ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλιο Astrazeneca: Εγκρίθηκε για εμβολιασμούς στις χώρες της Ε.Ε

Το εμβόλιο AstraZeneca αποτελεί το τρίτο εμβόλιο κατά του Κορονοϊού που πήρε έγκριση για χρήση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το εμβόλιο AstraZeneca έδειξε αποτελεσματικότητα περίπου 60% στις δοκιμές στις οποίες βασίστηκε η απόφασή του, ανέφερε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) σε μια δήλωση. Η ρυθμιστική αρχή της Ευρώπης για τα φάρμακα (EMA) συνέστησε την Παρασκευή την...
Εμβόλιο Astrazeneca: Εγκρίθηκε για εμβολιασμούς στις χώρες της Ε.Ε

Το εμβόλιο AstraZeneca αποτελεί το τρίτο εμβόλιο κατά του Κορονοϊού που πήρε έγκριση για χρήση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το εμβόλιο AstraZeneca έδειξε αποτελεσματικότητα περίπου 60% στις δοκιμές στις οποίες βασίστηκε η απόφασή του, ανέφερε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) σε μια δήλωση.

Η ρυθμιστική αρχή της Ευρώπης για τα φάρμακα (EMA) συνέστησε την Παρασκευή την έγκριση του εμβολίου COVID-19 που παρασκεύασε η AstraZeneca σε συνεργασία Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για άτομα άνω των 18 ετών.

Δεν υπήρχαν ακόμη αρκετά αποτελέσματα για άτομα άνω των 55 ετών για να καθοριστεί πόσο καλά θα λειτουργούσε το εμβόλιο για αυτήν την ομάδα, δήλωσε ο EMA.

Ωστόσο, ανέφερε ότι αναμένεται προστασία και ότι το εμβόλιο μπορεί να δοθεί σε ηλικιωμένους.

«Με αυτήν την τρίτη θετική γνώμη, έχουμε επεκτείνει περαιτέρω το οπλοστάσιο των εμβολίων που διατίθενται στα κράτη μέλη της ΕΕ για την καταπολέμηση της πανδημίας και την προστασία των πολιτών τους», δήλωσε ο Emer Cooke, Εκτελεστικός Διευθυντής του EMA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Παράταση του lockdown κατά μία εβδομάδα, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00

Κύπρος – Εκλογές: Ανακοινώνει αριστίνδην την Κυριακή ο ΔΗΣΥ – Διαβάστε τα ονόματα

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβόλιο Astrazeneca: Εγκρίθηκε για εμβολιασμούς στις χώρες της Ε.Ε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βασίλης Μπαντής

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, στις 14/12/1996. Το χαμόγελο του Ροναλντίνιο μου έδωσε το πάθος που ζητούσα στον χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Ασχολήθηκα ερασιτεχνικά σε τοπικές ομάδες για μερικά χρόνια και έπειτα ήρθε η Αθλητική Δημοσιογραφία. Αποφοίτησα από σχολή δημοσιογραφίας, βρέθηκα σε Metrosport και Thesstoday, όπου έκανα αθλητικό και κοινωνικό ρεπορτάζ αντίστοιχα.