ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Παράταση του lockdown κατά μία εβδομάδα, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00

Την παράταση του σκληρού lockdown κατά μια εβδομάδα ανακοίνωσε την Παρασκευή (29/1) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Κορονοϊός: Παράταση του lockdown κατά μία εβδομάδα, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00

Την παράταση του σκληρού lockdown κατά μια εβδομάδα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Παρασκευής (29/1)

Ο λόγος για την παράταση του lockdown και των μέτρων είναι φυσικά η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην χώρα μας τα τελευταία 24ωρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα (29/1) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 941 νέα κρούσματα της πανδημίας κατά το τελευταίο 24ωρο.

Έτσι, οι περιοχές στον επιδημιολογικό χάρτη θα εντάσσονται σε δύο επίπεδα: το επίπεδο Α («Κίτρινη») – Επιτήρησης και το επίπεδο Β («Κόκκινη») – Αυξημένου κινδύνου.

Στις κατηγορίες αυτές θα εντάσσονται κοινότητες, δήμοι, πόλεις ή ολόκληρες Περιφερειακές Ενότητες.

Και στις δύο κατηγορίες θα ισχύουν τα εξής οριζόντια μέτρα:

Χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς δημόσιους χώρους

Κυκλοφορία μόνο με SMS ή έντυπο

Στις περιοχές του Επιπέδου Α θα ισχύουν τα εξής μέτρα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ

Δια ζώσης λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Ανοιχτοί οι ναοί για τους πολίτες

Λιανεμπόριο, κομμωτήρια κτλ. θα λειτουργούν κανονικά

Στις περιοχές του Επιπέδου Β, θα ισχύουν τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται στις περιοχές που βρίσκονταν υπό καθεστώς επιπλέον περιοριστικά μέτρα. Δηλαδή η κυκλοφορία θα απαγορεύεται από τις 18:00 έως τις 05:00 της επόμενης. Εξαίρεση σε αυτό αποτελεί η Αττική.

«Κόκκινη» επισήμως η Αττική

«Στις κόκκινες» περιοχές μπαίνει η Περιφερειακή Ενότητα της Αττικής, πλην των νήσων Αττικής, έπειτα από εισήγηση των επιδημιολόγων και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που διαμορφώθηκαν την τελευταία εβδομάδα, γεγονός που θέτει σε ισχύ πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για την περιοχή.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, από αύριο Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί τίθενται σε ισχύ τα εξής μέτρα για την περιφερειακή Ενότητα της Αττικής πλην της περιφερειακής Ενότητας των νήσων:

Συγκεκριμένα από αύριο για την Π.Ε Αττικής (πλην των νήσων) ισχύει:

1- Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

2- Λειτουργούν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση)

3- Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.

4- Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop).

Δείτε παρακάτω όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ο Κώστας Σπυρόπουλος απαντά στις καταγγελίες: «Εάν προσέβαλα κάποιον, δεν ήταν στις προθέσεις μου»

Σχολεία – Λιανεμπόριο – Αττική: ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Κλειστά τα Λύκεια, click away και click in shop στα μαγαζιά!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Παράταση του lockdown κατά μία εβδομάδα, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.