ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλιο κορονοϊού: Τα οχτώ πράγματα που «δείχνουν» θρόμβωση

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται και στην Ελλάδα αλλά υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις θρομβώσεων που ανησυχούν τον κόσμο.
Εμβόλιο κορονοϊού: Τα οχτώ πράγματα που «δείχνουν» θρόμβωση

Εμβόλιο κορονοϊού: Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται και στην Ελλάδα αλλά υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις θρομβώσεων που ανησυχούν τον κόσμο.

Εμβόλιο κορονοϊού: Ο επικεφαλής του προγράμματος «Ελευθερία», Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε πως τέλος Ιουνίου θα είναι εμβολιασμένοι οι σαραντάρηδες».

Υπάρχουν όμως ελάχιστες περιπτώσεις στις οποίες υπάρχουν επεισόδια θρομβώσεων έπειτα από τον εμβολιασμό με τα σκευάσματα των AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Έτσι σύμφωνα με τους επιστήμονες υπάρχουν οχτώ συμπτώματα που αποτελούν… καμπανάκια θρομβώσεων. Αυτά είναι δύσπνοια, θωρακικό άλγος, αιφνίδιο οίδημα στα κάτω άκρα, εστιακή νευρολογική σημειολογία ή επίμονο κοιλιακό άλγος, επίμονη και έντονη κεφαλαλγία διάρκειας μεγαλύτερης των τεσσάρων ημερών και θάμβος όρασης.

Ακόμη οι ειδικοί συνιστούν προσοχή αν οι ΄πολίτες εντοπίσουν δερματικές εκχυμώσεις (μελανιές) ή πετέχιες (στικτές ερυθρές κηλίδες) εκτός από το σημείο χορήγησης του εμβολίου.

Συνήθως αν υπάρξει επιπλοκή αυτή εμφανίζεται λίγες μέρες ή εβδομάδες μετά την χορήγηση του εμβολίου. Την ίδια ώρα η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία έχει εκδώσει λεπτομερείς οδηγίες για την έγκαιρη διάγνωση του σπάνιου αυτού συνδρόμου.

Αυτές εστιάζουν παράλληλα και στη θεραπεία των ασθενών, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αποφεύγεται η χορήγηση ηπαρίνης, επιλέγοντας άλλη αντιπηκτική αγωγή.

Πέτσας: «Δεν χρειάζονται εικόνες συνωστισμού – Σύντομα θα ξέρουμε για το Πάσχα – Πως θα ενισχυθεί η εστίαση»

ΕΟΔΥ: Τα σημεία που διεξάγονται δωρεάν rapid tests σήμερα Σάββατο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβόλιο κορονοϊού: Τα οχτώ πράγματα που «δείχνουν» θρόμβωση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.