ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβολιασμός: Εξαναγκασμός και στην εκπαίδευση – Εμβολιαστικά κέντρα στα Πανεπιστήμια ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως!

Μη σεβόμενη την προαιρετικότητα του εμβολιασμού, η κυβέρνηση εντείνει την πίεση κοντεύοντας να στήσει εμβολιαστικά κέντρα ακόμα και απ’ έξω από τα… σπίτια μας.
Εμβολιασμός: Εξαναγκασμός και στην εκπαίδευση – Εμβολιαστικά κέντρα στα Πανεπιστήμια ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως!

Νίκη Κεραμέως: Μόλις χθες, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε πως από την προσεχή Κυριακή θα τοποθετηθούν κινητές μονάδες εμβολιασμού έξω από Ιερούς Ναούς της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, μια απόφαση που ασφαλώς προσβάλλει το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού.

Εκτός από το… «καραούλι» έξω από εκκλησίες, σήμερα μάθαμε από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως πως θα μπουν εμβολιαστικά κέντρα και σε όλα τα Πανεπιστήμια σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.

Δήλωσε πως: «τις επόμενες εβδομάδες ή τέλος Σεπτεμβρίου, έχει ήδη δρομολογηθεί η εγκατάσταση μονάδων εμβολιασμού στις σχολές, ενώ το εμβόλιο είναι μοναδικό δώρο της επιστήμης και απηύθυνε νέο κάλεσμα για μαζικούς εμβολιασμούς».

Η κυβέρνηση εκτός του ότι δεν υπολογίζει το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών, τώρα δείχνει (για πολλοστή φορά) πως δεν σέβεται ούτε την παιδεία.

Και πώς να την σέβεται δηλαδή, αφού την έχει τσακίσει εδώ και δύο χρόνια, με συνεχή κλεισίματα των σχολείων και των σχολών και τεράστια εκπαιδευτικά κενά σε μαθητές και φοιτητές, που δεν πρόκειται να αναπληρωθούν ποτέ. Και υποχρεώνοντας τους ανεμβολίαστους φοιτητές – που όλοι γνωρίζουμε πως οι φοιτητές μετρούν και το τελευταίο ευρώ για να τα βγάλουν πέρα- να πληρώνουν 80 ολόκληρα ευρώ τον μήνα για να κάνουν 2 rapid test την εβδομάδα. Οικονομικός εκβιασμός λέγεται αυτό. Δεν έχει κάποιο άλλο όνομα.

Ο φτωχός φοιτητόκοσμος να αγκομαχά για να τα βγάζει πέρα με τις τρελές απαιτήσεις της κυβέρνησης και τα ιατρικά κέντρα να θησαυρίζουν. Αυτή είναι η κατάσταση. Φαίνεται πως το να «τσιμπηθούν» οι φοιτητές, ενδιαφέρει περισσότερο το Μαξίμου, από το να μορφωθούν.

Το θέμα είναι πως η κυβέρνηση αντί να ενημερώσει και να πείσει για τα του εμβολιασμού, προτιμά να εξαναγκάζει, να απειλεί και να τιμωρεί. Η χώρα είναι γεμάτη από mega εμβολιαστικά κέντρα και οποιοσδήποτε πολίτης επιθυμεί να εμβολιαστεί, μπορεί να βρει ένα κοντά στον τόπο κατοικίας του.

Ποιος ο λόγος λοιπόν για να στήνουν μονάδες εμβολιασμού όπου σταθείς και όπου βρεθείς; Η κυβέρνηση μετά από την κανονική αστυνομία που καθιερώνει στα Πανεπιστήμια, στέλνει τώρα και… υγειονομική αστυνομία…

Παράλληλα η υπουργός Παιδείας, ευχαρίστησε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα κάνοντας λόγο για μια δύσκολη χρονιά, όπου η Ελλάδα τα κατάφερε ενώ άλλες χώρες «δεν έκαναν καν εξετάσεις».

Συνέχισε λέγοντας πως οι φετινές Πανελλήνιες διεξήχθησαν ομαλά και φέτος υπήρξαν μεγάλες καινοτομίες, καθώς για πρώτη φορά οι υποψήφιοι μάθαιναν τα αποτελέσματά τουs μέσω SMS.

Χαρακτήρισε ως μεταρρυθμίσεις με οφέλη για όλους την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) και το παράλληλο μηχανογραφικό, καθώς όλοι βγαίνουν κερδισμένοι.

«Οι φοιτητές δεν εγκλωβίζονται πια στις σχολές» ανέφερε και τόνισε πως πια οι σπουδές έχουν αντίκρισμα και δεν υπάρχουν φαινόμενα να μπαίνουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψήφιοι που έγραψαν 1,2,3 και 4 στα 20.

Σύμφωνα με την ίδια ένα παιδί που μπαίνει σε σχολή με πολύ μικρή βαθμολογία δεν θα αποφοιτήσει ποτέ «μην κοροϊδευόμαστε» ενώ το 30% των φοιτητών δεν αποφοιτά ποτέ.

«Έχουμε τον χαμηλότερο ρυθμό αποφοίτησης σε όλη την ΕΕ» επεσήμανε η υπ. Παιδείας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβολιασμός: Εξαναγκασμός και στην εκπαίδευση – Εμβολιαστικά κέντρα στα Πανεπιστήμια ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.