ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών – Πρόστιμα στις δομές και χωρίς αποδοχές οι αρνητές εργαζόμενοι

Υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών: Με πρόστιμα θα τιμωρηθούν όσοι εργαζόμενοι δεν δεχθούν να κάνουν το εμβόλιο!
Υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών – Πρόστιμα στις δομές και χωρίς αποδοχές οι αρνητές εργαζόμενοι

Υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών: Με πρόστιμα θα τιμωρηθούν όσοι εργαζόμενοι δεν δεχθούν να κάνουν το εμβόλιο!

Υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών: Σε συνέχεια των μέτρων που ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας έδωσε διευκρινίσεις αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών.

«Έως τις 16 Αυγούστου το υγειονομικό προσωπικό πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολιασμού. Όποιος αρνείται να εμβολιαστεί ή δεν ολοκληρώνει τον εμβολιαστικό κύκλο θα απέχει από την εργασία του χωρίς αποδοχές».

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ακόμη ότι ο εμβολιασμός καθίσταται υποχρεωτικός όλου του προσωπικού -υγειονομικού, διοικητικού και λοιπού- των ιδιωτικών και δημόσιων μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ΑΜΕΑ.

Πιο αναλυτικά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους εργαζόμενους των Κέντρων αποθεραπείας και αποκατάστασης, των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες, των Στεγών Αυτόνομης διαβίωσης των ατόμων με ειδικές ανάγκες, των Μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, των Μονάδων φροντίδας χρόνιων πασχόντων, των Κλειστών Μονάδων των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, των Μονάδων Περίθαλψης Χρόνιων Πασχόντων, των Οικοτροφείων, των Ειδικών Ιδρυμάτων, των Κέντρων ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων, των Κέντρων διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας, των Κέντρων ειδικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία.

Δίδεται η δυνατότητα δημόσιοι φορείς (μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία) να προσλαμβάνουν με ταχείες διαδικασίες προσωπικό ορισμένου χρόνου σε αναπλήρωση όσων δεν εμβολιάζονται.

Δημιουργούνται τριμελείς επιτροπές από ιατρούς του ΕΣΥ και πανεπιστημιακούς, ανά υγειονομική περιφέρεια, που θα αξιολογούν αιτήματα εκ μέρους των υπόχρεων για απαλλαγή από τον εμβολιασμό για αποδεδειγμένους λόγους υγείας, κατόπιν ειδικής λίστας εξαιρέσεων που θα προσδιορίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων 50.000 ευρώ πρόστιμο στη δομή και σε περίπτωση δεύτερης παράβασης 200.000 ευρώ πρόστιμο.

Ο υπουργός τόνισε ότι θα έρθει νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε οι δημόσιοι φορείς να προσλαμβάνουν προσωπικό σε αναπλήρωση όσων δεν εμβολιάζονται.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι έχουμε τους 9.330.000 εμβολιασμούς και το πρόγραμμα δυναμώνει συνεχώς. Ωστόσο μετά από πολύ καιρό οι εισαγωγές covid στα νοσοκομεία ξεπέρασαν τις 100.

Διαβάστε επίσης:

Εστίαση: Πως θα λειτουργούν οι ανοιχτοί και οι κλειστοί χώροι – Τι ισχύει για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Τηλεθέαση: Σκληρή μάχη για τις πρωινές καλοκαιρινές εκπομπές

ΠΑΟΚ: Εκτός προπόνησης ο Ουάρντα – Τον απέβαλε ο Λουτσέσκου!

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.