ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβολιασμός – Επίδομα 500 ευρώ: Ποιες οι πιθανότητες να δοθεί στους Έλληνες

Για επίδομα 500 ευρώ σε όσους εμβολιάζονται έκανε λόγο η γερμανίδα καθηγήτρια πολιτικής οικονομίας, Νόρα Στσεχ. Ποιες είναι οι πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο και στην Ελλάδα.
Εμβολιασμός – Επίδομα 500 ευρώ: Ποιες οι πιθανότητες να δοθεί στους Έλληνες

Εμβολιασμός: Για επίδομα 500 ευρώ σε όσους εμβολιάζονται έκανε λόγο η γερμανίδα καθηγήτρια πολιτικής οικονομίας, Νόρα Στσεχ. Ποιες είναι οι πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο και στην Ελλάδα.

Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού προχωράει σε διάφορες χώρες, οι οποίες ωστόσο ψάχνουν κίνητρα προκειμένου να πείσουν τον κόσμο που παραμένει ανεμβολίαστος να κάνει τελικά το εμβόλιο.

Στο πλαίσιο αυτό, η γερμανίδα καθηγήτρια Πολιτικής Οικονομίας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Καρλσρούη Νόρα Στσεχ, πρότεινε να δοθεί επίδομα 500 ευρώ στον κόσμο, κάτι το οποίο θα βοηθήσει προκειμένου να φτάσουν το 90% εμβολιασμένου πληθυσμού.

Το αιτιολόγησε λέγοντας πως με την μετάλλαξη Δέλτα, αν δεν εμβολιαστεί το 85% του πληθυσμού, θα υπάρξει και τέταρτο κύμα το φθινόπωρο όπως μετέδωσε η Deutsche Welle.

Μάλιστα ακόμη είπε πως με επίδομα 100 ευρώ, η αριθμός όσων κάνουν το εμβόλιο μπορεί να πάει στο 80%, οπότε πιστεύει πως με 500, αυτό το ποσοστό θα ανέβει στο 90%.

Παρόλα αυτά σχολίασε πως δεν θέλουν να οδηγήσουν τον κόσμο προς τα εμβόλια μόνο με το οικονομικό κίνητρο. Αντίθετα πρέπει να το κάνουν για την προσωπική τους υγεία.

Το εν λόγω… μέτρο εξετάζουν και σε άλλες χώρες, ωστόσο στην Ελλάδα οι πιθανότητες να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα λίγες. Η κυβέρνηση δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένη να εξετάσει ένα τέτοιο επίδομα, την ίδια στιγμή που το freedom pass για τους νέους 18-25 βρίσκεται προ των πυλών, δίνοντας μία μια άυλη κάρτα αξίας 150 ευρώ σε όσους κάνουν το εμβόλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών – Πρόστιμα στις δομές και χωρίς αποδοχές οι αρνητές εργαζόμενοι

Covid Free GR: Έτσι λειτουργεί η εφαρμογή για την επαλήθευση πιστοποιητικών

Σοβαρό τροχαίο για την Ιωάννα Μαλέσκου – Η αποκάλυψη που πάγωσε τους τηλεθεατές

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβολιασμός – Επίδομα 500 ευρώ: Ποιες οι πιθανότητες να δοθεί στους Έλληνες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.