eπανάσταση.
Ελληνική Επανάσταση – ΗΠΑ: Γαλανόλευκο το δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο – Ποιος πήρε την πρωτοβουλία

Ελληνική Επανάσταση 1821-2021: Διακόσια χρόνια συμπληρώνονται από την ημερομηνία που καθιερώθηκε ως εναρκτήρια για την Ελληνική Επανάσταση.

25η Μαρτίου 1821, ημερομηνία-ορόσημο για την Ελληνική Επανάσταση και τον Ελληνισμό γενικότερα, με τις ΗΠΑ και άλλες χώρες να την τιμούν.

Το Δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο είναι ένα από τα κτίρια που θα φωτιστούν την Πέμπτη με το γαλανόλευκο χρώμα της ελληνικής σημαίας.

Η πρωτοβουλία ανήκει στις Ηνωμένες Ελληνοαμερικανικές Κοινωνίες (UHAS), οι οποίες εκπροσωπούν τους Ελληνομερικανούς της Καλιφόρνια, καθώς και στον Τάσο Ζωγράφο, πρόεδρο των Ηνωμένων Ελληνοαμερικανικών Κοινωνιών της Βόρειας Καλιφόρνια.

«Η ελληνική κοινότητα στην Καλιφόρνια συνεργάζεται για να τιμήσει όσους στάθηκαν απέναντι στο τυραννικό καθεστώς, θυσίασαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά της σκλαβιάς και απελευθέρωσαν με γενναιότητα την Ελλάδα από την οθωμανική κατοχή», δήλωσε ο Τάσος Ζωγράφος.

Και προσέθεσε: «Οι Έλληνες και οι Φιλέλληνες σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να στέκονται ενωμένοι στην υπεράσπιση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας για όλους».

Σε συνεργασία με το Ελληνικό Προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο, η UHAS επικοινώνησε με το γραφείο της δημάρχου Λόντον Μπριντ, προκειμένου να υψωθεί η ελληνική σημαία στις 25 Μαρτίου και να παραμείνει για πέντε ημέρες.

«Εκτιμούμε τις ενέργειες της δημάρχου για την υποστήριξη της ελληνικής κοινότητας σε μία εποχή που δεν μας επιτρέπει για να εορτάσουμε όπως θα έπρεπε αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός», είπε ο Τάσος Ζωγράφος.

Πάρτε μια γεύση από τις δράσεις στις ΗΠΑ, μέσω της σελίδας της UHAS στο Facebook:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

200 Χρόνια Ελεύθερη Ελλάδα: Αφιερώματα και ειδήσεις

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνική Επανάσταση – ΗΠΑ: Γαλανόλευκο το δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο – Ποιος πήρε την πρωτοβουλία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.