ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλιο: Ποιους αφορά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και από πότε

Υπάρχουν κάποια σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση, για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.
Εμβόλιο: Ποιους αφορά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και από πότε

Εμβόλιο: Υπάρχουν κάποια σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση, για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Εμβόλιο: H Επιτροπής Βιοηθικής, εισηγήθηκε στην κυβέρνηση, την οποία παρέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πως μπορεί να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός μόνο στους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Ακόμη και αυτή η διαδικασία, χρειάζεται να πραγματοποιηθεί σταδιακά. Πρώτα θα πρέπει να γίνουν εκστρατείες, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για εκούσιο εμβολιασμό.

Οι οποίες θα είναι προσαρμοσμένες σε κάθε ειδικότητα. Όπως οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι εργαστηριακοί και το προσωπικό φροντίδας).

Οι ενημερώσεις είναι απαραίτητο να βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία. Τα οποία θα ανανεώνονται συνεχώς και θα πρέπει να γίνεται σαφές, ότι γίνονται κατανοητοί οι φόβοι του κόσμου.

Η κυβέρνηση την ίδια ώρα, συνεχίζει την «επιχείρηση πειθούς», ώστε να εμβολιαστεί ο κόσμος. Την προσοχή τους, την έχουν επικεντρώσει στους νέους, τονίζοντας πως η ζωή τους θα επανέλθει στην εποχή, πριν την εμφάνιση του ιού αλλά και στο ότι θα μπορούν πιο εύκολα να κάνουν τις διακοπές τους.

Όσον αφορά τους πιο ηλικιωμένους, βασίζουν την προσπάθεια να τους πείσουν, για να εμβολιαστούν, λέγοντας τους πως η πλειοψηφία των ατόμων που έχασαν την ζωή τους, δεν τους είχε χορηγηθεί το εμβόλιο. Μάλιστα σ’ αυτή τους την εκστρατεία, ζήτησαν την στήριξη και της εκκλησίας.

Σε δεύτερη φάση πριν γίνει ο εμβολιασμός υποχρεωτικός για τους υγειονομικούς, θα εφαρμοστούν μέτρα για την διευκόλυνση τους. Όπως να μπορούν να κλείνουν πιο εύκολα ραντεβού, να έχουν ελαστικότητα στο ωράριο της εργασίας τους, τις ημέρες που πρόκειται να κάνουν το εμβόλιο, να έχουν προτεραιότητα στο να πάρουν άδειες και άλλα.

Ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός θα είναι η έσχατη λύση, για την κυβέρνηση. Μετά από το πέρας ενός χρονικού διαστήματος και αν οι άλλες προσπάθειες δεν αποδώσουν.

Οπότε αν ο εμβολιασμός γίνει υποχρεωτικός, το πιθανότερο είναι αυτό να συμβεί μετά το καλοκαίρι, το φθινόπωρο. Σε αυτή την περίπτωση, να γίνει υποχρεωτικός, μετά την συγκεκριμένη εισήγηση υπάρχει μόνο για τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας. Σ’ αυτούς στο δημόσιο, όπως στους εκπαιδευτικούς, μπαίνει προς το παρόν στην άκρη.

Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί, αν μετά από όλα αυτά, αρκετοί αρνηθούν να κάνουν το εμβόλιο. Η απόλυση τους δεν υπάρχει ως ενδεχόμενο. Όμως εξετάζεται να μεταφερθούν σε θέσεις, που δεν θα έχουν τόσο επαφή με το κοινό.

Τίθενται βεβαίως δύο ερωτήματα: Πρώτον, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για όσους παρόλα αυτά αρνηθούν να εμβολιαστούν. Ενώ δεύτερον, πως θα αποφευχθούν προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας.

Αγοράστε το Sportimekids και τον Super οδηγό για το Euro 2020 online Με την αγορά 3 προϊόντων και πάνω – δωρεάν έξοδα αποστολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Φωτογραφία-αίνιγμα έβγαλε η Καρολάιν

ΝΒΑ: Ο θρίαμβος των Μπακς στο Μπρούκλιν (Photos + vids)

Ολυμπιακός: Δεν υπολογίζεται ο Ντουρμισάι!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβόλιο: Ποιους αφορά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και από πότε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.